Chelsea: „Ez lehetett Kepa utolsó meccse”; „Jó, hogy Willy nem állt be” – visszhangok

Vágólapra másolva!
2019.02.25. 09:25
null
John Terry szerint Kepa hiába védett jól, teljesítményét beárnyékolja a csere megtagadása (Fotó: AFP)
Több korábbi Chelsea-játékos szerint is lesz folytatása a Kepa–Sarri-afférnak az elvesztett angol Ligakupa-döntő után, annak ellenére is, hogy hivatalosan mind a két fél félreértésről beszél. A szétlövésben győzedelmeskedő Manchester Citynél Vincent Kompany örült, hogy korábbi csapattársa, Willy Caballero végül nem jutott szóhoz. David Luiz pedig azt árulta el, mit tanácsolt Kepának, miután felmutatták a cserét jelző táblát.
Fogalmam sincs, hogy ezt az öltözőben hogyan kezelik majd. Már nem vagyok ott. Hogy félreértés történt? Nyilvánosan aligha mondhat mást. Védenie kell a játékosát” – reagált a mérkőzést a Sky Sports szakértőjeként végignéző korábbi Chelsea-játékos, John Terry Maurizio Sarri nyilatkozatára, amelyben igazat adott a cserét megtagadó kapusának, mondván, félreértés történt köztük.

Terry szerint hiába nyújtott jó teljesítményt a spanyol kapus a mérkőzésen, még az sem jelentett volna mentséget számára, ha a tizenegyespárbaj hőse lesz és a Chelsea megnyeri a trófeát.

Ha egyszer felmutatják a számod, le kell jönnöd. Teljesíthetsz bárhogy, bármilyen nehéz is lejönni egy ilyen szituációban, ha a menedzser így döntött, el kell fogadnod. Hogy őszinte legyek, meglepett, hogy Sarri maga nem ment be a pályára, hogy lekényszerítse őt… Hogy mi lesz ebből a jövőben a Premier League-ben? A játékosok elkezdik majd visszautasítani, hogy lecseréljék őket? Ez a játékhoz tartozik. A profizmushoz. Kellemetlen vagy sem, le kell jönnöd és ebbe bele kell törődni. Másnapra megbékélsz a helyzettel” – mondta Terry.

A Chelsea-ben korábban egy szezont lehúzó, jelenleg szintén tévés szakértőként dolgozó Chris Sutton a lehetséges következményekről is beszélt.

Soha többet nem kellene pályára lépnie a Chelsea-ben. Szégyen, amit tett. Soha nem láttam hasonlót. A mai lehetett az utolsó fellépése a csapat mezében – fogalmazta meg erélyes véleményét az egyszeres angol válogatott támadó. – Ha Sarri helyében lettem volna, besétálok a pályára, és ha kell, lehúzom a játékost. Nem lehet így aláásni egy edző tekintélyét. A ma történtek után nem azon kell gondolkodni, hogy Sarrit menesztik-e, hanem, hogy Kepát hogyan rúgják ki.

Van benne kurázsi, mi tagadás. Meg akarta mutatni, hogy rendben van, védeni akart a tizenegyeseknél. Erős személyisége van és komoly önbizalma. Az ilyesmit szeretem – fogalmazott José Mourinho. De ez nem fér bele, akkor sem, ha az utolsó dolog, amit egy játékos ilyen helyzetben szeretne, hogy lecseréljék. Ezzel rendkívül komplikált helyzetbe hozta az edzőjét, a stábot és a csapattársait is. Sajnálatos. Szerencsére sosem kerültem hasonló helyzetbe.”


S hogy maguk a főszereplők, vagyis a játékosok hogy látják a történteket?

Pontosan tudom, hogy Willy milyen jó a tizenegyeseknél. Nagyon nem szerettem volna, ha beáll. És végül nem is történt meg… Sosem láttam hasonlót. Sokszor éreztem, hogy bárcsak ne kellene lejönnöm a pályáról, de azt egyszer sem, hogy meg is tehetném, hogy maradok” – fogalmazott a Manchester Cityben játszó Vincent Kompany, aki a jelek szerint kimondottan örült Kepa önfejűségének.

A Chelsea játékosai igyekeztek kikerülni a választ. A csapatkapitányi karszalagot viselő César Azpilicueta a mérkőzés után annyival tudta le a kérdést, a pálya túlsó oldalán volt az ominózus pillanatokban, így nem tudja, pontosan mi történt…

Willy Caballero helyzete sem volt egyszerű (Fotó: AFP)
Willy Caballero helyzete sem volt egyszerű (Fotó: AFP)

Míg a csapatkapitány kimaradt az események sűrűjéből, David Luiz többször is szót váltott a renitenskedő kapussal, valamint a játékvezetővel.

Azt mondtam neki, mindannyiunknak tisztelnie kell az edző döntését – tekintett vissza a történtekre a brazil bekk. – Fogalmam sincs, hogy az edző azért akarta-e lecserélni, mert félt, hogy sérült, vagy taktikai okai voltak. Azt éreztem, hogy talán az előbbi. A kispadnál nem voltak biztosak abban, Kepa milyen állapotban van. De nekünk azt mondta, fizikailag rendben van. A futball ilyen, játék közben nincs sok időd beszélni. Lehetett volna jobb is a kommunikáció a csapaton belül, de ez megesik.”

A kapus a mérkőzés után szintén megszólalt, szerinte annyi történt, hogy a kispad aggódott, nem tudja folytatni, és hiába üzente meg az őt ápoló orvosi stábbal, hogy rendben van, kész a tizenegyesekre, Maurizio Sarri nem várta meg, amíg az információ eljut hozzá. Ebből fakadt a félreértés, neki pedig esze ágában sem volt ellenszegülni, csak azt jelezte, jól van, nincs szükség kényszerű cserére.

ANGOL LIGAKUPA
DÖNTŐ

CHELSEA–MANCHESTER CITY 0–0 – 11-esekkel: 3–4

London,
Wembley Stadion, 81 775 néző. Vezette: Moss
Chelsea:
Kepa – Azpilicueta, David Luiz, Rüdiger, Emerson Palmieri – Kanté, Jorginho, Barkley (Loftus-Cheek, 89.) – Willian (Higuaín, 95.), Hazard, Pedro (Hudson-Odoi, 79.). Vezetőedző: Maurizio Sarri
Manchester City:
Ederson – Walker, Otamendi, Laporte (Kompany, a szünetben), Zincsenko – De Bruyne (L. Sané, 86.), Fernandinho (Danilo, 91.), David Silva (Gündogan, 79.) – Bernardo Silva, Agüero, Sterling. Menedzser: Pep Guardiola

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik