A BSE-FCSM csődöt mondott a Vasas Opus-Via Óbuda otthonában

Vágólapra másolva!
2008.01.26. 15:34
A kiélezett hajrában megnyert első játszma után érthetetlenül összeomlott a BSE a Vasas otthonában a női NB I Liga Kiemelt-csoportjában, az alapszakasz 12. fordulójában. A rangadót 3:1-re az óbudaiak nyerték, ezzel biztossá tették alapszakasz-győzelmüket.

Jó blokkokkal kezdte az örökrangadót a BSE a Vasas otthonában (2:5). A folytatásban rosszabbnál rosszabb megoldásokat produkáltak a vendégek, ezt az óbudaiak tökéletesen kihasználták, és különösebb megerőltetés nélkül előbb fordítottak (8:6), majd jelentős előnyre tettek szert (14:8). A folytatásban is esetleges volt a BSE játéka, de a Vasasnál is becsúszott egy-egy hiba, így 19:11 után megint szorossá vált az eredmény (19:17). A végjátékban egyenlített a városmajori együttes (20:20), innentől kezdve együtt araszoltak a csapatok, a vendégeknek három játszmalabdájuk is volt, de Kovács Tímea remek blokkjának köszönhetően csak a negyediket váltották részsikerre (28:26, 1:0).

A látogatókat érthetetlen módon nem dobta fel váratlanul jött játszmagyőzelmük, a második felvonást tragikusan rosszul kezdték. Farkas Mihály edző 0:4-nél időt kért, hiába, hiszen csapata az első technikai szünetben is szerzett pont nélkül állt (0:8). A folytatásban sem változott a játék képe, a csereként beállt Kiss Bernadett ütése kipattant az egyébként remekül játszó Czakó Mária kezéről, ez volt a látogatók egyetlen pontja, miközben a Vasas már 15-nél járt! Esetleges, esetlen volt a BSE játéka, miközben a hazaiak kedvükre variálták a szebbnél szebb figurákat. Komikus jelentek játszódtak le a BSE térfelén, a Vasasnak minden összejött, leginkább a már említett Czakó, valamint Nagyné Mátrai Veronika jóvoltából nyerte meg rangadón eddig talán soha nem látott különbséggel a második szettet a hazai együttes (25:3, 1:1).

A harmadik rész elején a BSE gyorsan gyűjtött annyi pontot, mint az előző felvonásban (3:3), aztán a maga részéről befejezettnek nyilvánította a meccset, s átadta a kezdeményezést a Vasasnak. A házigazda kiváló mezőnymunkával, nem hibátlan, de lelkes, kitartó támadójátékkal pillanatok alatt ellépett (11:6). Hamarosan feltámadt poraiból a rejtélyes hullámvölgyeket produkáló BSE (12:10), de a tündöklés átmeneti volt, Dégi Barbara szemfüles megoldásaival ismét magabiztossá tette vezetését az óbudai csapat (16:12). Az alacsony színvonalú meccs nívója a folytatásban sem javult, erről nem a Vasas tehetett, hiszen a hazai játékosok szebbnél szebb megoldásokkal szórakoztatták a közönséget, a vendégek azonban képtelenek voltak talpra állni, csak vergődtek a pályán, egyedül az edzéshiány miatt csak csereként pályára lépő csapatkapitányon, Lengyel Viktórián látszott némi akarat, győzni akarás, de egymaga ezúttal is kevés volt.

A negyedik periódust is siralmasan kezdte a látogató, a remekül szerváló Vasas gyorsan elhúzott (12:4). A hazai fölény a lefújásig megmaradt (25:18), a vendégek minden csapatrészükben csődöt mondtak, a szedett-vedett társaság benyomását keltő együttesben kizárólag a két center, Kovács Eszter és Kovács Tímea játszott elfogadhatóan, a többiek rangadóhoz méltatlan játékot nyújtottak. A Vasas viszont tudatos, változatos röplabdával győzött 3:1-re, Dégi Barbara és Czakó Mária vezérletével.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Nyári Sándor, a magyar férfiválogatott, valamint a Szeged korábbi sikeredzője.
„Az első játszma kétharmadában a Vasas fölényben volt a feladó, Kötél Zsanett, és a center, Nagyné Mátrai Veronika jó játékkapcsolatának köszönhetően – vélekedett Nyári Sándor. – A BSE rendkívül fegyelmezetten és alázatosan védekezett mezőnyben, és feszült végjátékban megérdemelten jutott vezetéshez. Elképesztő, hogy az a tűz, amivel a BSE az első szett közepén fordított, nyomaiban sem volt fellelhető a második felvonásban. Megdöbbentő a játszma végeredménye. Ez nem szakmai kérdés…”
A tréner a harmadik rész végén elmondta: egyre inkább úgy tűnik, hogy a BSE első játszmabeli huszáros tízperce csak fellángolás volt, a Vasasban Czakó Mária és Dégi Barbara teljesítménye meghatározó. A negyedik játszmában biztossá vált, hogy fél játszmát elbóbiskolt a Vasas, egyébéként minden tekintetben lényegesen jobb teljesítményt nyújtott.

NB I LIGA, KIEMELT-CSOPORT, NŐK, ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ

Vasas Opus-Via Óbuda–BSE-FCSM 3:1 (–26, 3, 18, 18)
Folyondár utca, 300 néző. Játékvezetők: Hóbor, Ujházi
Vasas: Kötél Zs., Pék-Tormási 5, Czakó 23, Dégi 19, Kapuvári 10, Nagyné 10. Csere: Vatai (liberó), Borlai, Héger. Edző: Jókay Zoltán
BSE: Török 5, Kovács E. 9, Takács Zs. 8, Németh Zs. 3, Farkas V. 3, Kovács T. 9. Csere: Tóth A. (liberó), Kiss B. 2, Lengyel V. 7, Molnár H. Edző: Farkas Mihály
EDZŐI VÉLEMÉNYEK
Jókay Zoltán: – A második játszmától érezhető volt az erőnk, kár az első játszma elvesztéséért, hiszen nyolcpontos előnyt adunk le. Ekkor látszott, hogy régen játszottunk tétmeccset, apró butaságok vitték el az előnyünket. Innentől jól blokkoltunk, jól szerveztük a támadásainkat, hoztuk a saját játékunkat, és megérdemelten győztünk.
Farkas Mihály: – Nem először derült ki, hogy a szélső ütőink hadilábon állnak a támadások befejezésével. Nem hiszem, hogy rosszabbul játszottunk, mint legutóbb, bár ezt nem tükrözi a második szett eredménye, de ezúttal nem rontottunk annyit, mint múltkor, de ezt majd pontosan a statisztika fogja megmutatni.

NB I LIGA, KIEMELT-CSOPORT, FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ

15. FORDULÓ
Dunaferr SE–Szolnoki RK-SI 3:1 (15, –23, 14, 9)
MAFC-Hartmann-Mapei–Csepel RC 3:0 (19, 11, 21)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik