Jótékonyság: már több mint 30 millió forintot gyűjtött a magyar sport

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.06.15. 14:57
Már több mint 30 millió forint gyűlt össze a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kezdeményezésére az árvízkárosultak javára egy hete indított gyűjtés során – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Schmitt Pál MOB-elnök, az Országgyűlés elnöke.

Az akcióhoz 20 millió forintos felajánlással csatlakozott a Samsung Electronics Magyar Zrt. D. H. Kim, a cég elnöke a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy eredetileg 10 millió forintos támogatást akartak nyújtani, ám ezt az összeget a cég megduplázza.

Schmitt Pál elmondta, hogy meglepte az az ügyszeretet és összefogás, amellyel a sport területén dolgozók csatlakoztak a kezdeményezéshez: sportszerető szurkolók, olimpiai bajnokok, klubok, szövetségek egyformán találhatók a segítők között. A MOB-elnök példaként említette, hogy szinte valamennyi sportág képviselteti magát a támogatók listáján, amelyen ott van a 96 éves Tarics Sándor, a legidősebb magyar olimpiai bajnok San Franciscóból, továbbá Darnyi Tamás négyszeres ötkarikás aranyérmes úszó és Czene Attila sportszakállamtitkár is.

A hétvégi budapesti atlétikai csapat Európa-bajnokság és az augusztusi margitszigeti úszó Európa-bajnokság szervezői a jegybevétel felét ajánlották fel a károsultak javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik