Németh Krisztián Fernando Torrestől tanulja a gólszerzés művészetét

Vágólapra másolva!
2008.05.20. 15:53
A Liverpool-tartalék elsőszámú sztárja Németh Krisztián az első csapat legnagyobb csillagát, Fernando Torrest tekinti példaképnek. Az MTK-tól tavaly nyáron leigazolt támadó a klub magazinjának adott interjújában elárult: minden edzésen árgus szemekkel figyelni a spanyol csatárt.
Nyolcszor köszöntötték a társak Némethet (balra)
Nyolcszor köszöntötték a társak Némethet (balra)
Nyolcszor köszöntötték a társak Némethet (balra)
Nyolcszor köszöntötték a társak Némethet (balra)

Németh Krisztiánt választották az év játékosának a tartalék-csapatban, miután 9 mérkőzésen szerepelt és 8 gólt szerzett – ezzel egyébként a tartalék-bajnokság gólkirályi címét is megszerezte, csapattársát Jordy Brouwert megelőzve. Na, persze könnyű sok gólt lőni, ha az ember gyermeke előtt a példa a Liverpoolban idén 47 meccsen 33 alkalommal eredményes Fernando Torres.

„A világ egyik legjobb csatára, és egész hihetetlen debütáló szezonja volt Angliában. Rengeteget tanultam tőle, miközben figyeltem edzés közben a melwoodi edzőközpontban”

„Minden képessége megvan, ami ahhoz kell, hogy rendkívüli játékosként említsük, és már bebizonyította, hogy számtalan módon tud különféle gólokat lőni. Mindezek mellett elképesztő keményen dolgozik a csapatért, úgy, ahogy azt Rafa Benitez vezetőedző elvárja” – mondta Németh Krisztián.

Aki egyébként idén a tartalékok közül Emiliano Insuának és Damien Plessisnek szavazott bizalmat, ők mutatkozhattak be a felnőtt-csapatban, így Némethnek még várnia kell a lehetőségre. A 19 éves támadó azonban nem türelmetlen, és tudja, nagyon hosszú út vezet addig, amíg az angol élvonalban bemutatkozhat.

„Meglehet, hogy csak sokára kerül sor a bemutatkozásomra, mindenesetre nagyszerű lenne, hiszen minden játékos erre vár a csapatnál. Jelenleg azonban még az a feladatom, hogy folytassam a kemény munkát, hogy fejlődni tudjak.”

Németh Krisztián
jelenleg a magyar U19-es válogatottal itthon tartózkodik és az utolsó korosztályos Európa-bajnoki-selejtezőtornán szerepel, melynek tétje, hogy a kontinenstornára kijusson a csapat.

NÉMETH KRISZTIÁN UTOLSÓ TARTALÉKBAJNOKI GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik