Ajánló: megjelent a FourFourTwo magazin januári száma

FFT/B. Z.FFT/B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.12.10. 10:07
null
<a href="https://www.fourfourtwo.hu/friss/megjelent-a-fourfourtwo-magazin-januari-szama-5-104476/" target="_blank">A januári FFT-címlap</a>
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 142., avagy 2022. januári száma!

A címlapsztori főszereplője ezúttal huszonkét 22 éven aluli labdarúgó. Ők azok, akik az angol szerkesztők szerint 2022-ben magukhoz ragadhatják a hatalmat. Az első helyre a Dortmund sztárja, Erling Haaland került, akivel kapcsolatban a hatalomátvételről már jó ideje beszélhetünk. Előkelő helyen szerepel a magyar válogatott lipcsei légiósa, Szoboszlai Dominik!

Pacekba ezúttal Olivier Giroud, a Milan világbajnok francia csatára válaszolt az olvasói kérdésekre, többek között erre is: „Ezek szerint az sem zavart, hogy Benzema gokartnak nevezett téged 2020-ban, miközben azt állította, hogy ő egy Formula–1-es autó?”.

Huszonöt évvel ezelőtt Bobby Robson és mindenre elszánt tolmácsa megjelent a Camp Nouban, hogy leváltsa Johan Cruyffot. Az az idény összeterelte José Mourinhót, Ronaldót és Pep Guardiolát, de még a siker sem volt elég ahhoz, hogy a dolgok ne keserű véget érjenek Katalóniában.

Jack Wilshere egykor az angol futball egyik koronaékszere volt: a Barca-verő tehetség, akit semmi sem állíthat meg. Az elmúlt tíz év azonban másfelé terelte pályafutását. Elmondása alapján azonban azért még nem kell elbúcsúznunk tőle.

Mi mást tehetne egy diktátor futballőrült fia, minthogy kihasználvaa család befolyását, a Serie A játékosa lesz? Szaadi Kadhafi vágya teljesült 2003-ban, amikor a Perugia futballistája lett, de a labdarúgás a bukásában is szerepet játszott.

A Venezia pályájában nemcsak az az izgalmas, hogy kizárólag hajóval lehet eljutni oda: sokkal érdekesebb annak a története, hogyan jutottak három csődeljárás után is vissza a Serie A-ba. Gondolára pattantunk, és utánajártunk, hogyan ívelt fel ismét Velence csillaga.

A szatmári vidéken, a fehérgyarmati járásban az 1970-es nagy Szamos-árvíz után összesen 39 csapat futballozott, számuk az évtizedek során 14-re apadt. Az apró települések között bolyongva Tukacs László túristvándi tanító, játékos, edző elbeszélései segítségével megelevenednek a hamisítatlan falusi futballtörténetek, egy letűnt futballkultúra emlékei, amelyek egy frissen megjelent, szociográfiai leírásként is olvasható könyv és egy négyrészes dokumentumfilm-sorozat alapjául szolgálnak. A FourFourTwo magazin a Ha a pályák mesélni tudnának... című kötet szövegéből és fotóiból ad némi ízelítőt.

A Döglött akták ambiciózus nyomozója, Veszprémi Linda ezúttal annak járt utána, hogy a Bp. Honvéd korábbi tulajdonosa, George F. Hemingway miért gyűlöli, ha a névváltoztatását feszegetik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik