B. Z./H. D. 2021.05.23 19:39

FFT: Nem vagyok gyilkos! – Nemanja Vidics

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! rovatában Nemanja Vidics válaszolt az olvasók kérdéseire. Ferguson miatt nem lett katona? Mehetett volna a Liverpoolba is? Ölt már embert? Ezekre az olvasói kérdésekre is válaszol a korábbi MU-sztár!

 

Ízelítő a nagyinterjúból:

Milyen érzés volt háborús övezetben felnőni? Igaz, hogy maradtak el mérkőzéseitek bombariadó miatt?
Charlotte, Twitter
Amikor bombázni kezdtek, hazautaztunk a szülővárosomba. Nem tudtuk, milyen helyzet fog kialakulni. Ha megszólaltak a szirénák, szaladtunk a pincékbe. Igyekeztünk normális életet élni, de ez nem ment könnyen. Nem éreztem úgy, hogy háborús övezetben élek, de ötször ért minket légi riadó. A stratégiailag fontos állásokat bombázták, például a telekommunikációs központot, ami kétszáz méterre állt az otthonunktól. Hallottam az iszonyatos lármát. Szerencsére senki sem halt meg. Nem vagyok politikus alkat, de a bombákat nem kedvelem. Se Szerbiában, se máshol a világon.

Milyen volt a belgrádi rangadó összehasonlítva a manchesteriekkel és milánóiakkal? Mi a legőrültebb pillanat, amit fel tudnál idézni?
Robbie, Facebook
Amikor fiatal játékos voltam a Crvena zvezdánál, a csapat szurkolói kemény magjához is tartoztam. Tizenöt évesen költöztem Belgrádba, hogy az ifiket erősítsem. Őrület, mi ment a lelátókon. Egész mérkőzés alatt ugráltunk. Ismertem a biztonságos utcákat, ahol haza lehetett jutni a stadionunkból, de a Partizan ellen már keményebb dió volt. Nagyon kellett vigyázni, mert ha felismertek, könnyen bajba kerülhettél.

Mi nem működött az Internél?
Lee Embleton, Facebook
A klub nagy változásokon ment keresztül, nagyjából úgy, ahogy a Manchester United is, talán még erősebben. Akkor, amikor a csapathoz érkeztem, hét-nyolc játékos távozott. Fontos emberek, mint Javier Zanetti, Esteban Cambiasso és Diego Milito. Ezért vártak el sokat tőlem, de kezdettől fogva nem ment a munka. Hárman játszottunk hátul, én középen, és éreztem, az a dolgom, hogy helyre tegyek valami hibát. Nagyon nem élveztem azt a posztot, nem is játszottam túl sokáig. Igyekeztem beilleszkedni, de nem ment. Ekkor érkezett Roberto Mancini. Vele sem kezdtünk jól. Három-négy hónapig nem is játszottam. Nem voltunk túl jó viszonyban. Majd hamarosan megsérültem. Nagyjából ennyi a történet.

Mindnyájan hallottuk a lelátói éneket. Tényleg megöltél valakit? Komolyra fordítva: ez miért született? Nem sértő rád nézve?
Alan Jones, Hampshire
Nem sértő. Nagyon örülök, hogy rólam énekelnek a szurkolók, és tiszteletben tartanak játékosként. Nem is tudtam, hogy rólam van szó, amikor először énekelték, annyira a játékra koncentráltam. Végül valaki megkérdezte, hallottam-e. „Miért, miről énekeltek?” – kérdeztem vissza. Azt válaszolták, hogy egy kicsit durva. Szerintem óriási dal. Persze, nem vagyok gyilkos, de nagyra értékeltem, hogy nekem énekeltek.

A Nemanja Vidiccsel készült teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA

2023.02.02 11:15:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. Anglia uralja a transzfertengert, el sem hinné, melyik három olasz klub költötte a legtöbbet.

2023.02.02 00:15:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A csaknem egymilliárd euró felfoghatatlanul nagy összeg.

2023.01.31 17:47:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A londoniak nyári szerzeményét „sokkolta”, hogy csapattársa egyik percről a másikra elhagyta a klubot. Ironikus.

2023.01.29 11:35:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A csapatból néhány éven belül világverő gárda is válhat, de ugyanekkora az esélye a totális csődnek.

2023.01.27 19:53:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A norvég az első FA-kupa-meccsét játszotta, de Nathan Aké döntött – Arteta túl sok kulcsembert pihentetett.