Wayne Rooney elkeseredne, ha nem lenne világ- vagy Európa-bajnok

Vágólapra másolva!
2007.12.20. 10:33
Wayne Rooney rendkívül csalódott lenne, ha úgy fejezné be pályafutását, hogy nem nyer világ- vagy Európa-bajnokságot az angol labdarúgó-válogatott tagjaként. A Manchester United támadója úgy véli, annyi tehetség szerepel a szigetországi együttesben, hogy mindig harcban kellene lennie a futballvilág két legértékesebb trófeájáért.
Wayne Rooney reménykedik, hogy Fabio Capellóval sikerül a nagy bravúr
Wayne Rooney reménykedik, hogy Fabio Capellóval sikerül a nagy bravúr
Wayne Rooney reménykedik, hogy Fabio Capellóval sikerül a nagy bravúr
Wayne Rooney reménykedik, hogy Fabio Capellóval sikerül a nagy bravúr

„Tragédia lenne, ha úgy fejezném be pályafutásomat, hogy egyik nagy tornán sem nyertem a válogatottal – mondta a klasszis, majd hozzátette: - Annak az országnak mindig harcba kell szállnia a nagy tornák megnyerésért, amelyik annyi tehetséges labdarúgóval rendelkezik, mint Anglia. Futballistaként mindig is arra vágytam, hogy győztesként emlékezzenek rólam. Remélem, hogy visszavonulásom előtt nyerek valamilyen nagy trófeát Angliával”.

Az biztos, hogy a csatárnak még éveket kell várnia a nagy sikerre, hiszen a Steve McClaren által irányított válogatott nem jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra. A szövetségi kapitányt azóta menesztették és utódjától, Fabio Capellótól várja a szigetországi közvélemény, hogy visszavezesse a gárdát a futballvilág élmezőnyébe. A 2010-es vb selejtezőjében Rooney-ék Horvátországgal, Ukrajnával, Fehéroroszországgal, Kazahsztánnal és Andorrával találkoznak.

„Természetesen nagyon csalódottak voltunk, hogy nem jutottunk ki az Európa-bajnokságra. Azt viszont nem engedheti meg az ország, hogy egymás után két nagy tornáról hiányozzon” – adott határozott „útmutatást” a következő évekre a manchesteri sztár.

Capello először február 6-án irányítja barátságos találkozón az angolokat, a Wembleyben Svájc lesz az ellenfél.

„Mindig kíváncsian várjuk az új szakvezető munkáját. Nem tudhatjuk, hogy mennyiben változtat a dolgokon, milyen módszereket vezet be. Így egyértelmű, nagyon várom már a találkozást és a közös munkát. Az biztos, hogy az új szövetségi kapitány sikeréért is mindent tőlem telhetőt megteszek” – jelentette ki Wayne Rooney.

Angliában többen kritizálták a szövetség döntését, hogy a tavalyi világbajnokság után leköszönt Sven Göran Eriksson után ismét külföldi szakember kezébe került a marsallbot, de a „vörös ördögök” klasszisa nem tartozik közéjük.

„Csodálatos mérleggel rendelkezik a klubcsapatoknál végzett tevékenysége révén, és biztos vagyok benne, hogy Angliának is különleges segítséget nyújt. A legjobb edzőt akartuk, aki hozzájárul ahhoz, hogy Anglia ismét trófeát nyerjen. Úgy gondolom, hogy erre a feladatara a legmegfelelőbb embert választották. Remélem, hogy nyerünk valamit és ő legendává válik Angliában” – zárta nyilatkozatát a csatár.

Wayne Rooney 40 alkalommal jutott szóhoz a válogatottban, 14 gólt szerzett, szerepelt a 2004-es Eb-n és a 2006-os vb-n is.

Anglia 1966-ban világbajnokságot nyert, azóta egyik nagy tornán sem játszott döntőt. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik