Herczeg Andrást meglepte a BL-ellenféltől látott kreatív játék

Vágólapra másolva!
2009.07.08. 07:26
Idegenben nyert 2–1-re a Kalmar a svéd labdarúgó-bajnokság hétfői játéknapján, azaz elmondhatjuk, hogy a Debrecen BL-ellenfele jó formában van. Így látta ezt Herczeg András menedzser is.
Rasmus Elmre (balra) fokozottan kell figyelniük a debrecenieknek
Fotó: AFP
Rasmus Elmre (balra) fokozottan kell figyelniük a debrecenieknek
Rasmus Elmre (balra) fokozottan kell figyelniük a debrecenieknek
Fotó: AFP
Rasmus Elmre (balra) fokozottan kell figyelniük a debrecenieknek
A Malmö hiába vezetett a félidőben 1–0-ra, a címvédő a válogatott kerettag Rasmus Elm két góljával fordított, győzelmével pedig fellépett a tabella ötödik helyére. A kalmari gólok szinte azonos figurák végén születtek, mindkét esetben gyors háromszögezés után Rasmus Elmnek készítették le lövésre a labdát, a 21 éves irányító (aki klubjában a bal, a válogatottban viszont a jobb oldalról indul) pedig mindkétszer halálosan pontos volt – nem véletlenül vinné a hárommillió euróra taksált játékmestert a Valencia és az Everton mellett a Fiorentina is.

„Az első félidőben a Kalmar kapufáig, a Malmö a hálóig jutott, összességében nem érdemtelenül vezetett a szünetben a hazai csapat – mondta a mérkőzésről Herczeg András. – A fordulás után viszont nem volt apelláta: egyértelműen kiderült, hogy a Kalmar jobb csapat a Malmőnél. Képzett labdarúgóinak köszönhetően uralta a játékot, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Sok tanulsággal szolgált a kilencven perc: láttuk a riválist idegenben olyan csapat ellen, amely valamelyest a miénkhez hasonló játékrendszert favorizál. A Kalmar fegyelmezetten védekező társaság, de erre számítottunk, ahogy a harcias hozzáállásra is – a vendégek kreativitása viszont meglepett.

Rasmus Elm és David Elm, valamint a brazil duó, a Daniel Mendes, Daniel Sobralense kettős többször összekuszálta a malmői védelmet. Két évvel ezelőtt, amikor a BL ugyanezen fázisában az Elfsborggal találkozott a Loki, én térképeztem fel a borasiakat is: azt kell mondjam, a Kalmar lényegesen attraktívabb futballt játszik, mint anno az Elfsborg, amely abszolút racionálisan, minimális kockázatot sem vállalva építette fel játékát. A Kalmar azzal a szándékkal jött ki a második félidőre, hogy megnyeri a meccset, letámadta a házigazdát, a tizenhatosa előtt járatta a labdát.

Hogy a támadó harcmodor kedvez-e nekünk vagy sem, arra csak a pályán kapjuk meg a választ. A Kalmar nem az Elfsborg. Az is tény: Svédországban talán nincs olyan szurkoló, aki ne venné biztosra a Kalmar továbbjutását. A véleményüket nem rejtik véka alá, mindamellett udvariasan hozzák a tudomásodra.”

A KALMAR HÉTFŐI TALÁLKOZÓJÁRÓL KÉSZÜLT TELJES BESZÁMOLÓT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik