Gálaelőadás Pazzini főszereplésével a Wembley-stadion avatóján

Vágólapra másolva!
2007.03.24. 16:33
Parádés 3-3-as döntetlennel, az angol és az olasz U21-es labdarúgó válogatott barátságos mérkőzésével nyitotta meg kapuit az új Wembley Stadion. Giampaolo Pazzini fantasztikus teljesítményéről lesz emlékezetes a jó iramú, rendkívül élvezetes találkozó.
Giampaolo Pazzini (középen) tarthatatlan volt a mérkőzésen
Giampaolo Pazzini (középen) tarthatatlan volt a mérkőzésen
Giampaolo Pazzini (középen) tarthatatlan volt a mérkőzésen
Giampaolo Pazzini (középen) tarthatatlan volt a mérkőzésen

A több mint 800 millió fontos beruházással épült létesítményben alig 25 másodpercet kellett várni az első gólra.

Az új Wembley történetének első találatát Giampaolo Pazzini, a Fiorentina játékosa szerezte egy remekbe szabott egyéni akció végén. Pazzini egy testcsel után 22 méterről indította útnak lövését, amely a védő Ferdinandon megpattanva védhetetlenül vágódott a hálóba.

A lendületes iramú, mozgalmas meccsen a 31. percben David Bentley rúghatott szabadrúgást a szigetországiak részéről huszonöt méterről, s hatalmas lövése a nyújtózó Curci kapus mellett a jobb alsó sarokban kötött ki.

A fordulást követően Richardson beadása után Chiellini hibázott nagyot, Wayne Routledge használta ezt ki, s a meglepett olasz hálóőr mellett a hálóba vágta a labdát. A britek nem sokáig örülhettek a vezetésnek, a következő percben egy szöglet utáni kavarodás során Mantovani lőtte középre a labdát, s az üresen álló Pazzini közelről a kapuba passzolt.

Öt perccel később hasonló szituációban Milner lövését „terelte” a hálóba Matt Derbyshire újra vezetést szerezve a hazaiaknak.

A 68. percben Lazzari-Rosina-Pazzini összjáték végén újra az olasz tehetséghez került a labda, s hiába volt két védő szorításában, ez Pazzini napja volt, s ügyes lövésével 16 méterről így is ki tudta lőni a hosszú sarkot a kapus „hasa alatt”.

A találkozót biztonsági okokból "csak" hatvanezer szurkoló tekinthette meg. Az első felnőtt tétmérkőzést - az FA Kupa fináléját - május 19-én rendezik az újjávarázsolt Wembleyben.

AZ ÚJ WEMBLEY-STADION AVATÓMÉRKŐZÉSE
ANGLIA U21–OLASZORSZÁG U21 3-3 (Bentley 31., Routledge, 53., Derbyshire 58., ill. Pazzini 1., 54., 68.)
---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik