Mózer Zoltán számára csak ugródeszka volt a Kométa Kaposvár

Vágólapra másolva!
2008.11.05. 16:11
Kaposvár sohasem szűkölködött röplabdatehetségekben, ám Mózer Zoltánról elmondható, hogy annak idején jött, játszott és győzött. Azon érkezők egyike, akit hamar megkedvelt az igényes kaposvári publikum, holott azt is tudták róla, hogy számára nem Kaposvár a végállomás.
Mózer Zoltán (szemben) játék közben
fotó: Imago
Mózer Zoltán (szemben) játék közben
Mózer Zoltán (szemben) játék közben
fotó: Imago
Mózer Zoltán (szemben) játék közben

– Gondolom, jól sejtettük annak idején, hogy Zalaegerszeg és Dunaújváros után újabb ugródeszkát jelent önnek a Kométa…
– Bevallom, így volt. Valóban annak tekintettem Kaposvárt, a sportág hazai bástyáját, mert tudtam, ha valahol, hát ott megkaphatom azt a muníciót, amellyel nyugodtan útra kelhetek külföldre. Ehhez képest elég sokáig, három évig maradtam ott, és nem csalódtam.

NÉVJEGY

MÓZER ZOLTÁN
Születési év: 1982
Egyesületei: ZTE, Dunaújváros, Kométa Kaposvár, Tirolia Innsbruck
Válogatottságai száma: 35
Magyar bajnoki címe: 3x
Magyar kupagyőzelem száma: 2
– Mit adott önnek ez a város?
– Nagyon sokat kaptam, és bevallom, hihetetlenül jól éreztem magam. Sikerekben gazdag időszakot tudok magam mögött: kétszeres bajnok és kupagyőztes lehettem, és az sem mellékes, itt találtam meg életem párját is.

– Külföldre szerződése előtt többféle választási lehetősége volt. Mi döntött végül a tiroliak mellett?
– Több eshetőséget is felkínált az olasz menedzserem, ezek közül a Hypo Tirol személy szerint engem akart, és ez perdöntő volt számomra, pláne mert a feltételeik is kedvezőek voltak.

– Ez a második éve Innsbruckban. Azt kapta, amit remélt?
– Igen. Valamivel profibb a szellem az itthoninál, de alapvető különbségek nincsenek. Talán még annyi, hogy míg Magyarországon hanyatlani látszik a sportág, Ausztriában fellendülőben van. Ott több az erős csapat, viszont a röplabda iránti érdeklődés hasonló a hazaihoz.

– Sikerült-e elfogadtatnia magát?
– Úgy érzem, igen. Ez sohasem okozott gondot, mert jó az alkalmazkodó képességem, ráadásul a nyelvvel is egyre inkább megbirkózóm.

– Gondolom, odakint sokkal többet edzenek...
– Meg fog lepődni: talán még annyit sem, mint itthon. Ez, megvallom, engem is meglepett. Az edzések száma is kevesebb a hazainál.

– Milyen poszton szerepel odakint?
– Változatlanul a szélső ütő posztján, itt több lehetőségem kínálkozik támadásokra.

– Osztrák edzője kikérte véleményét a Kométáról?
– Igen, minden közös találkozónk előtt konzultál velem, s bár szép emlékekkel távoztam innen, edzőmet nem vezetem félre.

– A kaposvári mérkőzés előtt beszélgetünk. Rendhagyó helyzet lesz, hogy a magyar szövetségi kapitánnyal nézhet majd farkasszemet a pályán.
– Látja, erre eddig nem is gondoltam. Én mindig arra törekszem, hogy jól játsszak, márpedig ennek megakadályozása nem is lehet érdeke válogatottbeli kapitányomnak…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik