Chia puding áfonyával, az egészséges szuperdesszert

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 10:42
A chiamag rendkívül népszerű lett az utóbbi években. Régen az azték harcosok ették az apró magocskát, hogy javítsák állóképességüket. Próbáld ki te is! Ezúttal egy olyan receptet mutatunk, amelyet előző este is elkészíthetsz, és egy csatos üvegben a munkahelyedre is magaddal viheted.

Hozzávalók:
3 dl növényi tej/tehéntej
3 ek chiamag
áfonya
vaníliakivonat
édesítőszer, méz, eritrit – elhagyható

Elkészítés:
A tejet meglangyítjuk, beleöntjük a chiamagot, elkeverjük benne a vaníliakivonatot. Amikor a magok elkezdenek zselésedni, akkor egy kis tálba vagy üvegpohárba átöntjük, és 1-2 órát állni hagyjuk. Fogyasztás előtt megszórjuk áfonyával.

Miért ajánljuk?
Ezzel a pudinggal garantáltan jóllaksz, hosszú időre eltelít. A chiamag rendkívül jó rostforrás. Az élelmi rostok támogatják az emésztést és megakadályozzák az evés utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést. Sok fehérjét is tartalmaz, ráadásul a chiamag tele van antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a rák kialakulásának veszélyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik