Az angolok nem kegyelmeztek a Lokinak

A mérkőzésről tudósított: S. TÓTH JÁNOSA mérkőzésről tudósított: S. TÓTH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2005.08.24. 23:43
Címkék
Igencsak komolyan gondolhatta Supka Attila, a DVSC vezetőedzője, hogy csapata legalábbis visszavág a Manchester Unitednek a két héttel ezelőtti angliai vereségért. Legalábbis ezt sugallta a szakember azon döntése, hogy Kiss Zoltán és Halmosi Péter személyében két támadó szellemű futballistát állított tegnap este a Loki-védelem két szélére, gyaníthatóan azzal a szándékkal, hogy a villámgyors angolok megfékezése mellett az akcióépítésben jártas futballisták segítenek majd megbontani a látogatók védőfalát is. Nos, ez nem tűnt túlságosan egyszerű feladatnak, ugyanis a Manchester United ebben az évadban még egyetlen gólt sem kapott tétmérkőzésen.

Ha egyszer megindul, akkor nem lehet feltartóztatni Cristiano Ronaldót (balra) – Dragan Vukmirnak sem sikerült (Fotók: M. Németh Péter, Németh Ferenc)
Ha egyszer megindul, akkor nem lehet feltartóztatni Cristiano Ronaldót (balra) – Dragan Vukmirnak sem sikerült (Fotók: M. Németh Péter, Németh Ferenc)
Ha egyszer megindul, akkor nem lehet feltartóztatni Cristiano Ronaldót (balra) – Dragan Vukmirnak sem sikerült (Fotók: M. Németh Péter, Németh Ferenc)
A vendégeknél mindössze annyi meglepetéssel rukkolt ki Alex Ferguson menedzser, hogy Wayne Rooneyt a kispadra ültette. Az előzetes híreknek megfelelően viszont a kezdők közé került Ryan Giggs, aki a 15. szezonját kezdte a vörös ördögöknél, Budapesten a 636. meccsét játszotta a United színeiben. A szerződését további két esztendővel a nyáron meghosszabbító walesinek ebben az idényben új szerepet szán a menedzser: míg hosszú esztendőkön át a balszárnyon zakatolt fel és alá, eztán valamelyest energiakímélőbb munkát végeztet vele, a frontvonalban küzdő csatár mögött kell majd szerveznie az MU futballját.

Tegnap azonban még jobbára a megszokott posztján bukkant fel a Manchester egyik szimbolikus futballistája, s rögvest a meccs elején egy parádés labdaátvétellel lepte meg a publikumot. A nyitányt amúgy heves DVSC-rohamok jellemezték, s ha Sándor Tamás egy picit jobban találja el a labdát, már az ismerkedés perceiben gólt szerezhetett volna a magyar bajnok. Ezt még megúszta a Manchester, Gary Neville-nek ellenben pechje volt: egy ütközés után az öltözőbe kellett támogatni.

A csere után Wes Brown lett a jobbhátvéd, Gabriel Heinze került Rio Ferdinand mellé, míg a tavasszal még Gera Zoltánnal egy csapatban futballozó Kieran Richardsonra maradt a balszárny őrzése. Menetrendszerűen jött az újabb DVSC-helyzet, amelyet Kerekes Zsombor packázott el.

"Már kettő nullára vezethetnénk" - sóhajtott fel egy drukker a VIP-szektorban. Ehelyett azonban a Manchester United jutott előnyhöz; a kapujából pocsék ritmusban kimozduló Csernyánszki Norbert bakiját büntetve Gabriel Heinze fejelte ugyanabba a kapuba a labdát, mint múlt szerdán a magyar-argentinon.

E találattal a legtitkoltabb debreceni álmok is szertefoszlottak, a kérdés már csak az volt, mit tud produkálni a honi mezőny elitcsapata az energiatakarékosan zakatoló angol sztáregyüttes ellen a folytatásban.

Kerekes Zsombor csak gyötrôdött
Kerekes Zsombor csak gyötrôdött
Kerekes Zsombor csak gyötrôdött
Nos, az első félidőt lezáró Sándor Tamás-szabadrúgás még remek alkalom lett volna a becsületgól megszerzésére, ám Alex Ferguson idegeit nemigen borzolta fel: a szünetben a menedzser ugyanis olyan cseréről döntött, amilyenre az idei BL-sorozatban gyaníthatóan már nemigen lesz példa, hiszen Paul Scholest Phil Bardsley váltotta fel. A Lokinál jött Goran Brnovics, de a támadásbefejezések hatékonyságán ez sem javított. Supka Attila utolsó kísérletként beküldte Szatmári Csabát, ezzel ugyanis Halmosi Péter egy sorral feljebb léphetett, csak hát a rést, amelyen át a kapuba lehetett préselni a labdát, nem sikerült megtalálni. Ha valaki hibázott az MU hátsó alakzatában, azt Rio Ferdinand készségesen kisegítette, aki a földön és a levegőben is úr volt. Elkelt volna egy ilyen hátvéd debreceni oldalon is, a védelem közepén, s akkor talán Gabriel Heinze nem fejelhette volna másodszor is - könnyed gyakorlatként - a hálóba a labdát. S akiknek ez sem volt elég látványos, azok Kieran Richardson pompás találatával, illetve az azt felvezető príma akcióval megkapták a pénzükért a minőségi ellenszolgáltatást.

A Manchester United (s ekként a világ futballelitje) más dimenzió, ezt tudtuk jól eddig is - legfeljebb sajgó élmény ezen igazsággal újra meg újra szembesülni… Az angolok 6-0-s összesítéssel jutottak tovább, a Loki az UEFA-kupában folytatja. ---- B ---- C
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik