Kajak-kenu: jelentős beruházás Szegeden

Vágólapra másolva!
2005.12.08. 18:48
Címkék
A 35. szegedi síkvízi kajak-kenu világbajnokságon a szervezők a szegedi pályát maximálisan a közönség és a sajtó munkatársainak igénye szerint alakítják ki. Úszó lelátó és száguldó kamerák hozzák közelebb majd a helyszínen vagy a televíziók képernyője előtt szurkoló nézők számára a versenyek izgalmát és az esemény rangjához illő világszínvonalú sajtóközpont várja a tudósítókat.
Janics és Kovács jövőre hazai környezetben arathat
Mirkó István
Janics és Kovács jövőre hazai környezetben arathat
Janics és Kovács jövőre hazai környezetben arathat
Mirkó István
Janics és Kovács jövőre hazai környezetben arathat

Az adottságait és kialakítását tekintve Európa második legjobb kajak-kenu versenypályájaként számon tartott Matyi-éri sportlétesítményt 2002 óta folyamatosan fejlesztik, de a mostani nagyszabású beruházás, mely a jövő nyári szegedi világbajnokságra készíti fel a vízi arénát, léptékeit tekintve jelentősen meghaladja a korábbi évek beruházásait.

A 429 milliós állami támogatással megvalósításra kerülő projekt a szervezők elmondása szerint nem csupán a sportolók zavartalan versenyzését és kényelmét hivatott ellátni, hanem a várható nagyszámú nézőközönség és a hazai, illetve nemzetközi sajtó munkatársainak tájékoztató tevékenységét is szolgálja majd.

A fejlesztések során közel 6-8000 ülőhelyet alakítanak ki, a lelátók alatti sajtóközpont pedig, felszerelve a legmodernebb információ-technológiai eszközökkel, az ideérkező riporterek, újságírók munkájának jobb kiszolgálását lesz hivatott ellátni, hogy a sportrendezvény ideje alatt minden adva legyen ahhoz, hogy méltó módon tudjanak beszámolni az ott történtekről.

2006-ban a síkvízi kajak-kenu világbajnokság a legjelentősebb hazai sportesemény lesz, azonban a beruházás a magyar sikersportág távolabbi jövője szempontjából is fontos, hiszen a megújuló szegedi komplexum minden tekintetben alkalmassá válik arra, hogy az országos és nemzetközi vízisport rendezvények, mint az edzőtáborok és tömegsport események vonatkozásában kielégítse a legmagasabb elvárásokat is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik