A Premier League szakított a Setantával, és most vevőt keres

Vágólapra másolva!
2009.06.19. 22:43
A Premier League felbontotta megállapodását az angol bajnokság televíziós jogait eddig birtokló Setantával, mivel a csőd közeli állapotba került cég nem tudta a mai határidőig rendezni a 30 millió fontos tartozását a liga felé. A hírt hivatalos közleményben tudatta a Premier League, amely most vevőt keres.
A Setanta többé nem közvetít angol bajnokikat
Fotó: Action Image (archív)
A Setanta többé nem közvetít angol bajnokikat
A Setanta többé nem közvetít angol bajnokikat
Fotó: Action Image (archív)
A Setanta többé nem közvetít angol bajnokikat

Mint bő egy hete beszámoltunk róla, az angol bajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogait birtokló cég, a Setanta nagyon nehéz anyagi helyzetbe sodródott, és nem tudta kifizetni a Premier League-nek a 30 millió fontos tartozását, valamint a skót bajnokságnak a 3 millió fontos adósságát.

Az angol liga szervezői a mai napig adtak haladékot a csőd közeli állapotba került cégnek, hogy rendezze adósságát, de ez nem történt meg. A Premier League a hivatalos honlapján tette közzé, hogy szakított a Setantával, és aukción adja el a 46, következő idénybeli mérkőzés közvetítési jogait, melyekre hétfőig lehet ajánlatot tenni.

Pedig egy amerikai befektető, Len Blavatnik, az Access Industries vezetője megpróbált „mentőakciót indítani” a Setanta megsegítésére, és 20 millió fontért meg akarta venni a cég tulajdonrészének 51 százalékát. Ám nem sikerült véghezvinni az ügyletet a megadott határidőig.

A Setanta által hátrahagyott 46 mérkőzés közvetítési jogainak lehetséges vevői közül az amerikai ESPN-t emlegetik a legesélyesebbnek. Egyes információk szerint azonban a Sky is megveheti 23 meccs jogait.

Érdekesség, hogy az eddig a Setanta versenytársaként működő Skynak sem kedvező, hogy bedőlt az ellenfele, mivel az EU-s szabályok értelmében nem lehet egyetlen cég kezében a Premier League összes találkozójának közvetítési joga.

Az évi 100 millió fontos veszteséggel működő Setanta egyébként a napokban újra megnyitotta több napig zárva tartó internetes oldalát az új előfizetők számára.

A figyelem a Premier League-gel való szakítás után a skót bajnokságra, valamint (az FA-kupa és a válogatott meccsek miatt) az angol Labdarúgó-szövetségre irányul, mivel a Setanta ezekkel a szervezetekkel még szerződésben áll.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik