Emmanuel Petit élesen bírálja Arsene Wenger játékospolitikáját

Vágólapra másolva!
2009.04.17. 13:02
Az Arsenal korábbi játékosa, Emmanuel Petit a BBC-nek adott interjújában élesen bírálta az „ágyúsok” menedzserét, Arsene Wengert. A labdarúgástól 2005-ben visszavonult játékos szerint a londoniak hiába jutottak be a BL-elődöntőbe, igazán kiugró sikert nem fognak tudni elérni, ha meghatározó játékosaikat mindig hagyják elmenni.
Wenger és Petit: a régi szép idők
Fotó: Action Images (archív)
Wenger és Petit: a régi szép idők
Wenger és Petit: a régi szép idők
Fotó: Action Images (archív)
Wenger és Petit: a régi szép idők

„Fölösleges mindig új játékosokat igazolni, ha egyszer a csapatodnak már vannak meghatározó futballistái. Ebben az esetben inkább arra kell törekedni, hogy meglévő értékeidet megtartsd” – kezdte Emmanuel Petit a BBC-nek adott nyilatkozatát, melyben azt kifogásolta, hogy az Arsenal tavaly nyáron Alekszandr Hlebet és Mathieu Flaminit is elengedte, helyettük pedig nem érkeztek hasonló szintű klasszisok.

Petit az interjúban több olyan futballistát (például a szintén francia Robert Pirest, vagy a brazil Gilberto Silvát) megemlített, akikre néhány év elteltével már nem tartott igényt Arsene Wenger, holott Petit szerint még hasznára lehettek volna a gárdának.

Az 1998-ban a francia válogatott tagjaként világbajnokságot nyert játékos úgy véli, az Arsenal keretében alacsony azoknak a játékosoknak a száma, akik éles helyzetekben bevethetők, ez az oka annak, hogy az együttes nem tud versenyben lenni a legjobb angol csapatokkal.

„Egy futballista olyan, mint a jó bor, időre van szüksége, hogy beérjen, márpedig az Arsenalnál kevés az érett játékos, és a tehetség önmagában nem elég. Ezért van az, hogy a kulcsjátékosok, mint például Robin van Persie és Theo Walcott keveset tudnak pihenni, ami miatt viszont nagyon sokszor megsérülnek, így meg nagyon nehéz eredményeket elérni” – fogalmazott Petit, aki 1997 és 2000 között játszott az Arsenalban, majd a Barcelonához szerződött.

A korábbi kiváló középpályás érdekes kérdést feszeget, hiszen Arsene Wengert sokan éppen azért tartják nagyszerű edzőnek, mert olyan tehetségeket fedezett fel, mint a Petit által is említett Walcott, Van Persie, vagy a Wengerrel kapcsolatban állandóan (joggal) emlegetett Cesc Fabregas, és nem szabad elfelejteni, hogy az idén akár még a Bajnokok Ligájában is élen zárhat a csapat. Ugyanakkor az is tény, hogy az Arsenal öt esztendeje nyert utoljára bajnokságot, és a BL-ben Arsene Wenger 13 éve alatt csak egyszer jutott el a döntőig (2006-ban).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik