A hétvégén rendezik meg Európa legrangosabb ironman-versenyét

Kővári LucaKővári Luca
Vágólapra másolva!
2009.07.10. 09:02
Címkék
A hétvégén rendezik az egyik legnagyobb és legnépszerűbb ironman-viadalt Németországban. Az indulók száma közel 3000, míg jó idő esetén a nézők 9000-nél is többen lehetnek. Rajthoz állnak a sportág legjobbjai, köztük a tavalyi verseny női ezüstérmese, Csomor Erika, valamint Major József négyszeres magyar bajnok, aki először szerepel ezen a pályán.
A hazánkban is egyre népszerűbb triatlon klasszikus távja önmagában is tekintélyt parancsoló: 3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás és 42.2 kilométer futás. Vasárnap több ezren teszik próbára magukat ezen a távon, profik és amatőrök egyaránt, a németországi Quelle Challenge Roth versenyen.

Az esemény egyik érdekessége, hogy az úszást a Duna–Majna-csatornában tartják, amelyet a rendezvény ideje alatt teljesen lezárnak a nemzetközi hajóforgalom elől. A szervezők még arra is ügyelnek, hogy a víz megfelelő minőségű legyen. A kerékpáros- és a futószám a környező falvakban, a francia kerékpáros körversenyt idéző szurkolói tömegek előtt zajlik majd.

Major József, a győri Széchenyi ESE triatlonosa először indul ezen az erőpróbán, ezért már napok óta a helyszínen készül a megmérettetésre. Csomor Erika szerdán érkezett a városba, hogy a hétvégén felülmúlja a tavalyi második helyezését.

Nem lesz könnyű dolga a két magyar profinak: a férfiaknál indul a kétszeres hawaii ironman-világbajnok (2004, 2006) Norman Stadler és a helyi kedvenc, szintén világbajnok (1997) Thomas Hellrieger is. A nőknél a kétszeres vb-győztes (2007, 2008) Chrissie Wellington lehet a legnagyobb rivális.

A versenyen azonban bármi megtörténhet – biztosak lehetünk benne, hogy triatlonosaink, a tavalyi Arizona Ironman győztesei nem hagyják könnyen magukat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik