Felmentették Bryan Robsont, menedzsert keresnek Sheffieldnél

Vágólapra másolva!
2008.02.14. 21:44
A szerdai brüsszeli megbeszélés következményeként felmentették a munkavégzés alól Bryan Robsont, a Sheffield United labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A korábbi 81-szeres angol válogatott sportember csütörtökön nem is jelent meg az együttes edzésén – jelentette a BBC. A hírt hivatalosan ugyan még nem erősítették meg, Robson hiányában a csütörtöki edzést már Brian Kidd, az eddigi másodedző vezényelte le.
Bryan Robson sorsáról Brüsszelben döntöttek
Bryan Robson sorsáról Brüsszelben döntöttek
Bryan Robson sorsáról Brüsszelben döntöttek
Bryan Robson sorsáról Brüsszelben döntöttek

A közszolgálati csatorna internetes honlapja arról számolt be, hogy Robson a belga fővárosban tárgyalt Kevin McCabe tulajdonossal és Terry Robinson elnökkel. A BBC szerint a megbeszélésen úgy döntöttek, jelentősen átalakítják a klub szakmai stábját.

A Sheffield United tavaly drámai körülmények között búcsúzott a Premier League-től, a szakvezetés az azonnali visszajutást tűzte ki célként. Ehhez képest a csapat szeszélyesen szerepel: a hétvégén az FA-kupa nyolcaddöntőjében csatázik a Middlesbrough-val, a bajnokságban azonban elmarad a várakozásoktól.

A tavaly nyáron kinevezett Bryan Robson vezetésével a Sheffield United 32 forduló alatt 39 pontot szerzett, a 16. helyen áll a 24 csapatos Championshipben. Hátránya 9 pont a hatodik, már rájátszást érő pozícióban álló Ipswich Townnal szemben. A gárda szombaton gólnélküli döntetlent játszott a Scunthorpe-pal, a lefújás után a csalódott szurkolók egy része tüntetett.

A BBC sheffieldi tudósítója szerint Bryan Robson felmentését követően még számos változás lesz a szakmai stábban és a menedzsmentben.

Kérdés, ez mennyiben befolyásolja Kevin McCabe magyarországi szerepvállalását, lévén cége szerdán megnyerte az Ferencvárossal kapcsolatos pályázatot. A kiírás szerint hatvan napon belül kell aláírni az adásvételi szerződést, de ennél sokkal rövidebb idő áll a futballcsapat megerősítésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik