A Vasas hazai pályán megnyerte a BSE elleni örökrangadót

Vágólapra másolva!
2007.12.01. 18:30
A Vasas Opus-Via Óbuda 3:1-re nyert a BSE ellen a női NB I Liga Kiemelt-csoportjában, az alapszakasz 7. fordulójában. Sikerével az óbudai csapat pontszámban és helyezésben utolérte riválisát a tabellán. Az első szettben eleinte a vendégek vezettek, de az első technikai szünetre már a hazai csapat mehetett előnnyel. Ezt a későbbiekben is megtartották az óbudaiak és vezetésüket tíz pontosra növelték. A játék minden elemében a Vasas dominált, nem tudott mit kezdeni ellenfelével a BSE (25:15, 1:0).

A második játékrészben is a hazai csapat játéka volt a meggyőzőbb. 4:0-nál Farkas Mihály, a vendégek mestere időt kért. Ez hatásosnak bizonyult, mert a BSE elkezdte a felzárkózást.

Helyenként szépen röplabdáztak a csapatok és igazán színvonalas, küzdelmes játékot láthatott a csarnokban kilátogató 400 néző. A szett végéhez közeledve a Vasas már három ponttal vezetett (23:20), amikor a Vasas megtorpant. A jobban koncentráló vendégek előbb egyenlítettek, majd megnyerték a szettet (26:24, 1:1).

A harmadik etap ismét Vasas-fölényt hozott. A piros-kékek nem törtek össze a második szett elvesztésétől, sőt még elszántabbá váltak. A hazaiak mezőnyfölényben játszottak, és mind sáncmunkába, mind nyitásfogadásban felülmúlták a vendégeket. Kevés hibával játszottak a házigazdák, és ez elég volt ahhoz, hogy ismét részsikernek örülhessenek (25:16).

A negyedik játszma ismét szorosra sikeredett. Az elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első technikai időre egy pontos előnnyel vonulhattak a hazaiak. A folytatásban elsősorban a születésnapját csütörtökön ünneplő Dégi Barbara vezérletével négypontos előnyre tettek szert a hazaiak (16:13), de ez csak időlegesnek bizonyult.

A vendégek 4:0-s szériát produkálva egyenlítettek, majd Kapuvári rontása után – hátsó sorból ütésnél rálépett a vonalra – meg is szerezték a vezetést. A Vasas legjobbját, Dégi Barbarát viszont nem tudta tartani a BSE, így először egyenlített majd a vezetést is visszavette az óbudai csapat. A végén 25:21-re győzött a Vasas, ezzel pontszámban és helyezésben is utolérte a városmajori hölgyeket.

Érdekesség még, hogy a Vasas két legeredményesebb játékosai a volt BSE-s Kapuvári Melinda és Czakó Mária volt, míg a vendégeknél a legjobbnak a volt Vasas-center Kovács Tímea bizonyult.

NB I LIGA, KIEMELT-CSOPORT, NŐK, ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ

Vasas Opus-Via Óbuda–BSE-FCSM 3:1 (15, –24, 16, 21)
Jókay Zoltán (Vasas): Nagyon szerettünk volna jól játszani, és megmutatni, hogy mit tud a csapat valójában. Örülünk, hogy ilyen sokan voltak, és jó volt a hangulat. Biztos vagyok benne, hogy tudunk még jobban is játszani.
Farkas Mihály (BSE): Ezen a mérkőzésen ellenállhatatlanul játszott a Vasas, nagyon jól nyitottak és szenzációs volt a mezőnymunkájuk. Sajnos a mi nyitásaink nagyon gyengék voltak és sokat is rontottunk belőlük, a mezőnyben pedig egyenesen katasztrofálisak voltunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik