Salakmotoros GP: Ferjan szenzációs győzelme

Vágólapra másolva!
2006.07.09. 15:59
Címkék
A magyar színekben induló Matej Ferjan győzelmével zárult a 2007-es Grand Prix-sorozat, azaz az egyéni világbajnokság selejtezője, a miskolci Speedway Arénában.


A viadal alapversenyét követően eldőlt, hogy a maximális 15 ponttal záró cseh Ales Dryml, a 11 egységet gyűjtő svéd Peter Karlsson és az angol Simon Stead, illetve a két 10 pontos, Matej Ferjan és a német Martin Smolinski jutott a Grand Finalba. Az augusztusban Svédországban esedékes viadalon dől el, hogy kik kerülnek be a jövő évi Grand Prix-be.

A lebonyolítási szisztéma értelmében a miskolci versenyen a legjobb négy pilóta egy külön futamban döntötte el a dobogós helyek sorsát. A fináléban Ferjan diadalmaskodott, Dryml, Stead és a futamot nem teljesítő Karlsson előtt.

A mezőny másik két magyar résztvevője nem jutott tovább, Szatmári László 6 ponttal a 12. helyen végzett, míg Tihanyi Sándor pont nélkül sereghajtóként zárt.

Végeredmény (továbbjutók): 1. Matej Ferjan 2. Ales Dryml (cseh) 3. Simon Stead (angol) 4. Peter Karlsson (svéd) 5. Martin Smolinski (német) 6. David Ruud (svéd) - tartalék (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik