Anglia: „Még négy, Tesó!” – Beckham üzent a PL új szabadrúgás-specialistájának

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 11:39
null
Ward-Prowse már 14 szabadrúgásgólnál jár a PL-ben (Fotó: AFP)
A Brighton elleni találatával ebben az idényben már négy szabadrúgásból szerzett gólnál jár a Southampton csapatkapitánya, James Ward-Prowse. Karrierje során ezzel már 14 szabadrúgásgólt ért el az angol élvonalban a 27 éves középpályás, akit egyedül David Beckham előz meg az örökranglistán. A ma már 46 esztendős klasszis a közösségi oldalán üzent a Soton csapatkapitányának: alig várja, hogy beállítsa a rekordját.

Ward-Prowse olyan, a Premier League történetében meghatározó játékosokat hagyott le ebben az idényben, mint Cristiano Ronaldo, Thierry Henry vagy Gianfranco Zola (mind 12 szabadrúgásgóllal büszkélkedhetnek). A karrierjét 18-cal lezáró David Beckham azonban egyelőre még a 10-szeres angol válogatott középpályás előtt áll.

„A fő motivációm, hogy találkozzak a gyerekkori hősömmel, akin felnőttem – utalt Beckhamre Ward-Prowse, amikor vasárnap délután a lehetséges rekordról kérdezték. – Ha beállítom a rekordját, talán ez is összejön. De tudom, még hosszú az út addig.”

A vasárnapi gól

Sem a gól, sem a nyilatkozat nem kerülte el Beckham figyelmét, aki a jelek szerint kicsit sem bánná, ha Ward-Prowse beérné őt.

„Várom már, tesó – írta az Instagramon a Manchester Unitedben 265 bajnokin összesen 62 találatot elérő szélső. – Egy újabb remek találat volt a mai. Még négy van hátra!”

Más kérdés, hogy Beckham vajon akkor is hasonlóan lelkes lesz-e, ha Ward-Prowse nem áll meg 18 szabadrúgásgólnál, nemcsak beállítva, hanem meg is döntve végül a jelenlegi PL-csúcsot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik