Andrej Arsavin szakmailag elégedett, viszont honvágy gyötri

Vágólapra másolva!
2009.04.13. 14:45
Egy hónappal ezelőtt még csak arról számoltunk be, hogy a február elején az Arsenalba igazolt Andrej Arsavinnak hiányzik Szentpétervár, mára már az is kiderült: a Zenitből igazolt orosz kiválóság beilleszkedési gondokkal küzd, és honvágy gyötri. Nem tud hozzászokni az angol életstílushoz.
Arsavin a Wigan ellen volt eredményes a hétvégén
Fotó: Action Images
Arsavin a Wigan ellen volt eredményes a hétvégén
Arsavin a Wigan ellen volt eredményes a hétvégén
Fotó: Action Images
Arsavin a Wigan ellen volt eredményes a hétvégén

A téli átigazolási piac egyik leghosszabbra nyúló klubváltását bonyolította le az Arsenal, amikor hosszas tárgyalássorozat végén megszerezte Andrej Arsavint a szentpétervári Zenit csapatától.

Az orosz kiválóság három hét után mutatkozott be a londoni csapatban, és miután második bajnokiján előkészített egy gólt Kolo Tourénak, a harmadikon megszerezte első gólját is. A játékkal tehát nem volt problémája, ám a magánéletben annál inkább.

Noha ez kevéssé látványos, hiszen Arsavin amúgy visszahúzódó életmódot folytat – a brit bulvármédia legnagyobb bánatára. Az „ágyúsok" 23-asának legnagyobb gondja, hogy honvágytól szenved, hiszen egyedül nem töltött még ilyen hosszú időt távol a családjától, feleségétől és két gyermekétől.

„Rendkívül nehéz helyzetben vagyok, hiszen minden szokatlan számomra. Még mindig szállodában lakom, de a jövő héten már elköltözhetek. Nehéz lesz, de most már be kell rendezkednem, igaz, nagyon hiányzik a családom” – idézte a 43-szoros orosz válogatott játékost a Sunday Telegraph.

„Boldog vagyok, hogy Angliában futballozhatok, hiszen a Premier Leauge a világ legjobb bajnoksága. Szakmailag minden oké, viszont a mindennapokat nézve nem vagyok boldog” – mondta Arsavin.

„Korábban soha nem hagytam még el Szentpétervárt, és nem is töltöttem ennyi időt egyedül. Hiányzik az ismerős környezet” – fogalmazott a 16.5 millió fontos vételárával az Arsenal történelmének legdrágább játékosa.

Az orosz eddigi teljesítményére egyébként nem mondható, hogy nem éri meg az árát: összesen kilenc mérkőzésen lépett pályára az Arsenalban, és két gólja mellett hat gólpasszt is felírhattunk a neve mellé. Ami azt jelenti, hogy a kanadai táblázaton majdnem egypontos átlagot hoz meccsenként. Képzeljük el, milyen formában játszana, ha nem lenne honvágya...!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik