A Ferencváros legyőzte idehaza a Ludogorecet

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2019.07.10. 19:50
A Ferencváros a Groupama Arénában 2–1-re legyőzte a bolgár Ludogorecet a Bajnokok Ligája-selejtező első körének első mérkőzésén.
Tokmac Nguen gólöröme (Fotó: Tumbász Hédi)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Tokmac Nguen gólöröme (Fotó: Tumbász Hédi) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–LUDOGOREC (bolgár) 2–1
Budapest,Groupama Aréna, 18 115 néző.Vezette:Smulevics(izraeli)
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin (Sigér, 77.) – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 83.) – Priskin (Lanzafame, 65.). Edző: Szerhij Rebrov
LUDOGOREC: Iliev – Ikoko, Terziev, Moti, Nedjalkov – Góralski (Badji, 78.), Djakov – Lukoki (Jorginho, 83.), Biton (Marcelinho, 65.), Tchibota – Swierczok. Edző: Sztojcso Sztoev
Gólszerző: Nguen (6.), Zubkov (65.), ill. Swierczok (31.)


ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A fővárosi kertészek aligha örültek.

Szerda este a Groupama Aréna környékén a parkolóhelyre vadászó autók ide-oda cikáztak, és miután a helyek már hét óra előtt elfogytak, több tucatnyian az utcák menti zöldövezetre húzódtak. A gumiabroncsok alá szoruló néhány színes tulipán, gerbera és kerti virág bánta…

18 115 néző fogadta a Ferencvárost (az előző idényben az Újpest elleni mindkét Üllői úti mérkőzésen többen látogattak ki a stadionba), s a szurkolók izgatottan várták, hogy a hangosbemondó kihirdesse a kezdőcsapatokat. A Szerhij Rebrov edzette együttesben – az elmúlt idényhez képest – négy új futballista kapott helyet, ami már csak azért is volt meglepő, mert az elmúlt esztendőkben Thomas Doll rendre azért panaszkodott, nehéz úgy eredményt elérni a nemzetközi porondon, ha a nyáron a fél csapat kicserélődik. A Ludogorec ellen a védekező középpályás Danilo Ihnatenko, az irányító Michal Skvarka, a szélső Olekszandr Zubkov, valamint a kölcsönből visszatérő Priskin Tamás is első perctől a pályán lehetett. Hozzá kell tenni, az ukrán szakvezető dolgát sérülések, és eltiltások nehezítették, különösen csatárfronton szorult meg, miután az olasz Davide Lanzafame, a fehérorosz Mikalaj Szihnyevics és a brazil Isael sem léphetett pályára, így némileg új Fradi fogadta a bolgár bajnokot.

A Fradi-drukkereken nem múlott a siker (Fotó: Tumbász Hédi)
A Fradi-drukkereken nem múlott a siker (Fotó: Tumbász Hédi)

Az első húsz perc egyértelműen a Ferencvárosé volt.

Jól kezdett a hazai csapat, a középpályán türelmesen járatta a labdát, s az első igazán nagyobb lehetőségből meg is szerezte a vezetést. A Fradi bátor játéka és a korai találat alaposan megfogta a Ludogorec futballistáit, a vendégek nem nagyon találták a helyüket a pályán. Legalábbis egy ideig… Merthogy húsz perc elteltével fokozatosan belelendültek a játékba, ekkor már megmutattak valamit abból, miért is lettek az elmúlt nyolc esztendőben rendre bolgár bajnokok. A labda egyre többet pattogott a Ferencváros kapuja előtt, egyre többször kellett felszisszenniük a hazai szurkolóknak, és sajnos jött is a hiba. Blazic felesleges passza nehéz helyzetbe hozta a zöld-fehéreknél első mérkőzésén pályára lépő Ihnatenkót, a bolgárok köszönték a lehetőséget, és a 31. percben egyenlítettek – az ilyen párharcoknál az idegenben szerzett gól sokat érhet.

Zubkov gólöröme (Fotó: Balogh László)
Zubkov gólöröme (Fotó: Balogh László)


Ahogy az első félidőt, úgy a másodikat is jól kezdte a Ferencváros: támadásba lendült Rebrov együttese, Dvali – ha csak centiméterekkel is, de – leshelyzetből fejelte a labdát a kapuba, érezhető volt, meg lehet csípni a bolgár bajnokot. Miközben Lanzafame már az oldalvonal mellett várt a becserélésére, az egyik új labdarúgó, Olekszandr Zubkov ismét megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak. A szurkolók remek hangulatot teremtettek a stadionban, megállás nélkül énekeltek, biztatták a csapatot. A hajrára az a kérdés maradt, megelégszik-e az egygólos előnnyel a Fradi, vagy megpróbál bepréselni még egy gólt, hogy a visszavágót még inkább kedvező helyzetből várhassa.

Az FTC nem sürgette a játékot, próbálta kapuja előteréből kicsalogatni a vendégeket, akik az utolsó percekben néhányszor nehéz helyzetbe hozták a hazai védőket. Jó iramú, harcos mérkőzést játszott egymással a két csapat – egy hét múlva Razgrad városában előnnyel kezdheti a találkozót a Ferencváros, ám pokolian nehéz összecsapás vár rá.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A mérkőzés góljai

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik