WTCC: Michelisz hetedik lett az első futamon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.04. 20:02
Öthetes szünet után a most debütáló argentínai helyszínen folytatódtak a túraautó-világbajnokság küzdelmei. Az előző, portói futamon autóját törő Michelisz Norbert a harmadik helyről rajtolva végül hetedik lett, míg Yvan Müller magabiztosan nyert.

Nem sikerült egyből elrajtoltatni a mezőnyt az első futamon, így újabb felvezető kört kellett futniuk a pilótáknak. Michelisz Norbert a harmadik helyről indult, de az első kanyarok után már második volt. Mögötte feltorlódtak a Chevrolet-k, és az ötödik körben előbb Pepe Oriola ugyan megelőzte, de nem sokkal később még sikerült visszajönnie elé a magyar versenyzőnek.

Nem úgy ezt követően, amikor Oriola mellett Tom Chilton és Michel Nykjaer is elment mellette, ráadásul a Gabriele Tarquini által meglökött James Nash Micheliszhez is hozzáért, aminek következtében a kisodródott magyar pilóta visszaesett a nyolcadik helyre. A későbbiekben Robert Huff és Tiago Monteiro is szorongatta, de végül Michelisz volt az, aki meg tudta előzni Nasht és a hetedik helyen intették le. Yvan Müller magabiztosan nyerte meg az első futamot. Michelisz az álló rajtnál a nyolcadik pozícióból kezdhet.

TÚRAAUTÓ-VB
ARGENTIN NAGYDÍJ, ELSŐ FUTAM

1. Yvan Müller (francia, Chevrolet)
2. Pepe Oriola (spanyol, Chevrolet) +4.924
3. Tom Chilton (brit, Chevrolet) +7.813
...
7. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +12.833

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik