Sokan vagyunk, tehát nem kevesen

benfica | 2013.07.25. | 20:07

Ameddig más blogokon lelkesen elemezték többrészes sorozatokban a tavalyi szezont, addig mi inkább passzív szemlélői voltunk az eseményeknek....


Hirdetés

Ameddig más blogokon lelkesen elemezték többrészes sorozatokban a tavalyi szezont, addig mi inkább passzív szemlélői voltunk az eseményeknek. Ennek oka nagyrészt  a sokkoló idényzárás, aminek következtében úgy döntöttünk, hogy elemezzen a faszom akinek hat anyja van.  Még a levéllistán is heti pár üzenetet váltottunk csak, pedig korábban nem volt ritka napi 10-20 mail sem köztünk, tökmindegy, hogy fontos vagy kevésbé fontos dolgokról volt szó. Most azonban végre közeleg a szezonkezdet, ismét egyre aktívabbak leszünk, tehát aki szeret minket azért kattintson ránk egyre gyakrabban, aki pedig szimplán megmondóember, őt is szeretjük, hiszen nélkülük nem tartanánk itt, ahol. Szerénységet a 13-14-es idényre sem ígérünk, ez biztos, ugyanis nincs miért. Helyzetjelentés.

Nyáron ugyan krónikus meccshiányban szenvedünk, de mégis van ennek az időszaknak egy egyedi varázsa. Sokkal nagyobb izgalom van bennem szinte minden nap, mielőtt megnyitom a preferált információforrásaimat, hiszen minden nap történik valami, vagy ha nem, akkor kitalálják, hogy mi történhet, ki hova igazolhat, ki hova nem, csípem ezt, na.

Nincs ez másként Lisszabon említésre méltó felében sem, és itt azért túlmegyek az olvasáson és a google translate nyújtotta izgalmakon, azonnal beindul az agyam, elképzelem, mi lenne ha, vagy ha tényekkel szembesülök, már egyből fejemben a felállás, mi is lesz, hogy is lesz. Szorítkozzunk egyelőre a valós, megtörtént változásokra. Az érkezők listája: Lazar Markovic, Djuricic, Mitrovic, Uros Matic, Sulejmani, Filip Markovic, Steven Vítoria, Lisandro Lopez, Silvio, Bruno Cortez, Ruben Amorim, Luis Farina.

Nem említettem Nelson Oliveirát, akivel továbbra sem számol Jesus, 99%, hogy a Rennes-hez kerül a következő évre. Szintén visszatért az aktuális kölcsönéből Franco Jara és Yannick Djaló, ők egyelőre a B-csapattal készülnek, mint ahogy a pixisből végleg(?) kikerülő Carlos Martins is. Az ő esete azért is érdekes, mert a rákból felgyógyuló kisfia miatt semmiképp sem akarja elhagyni Lisszabont, így viszont könnyen lehet, hogy a brazíliai jegyének inthet búcsút.

Van még visszaút?

Ami mindenképp kijelenthető és pozitívum, hogy az érkező oldal gyakorlatilag kész, már csak egy támadó érkezése várható, de erre még később rátérek. A lényeg, hogy tanultunk a tavalyi "rábaszásból", többször nem történhet meg, hogy augusztus 31-én jön a City, szeptember elején kitalálja a Zenit, hogy neki kell X vagy Y, mi pedig minőségi pótlás nélkül maradunk. A Lisandro-Mitrovic-Vítoria hármas Jardellel kiegészülve küzdhet meg Garay helyéért, Ruben Amorimról másfél év száműzetés után fontos láncszemként beszélnek, nyilván ő lehet Matic első számú helyettese, ha a szerb távozik. Bruno Cortez és Silvio érkezésével riválist/társat kap Maxi és Melgarejo, a mélyítés tehát végre megtörtént a szélső védőknél is, más kérdés, hogy ennek a legnagyobb vesztese pont az utóbbi lehet, legalábbis egyelőre ez szűrhető le a felkészülési meccsek játékperceiből. Lazar Markovicról pár összefoglaló után megmondom, hogy legkésőbb 2-3 év múlva nagyon fogjuk siratni, hihetetlen tehetség a srác. Sulejmani kezdetben kiegészítő ember lehet, de van benne fantázia, kérdés, mennyire türelmes, mert a legnagyobb tülekedés a két szélső helyért lesz. Djuricic pedig az a játékos, aki miatt újra düböröghet a 4-2-3-1, nagyon úgy fest, hogy Aimar távozása után a legjobb helyre került a 10-es mez. A többiek valószínűleg a B-csapatot erősítik majd, ezért róluk most nincs sok értelme beszélni.

A távozók listája: -

Hát, erről beszéltem. Egyelőre senki, mármint a számottevő játékosok közül. Nolito végleg távozott, de ő már tavasszal is kölcsönben játszott, végül a Celta Vigóé lett. Alan Kardec a Palmeirasnál folytatja, de ettől még fogunk tudni aludni, és ahogy instagrammon látom, ő sem esett kétségbe. Persze illúzióink nincsenek, a lényegi történések még hátravannak.

Óscar Cardozo sagája például több mint egy hónapja húzódik, eredmény nélkül. A paraguayi helyzetéről már beszéltünk többször is, a kupadöntő utáni lökdösődés következtében biztosnak tekinthető, hogy nincs maradása. Viszont azt talán még Rui Costáék sem gondolták, hogy ennyire nehéz lesz megszabadulni tőle. Egyetlen komoly érdeklődő csupán a Fenerbahce, ők azonban hetekig tartó alkudozás végén a héten berágtak, és eláltak a vételi szándéktól. Igazából nem is értem, mi a faszt egyeztettek hetekig. A 60 milliós záradék ellenére 15-ért elengednénk, ők meg negyvennyolcadjára is jöttek a 12 milliós ajánlatukkal. Nincs üzlet, ennyi. Legalábbis egyelőre, mert a csapathoz továbbra sem csatlakozhat, közben felbukkant a Szpartak Moszkva és a Napoli, mint érdeklődő. Bízom a mielőbbi végkifejletben, ez a csapat, és ez Óscar érdeke is. A borítékolható távozás miatt lesz szükség még egy támadóra, a leggyakrabban Zapata, az Estudiantes kolumbiai játékosa, valamint Matavz, a PSV szlovén centere szerepel a portugál sajtóban.

Garay helyzete sem tekinthető véglegesnek, tegnap a Penarol ellen még pályára lépett a védelem tengelyében. A pótlásáról triplán gondoskodtunk jó előre, mint azt fentebb említettem, szerintem nincs már messze, hogy United mezben látjuk pózolni.

Nico Gaitán távozására is felkészültünk, személy szerint úgy gondoltam, ő lehet az első, akiért befut egy bombaajánlat, ehhez képest egyelőre nagyon nagy a csend körülötte. Imádnám, ha maradna, de úgy építettük fel az átigazolási politikát, hogy ő márpedig távozik, ezért érkezett Markovic és Sulejmani, és attól tartok, hogy emiatt mindenképp megválunk tőle, talán áron alul is. Persze álomszerű lenne, ha inkább Salviót vinné el valaki, és állítólag a Tottenham-City kettős mutat némi érdeklődést, de ezt egyelőre nehezen tudom komolyan venni. Bizonyos források szerint 40 millióért(!!) már megválnánk tőle. Nem tudom. Engem az sem érdekel, ha ingyen megy, csak menjen. Itt van egy rakás tehetségesebb szélső, a csapatnak sem használ, ha egy játékosnak a teljesítményétől függetlenül bérelt helye van.

Maticról pedig nem nyilatkozom. Remélem, a későbbiekben sem kell majd.

Alakulunk, alakulunk, de nagyon messze még a vége. Hamarosan Eusébio Kupa, augusztus közepén pedig rajtol a bajnokság. De mint azt említettem, addig bőven jövünk még.

benfica

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum