Exkluzív interjú Jorge Jesussal

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2013.11.01. 18:11
Címkék
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Itt a Benfica Rádió magyar nyelvű adását hallhatják. A mikrofonnál a méltán imádott Famate, vendége pedig az érett...

Academica BenficaTisztelt Hölgyeim és Uraim! Itt a Benfica Rádió magyar nyelvű adását hallhatják. A mikrofonnál a méltán imádott Famate, vendége pedig az érett hölgyek által agyonimádott, a szurkolókat pedig megosztó Jorge Jesus, illetve a múltkori zivatar után újra selymesen csillogó lobonca.Academica BenficaTisztelt Hölgyeim és Uraim! Itt a Benfica Rádió magyar nyelvű adását hallhatják. A mikrofonnál a méltán imádott Famate, vendége pedig az érett hölgyek által agyonimádott, a szurkolókat pedig megosztó Jorge Jesus, illetve a múltkori zivatar után újra selymesen csillogó lobonca.

FM: Jorge, nagy örömömre szolgál, hogy végre sikerült elcsábítanunk téged műsorunkba, még ha csak egy képzeletbeli rádió képzeletbeli riportalanyaként is. Mondd, hogyhogy igent mondtál a felkérésünkre, ráadásul pár órával egy Académica elleni meccs előtt?

JJ: Köszönöm, köszönöm, természetesen igent mondtam, mert ez a meccs már egy nagy szart sem számít, idén a második helyért megyünk, a Porto meg megnyeri a bajnokságot, nem is tudom hányadik alkalommal. De ezt majd légyszi vágjátok ki, ezt így azért nem mondhatom ki...

FM: Khm, öhm... Élőben vagyunk, bár szokás szerint kutya sem hallgat minket, így nincs para.

JJ: Ja, értem, mennyivel jobb lehet nektek. Lisszabonban pont fordítva van, egyszer cserélek egy rosszat, és máris a fejemet veszik...

FM: Már elnézést, de sajtómunkásként úgy érzem, hogy erre rá kell kérdezzek: te szoktál cserélni? Azt hittem, hogy ugyanazt a tizenegy embert játszatod egész szezonban.

JJ: Ez tévedés. Rengeteg variációs lehetőségem van, hosszú a kispad, például egyszer még Salviót is lecseréltem egy nagyon fontos Sporting elleni meccsen!

FM: Igen, mert már nem tudott járni, és kidőlt fél évre. De ne akadjunk le ilyen apróságokon, inkább nézzük a mai keretet. Salvión kívül mindenki egészséges, van lehetőséged bőven variálni.

JJ: Természetesen ma is ki fogok próbálni pár új dolgot, elvégre még csak november van, a szezon alig kezdődött el. Szerencsére újra egészséges Fejsa, így Enzo Pérez játszhat szélen, a két szerb meg középen.

FM: Már megbocsáss, de ezt próbálgattad, nem jött be.

JJ: Sajnos a játékvezetők rengeteget kedveznek a Portónak, míg minket rendszeresen megkárosítanak.

FM: Ezt nem teljesen értem ebben a kontextusban, kifejtenéd bővebben?

JJ: Igen, sajnos a mi játékunkhoz térre van szükség, a játékvezetők pedig ezt nagyon sokszor nem tartják tiszteletben. Matics olyan dolgokért kap sárgákat, hogy csak fogom a fejem...

FM: Nem lehet, hogy ezek a lapok jogosak, és a védelem gyengeségeit indikálják?

JJ: Erről szó sem lehet. Maxi Pereira egy nagy munkabírású gyors szélsőhátvéd,

FM: Khm, elnézést, hogy közbevágok, de ez a szöveg nagyon 2011, de folytasd nyugodtan...

JJ: Szóval Maxi tökéletes, Luisaóra nem lehet panasz, Garay világklasszis, Siquera meg nem is tudom, hogy mit keresett eddig a Granadában.

FM: Steven Vitória, Jardel?

JJ: Kiváló játékosok, de fejlődésük érdekében úgy érzem, hogy jobb, ha kívülről látják azokat a játékhelyzeteket, amiket a pályán még nem tudnának megoldani. Nem hiszem, hogy bármelyikük is gyorsabb lenne Luisaónál, így cserének semmi értelme.

FM: Értem. Középpályán is van két szívfájdalmunk, én Djuricicet hiányolom, Ákos barátom pedig Ola Johnt. Róluk mit lehet tudni?

JJ: Összegyúrtuk őket egy Lazar Markoviccsá, deaktiváltuk rajta a passz funkciót, és folyamatosan játszatjuk. Ha meg kötelező néger kell, akkor arra ott van Ivan Cavaleiro, hiszen mindig is nagyon fontosnak tartottam, hogy beemeljünk ifistákat a felnőtt csapatba.

FM: Erről Miguel Rosa és David Simao azt hiszem, hogy másképp gondolkodik.

JJ: Elnézést, de ezeket a neveket nem hallottam még. Ők valami celebek, vagy ikszfaktorosok?

... tompa zörej, mikrofon besípol.

FM: Elnézést Jorge, azt hittem, hogy egy szúnyog. Nagyon veszélyes trópusi szúnyog. Isten bizony nem akartalak tarkón baszni egy mikrofonállvánnyal.

JJ: Semmi gond, azt hiszem láttad a Guimaraes ellen, hogy jó erőben vagyok.

FM: Igen, igen. Ma is számíthatunk tőled hasonlóra?

JJ: El kell keserítselek. Nagyon sokan reklamáltak, hogy inkább a mágnestáblán legyek ilyen aktív, mint a bunyóban, amit személy szerint hülyeségnek tartok, de megfogadtam a tanácsukat, mert a rendőrség börtönbüntetéssel fenyeget. Bár kérdem én, hol vagyok egy Hulktól, vagy Sapunarutól?

FM: Hát agresszivitásban messze, de anyagiakban még úgy is jobban jársz, hogy Hulk a Zenithez igazolt.

JJ: Persze, megkeresek pár millió eurót egy évben, de kérdem én, ki nem? Sikeredző vagyok, ennek meg megvan az ára. Ezt tudomásul kell venni, a modern futball így működik. No meg amíg nem talál Rui Costa jobbat nálam, addig kérhetek akármennyit. De ezt légyszi vágjátok majd ki, nem akarom így a képébe nyomni...

FM: Már mondtam, hogy élőben vagyunk, de szerencsére Rui Costa nem tud magyarul, az olvasóinknak meg ha akarod, akkor írunk táviratot, hogy ne beszéljenek. Persze te fizeted!

JJ: Drága lesz?

FM: 6-8 táviratra azért remélem, hogy telik.

JJJJ: Hát, menni fog, bár nem a prémiumokból, hehe.

...újabb csattanás, mikrofon zörög, JJ káromkodik.

FM: Elnézést, a szúnyogok...

JJ: Tudom, tudom. Sajnos nekem lassan mennem kellene, hogy odaérjek a mérkőzésre.

FM: Köszönjük az interjút Jorge, kérlek üzennél valamit a magyar benfiquistáknak a mai meccsel kapcsolatban?

JJ: Természetesen: egy olyan Académicát, ahol Gyánó Szabi után Liban Abdi az új isten, fél szerszámmal is magunkévá teszünk.

FM: Köszönjük Jorge, nagyon elegáns voltál, mint mindig! Kedves Hallgatóink, köszönjük, hogy velünk tartottak, reméljük, hogy az esti meccset is velünk szenvedik végig. A Benfica blog stábjának nevében én most elköszönök, aranyértől mentes esti meccset kívánok Önöknek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik