Atlétikai vb 2023: rengetegen jelentkeztek, hogy a verseny pályáján fussanak

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.03. 11:29
null
Amatőr futók versenyezhetnek a vb-pályán (Fotó: MW/Szabolcs László)
Óriási az érdeklődés a budapesti atlétikai világbajnokság és a vb központi helyszíne, a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ iránt. Előző héten elfogytak az összes augusztusi versenynapra érvényes, legjobb helyekre szóló bérletek, közben olyan nagy számban jelentkeznek az amatőr futók az atlétikai központ nyitó fesztiváljára, hogy egyes futamokra már beteltek a helyek – áll a verseny szervezőbizottságának közleményében.

 

Budapest új sport- és szabadidőparkja június 17-én ingyenes családi nappal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt: a futóversenyek mellett valódi programkavalkád, izgalmas létesítmény-bejárás és szórakoztató sportaktivitások várják a látogatókat.

A szervezők célja, hogy minél többen átélhessék a különleges futóélményt, ezért ha szükséges, újabb futamokat indítanak, és lehetővé teszik a regisztrációt, amely IDE kattintva elérhető.

Budapest új sport- és szabadidőparkjának ünnepélyes nyitó napján nem csak a futópálya, hanem a hatalmas létesítmény is megtelik élettel. A kilátogatókat igazi programkavalkád várja: játékos formában megismerkedhetnek az atlétika különböző versenyszámaival.

Megnyitják a lelátókat, a kilátogatók emellett izgalmas létesítménytúrára is indulhatnak, bejárva a később a közönség elől elzárt területeket, amelyeknél a sportolók készülődnek a rajt előtti pillanatokban.

A budapesti atlétikai vb a világ legnagyobb sporteseménye lesz 2023-ban.Az augusztus 19-től augusztus 27-ig zajló versengésre több mint 200 ország, több mint 2000 atlétája érkezik, a hazai látogatók mellett óvatos becslések szerint csaknem100 országból több tízezerkülföldi vendég is várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik