Nemzetisport.hu 2011.07.11 11:34 Frissítve: 2014.12.25 01:16

Gervinho az Arsenal első jelentős nyári igazolása

Lezárult Gervinho átigazolási ügye, az elefántcsontparti támadó szerződtetését hétfőn Malajziában jelentette be Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere. A francia bajnok Lille támadóját sajtóhírek szerint 10.6 millió fontért vásárolta meg a londoni klub.

Gervinho a csatársorba érkezett, de ki játszik mögötte a középpályán? (Fotó: Reuters)

Az Arsenal hétfőn utazott el ázsiai túrájára, Wenger az érkezést követően beszélt az átigazolás véglegesítéséről. Gervinho nem utazott el a csapattal a Távol-keletre, de előfordulhat, hogy később csatlakozik új társaihoz.

„Gervinho a miénk, csütörtökön átesett az orvosi vizsgálaton is – idézte a BBC Wengert. – hazaküldtük pár napra a családjához, nem volt értelme elhozni a túrára, hiszen még nem is edzett velünk."

Gervinho a napokban már magabiztosan beszélt az Arsenalhoz szerződéséről a France Footballnak.

„Azért választom az Arsenalt, mert egy fiatal csapat, amelybe könnyen be tudok illeszkedni, és sokat fejlődhetek – mondta Gervinho. – Azért szerződöm oda, hogy játszhassak. A labdarúgásban vállalnod kell a rizikót, ha nyerni akarsz. Futballozni akarok, nem a kispadon ülni. A Premier League a legjobb bajnokság a világon.”

A 24 éves – Gervais Yao Kouassi néven született – Gervinho művésznevű csatár 27-szeres válogatott, hat gólt szerzett a nemzeti csapatban, amelynek tagjaként a tavalyi vb-n is szerepelt. Ő az Arsenal első jelentős nyári igazolása, a korábbi szerzemény, a fiatal Carl Jenkinson a következő idényben még várhatóan nem sok lehetőséget kap az első csapatban. 

Ugyanakkor elhagyta a klubot a Manchester Cityhez szerződő Gaël Clichy, s minden bizonnyal távozik az Emiratesből a Barcelonába tartó Cesc Fabregas, és a két manchesteri klub által is megkörnyékezett Samir Nasri.

A következő szerzemény Tim Cahill, az Everton ausztrál támadó középpályása lehet.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.

2022.11.06 12:31:04

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Gabriel gólja döntött a Stamford Bridge-en, Mikel Arteta együttese egyelőre maga mögött tartja a Man. Cityt.