Férfi asztaliteniszezőink a folytatásban a 13-20. helyért küzdhetnek

Vágólapra másolva!
2008.02.28. 16:17
A magyar férfi asztalitenisz-válogatott 3-1-re legyőzte a francia együttest a legmagasabb osztályban maradás szempontjából kulcsfontosságú összecsapáson, a kantoni csapat-világbajnokságon. Harczi Zsolt alakulata így a továbbiakban a 13-20. helyért küzd, s a hátralévő két összecsapásából egyszer kell győznie a biztos bennmaradás érdekében.
Pázsy Ferenc félig sérülten játszik, de így is sikerült győznie
Farkas József (archív)
Pázsy Ferenc félig sérülten játszik, de így is sikerült győznie
Pázsy Ferenc félig sérülten játszik, de így is sikerült győznie
Farkas József (archív)
Pázsy Ferenc félig sérülten játszik, de így is sikerült győznie

Amennyiben a franciák nyerték volna ezt a találkozót, a magyar férfiak máris visszazuhantak volna a másodosztályba. Ennek megfelelően óriási téttel bírt a meccs, melynek nyitányán Zwickl Dániel 2-0-ra húzott el Lebessontól, a francia azonban fordítani tudott.

A folytatás viszont parádésan alakult. Jakab János remek játékkal 3-0-ra verte Salifout, majd a harmadik helyen a kisebb sérüléssel bajlódó Pázsy Ferenc is 3-0-ra győzte le Mattenet-t. Ekkor már a magyaroknál volt az előny, s Jakab János élt is a lehetőséggel, Lebessont 3-1-re múlta felül.

„Büszke vagyok a fiúkra, mert összeszorított fogakkal küzdenek ebben a hatalmas mezőnyben - értékelte a franciák elleni sikert Harczi Zsolt szövetségi kapitány. - Pázsy Ferenc félig sérülten játszik, nagy fegyverténynek tartom, hogy a hármas helyen sikerült győznie. Jakab jól küzd és Zwickl sem játszik rosszul, őt azonban olykor nagy ívben elkerüli a szerencse. Szeretném, ha már holnap sikerülne biztosítani helyünket az első osztályban a 2010-es moszkvai vb-re.”

A magyarok a következő találkozójukat pénteken, közép-európai idő szerint reggel 6 órakor a fehéroroszokkal vívják. A leendő ellenfél legnagyobb ásza, a sportág egyik világklasszisa, Vlagyimir Szamszonov is Kantonban van, a kérdés az, hogy játszik-e a magyarok ellen? Amennyiben pénteken újra Jakabék nyernek, biztosítják helyüket a legmagasabb osztályban, ha nem, akkor szombaton tehetik meg ezt a vb számukra utolsó meccsén.

KANTON, CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG:

BAJNOKI DIVÍZIÓ, A 13-24. HELYÉRT:
Magyarország - Franciaország 3-1
Zwickl Dániel - Emmanuel Lebesson 2-3 (7, 9, -8, -6,-3)
Jakab János - Abdelkader Salifou 3-0 (7, 8, 4)
Pázsy Ferenc - Adrien Mattenet 3-0 (10, 9, 6)
Jakab János - Emmanuel Lebesson 3-1 (7, -3, 9, 6)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik