Csak összeállításában fakó gárda

benfica | 2011.10.15. | 12:10

Visszatért az igazi futball a világ stadionjaiba, így némi alkotói szabadság, és hírszegénység után blogunk is leporolja a poros klaviatúrát...


Hirdetés

Jorge JesusVisszatért az igazi futball a világ stadionjaiba, így némi alkotói szabadság, és hírszegénység után blogunk is leporolja a poros klaviatúrát, és nekilát tájékoztatni a kedves magyar olvasókat. Tegnap nyertünk is, szépen is játszottunk, és még a csapatot is felforgatta kicsit Jorge Jesus, így van miről! Csak összeállításában volt kicsit fakó csapatunk, a játék szebben csillogott, mint ilyenkor szokott.

Egyszerre a kezdőben Miguel Vítor, Capdevila, David Simao, Matics, Rodrigo és Nelson Oliveira. Igen, a Benfica csapatában, nem a FIFA12-ben!

Ráadásul nem is pengette a csapat rosszul, az eső áztatta Portimaoban is sok passzos, szép játékkal nyomtuk le riválisunkat.

Egy félidő persze megint elment körömrágásra, hiába jelzett kis kedvencünk, Nélson Oliveira már az elején, hogy nyeregben vagyunk, lövése célt tévesztett, így csak Capdevila sistergős kapufáját tartottam feljegyezhetőnek az első félidőből, nem berakva Luisao közelről leadott űrbe távozó fejesét, amitől még a laikusok is heveny sírógörcs kíséretében hagynák el blogunkat:

A második félidőre aztán rácserélt a Mester, már ha egy Nélson Oliveira-Saviola buherálást lehet így nevezni, de magunk elől is tagadva be kell vallanunk, hogy Saviola is hozta a nívót, és egyáltalán nem szolgál rá a további nyektetésre. A téma így minden bizonnyal most egy ideig lezárva, és reméljük Saviola legalább fele olyan gyors sprinteket levág majd a következő fordulókban, mint amennyit mértek nála a derék portugál rendfenntartók ittas vezetéskor év elején.

Hála Istennek a többiek sem szorulnak rá rosszmájú odaszúrásaimra, ugyanis sem a fiatalok, sem a stabil kezdők nem eresztettek le, és gyakorlatilag a biztos győzelmet jelentő 2-0-ás eredményig bőven volt olyan élvezhető a focink, mint az anno nagy sikerű Tsubasa (helyesen írva: Cubasza) Kapitány játéka. Íme egy kis ízelítő előbb az anime műfajából:

Tudjuk, nehéz ezt überelni már a kupameccsek legelején, így tényleg csak az értheti, aki látta is játékunkat, bár két gólunk is szép eszenciája a joga bonitonak. Előbb Bruno César találta meg a jobb alsóba vezető utat:

Majd Rodrigo talált be mindannyiunk örömére egy szintén okosan felépített akció végén:

Ennél több karaktert pedig a Basel meccs előtt kár is lenne vesztegetni egy kupameccsre, hiszen kedden a két négypontos csapat, azaz a Basel, és a Benfica harcol meg a négyes félidei csoportelsőségéért!

Alig várjuk!

benfica

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum