Manchesteri gála: Ronaldinho távolmarad, liverpooliak a keretben

Vágólapra másolva!
2007.03.13. 17:08
Az utolsó pillanatban változott az Európa-válogatott keretének összetétele: Ronaldinho és Paolo Maldini sérülés nem léphet pályára kedden 21 órától a Manchester United elleni labdarúgó-gálán. Ezért a csapatot irányító Marcello Lippi a Liverpool FC két rutinos játékosát, Robbie Fowlert és Boudewijn Zendent is meghívta.Ronaldinho a Real Madrid elleni szombat esti szuperrangadón sérült meg, így le kellett mondania az angliai szereplést. Maldini térdszalag-bántalmakkal küszködik, ezért marad távol a gálától.
Ronaldót és Rooney-t is láthatjuk az Old Trafford gyepén
Ronaldót és Rooney-t is láthatjuk az Old Trafford gyepén
Ronaldót és Rooney-t is láthatjuk az Old Trafford gyepén
Ronaldót és Rooney-t is láthatjuk az Old Trafford gyepén

A manchesteriek házatáján sincs minden rendben, lévén a kapus Edwin van der Sar, valamint Rio Ferdinand sem egészséges.

A gála szereposztása azonban így is kimagasló, a színvonalra garancia lehet a névsor.

A különleges gálával az MU első európai kupamérkőzésének, és az Európai Unió alapszerződésének 50. évfordulóját köszöntik. A teljes bevételt jótékonysági célokra fordítják.

Az biztos, hogy a térdsérülés miatt futballozni nem tudó David Beckham is ott lesz az Old Traffordon, így köszönetet mondhat a Vörös Ördögök szurkolóinak a 2003-ban befejeződött manchesteri karrierének támogatásáért.

A kedd esti találkozón búcsúzik el a Manchester Unitedtől a Svédországba visszatérő Henrik Larsson, aki szintén a Lippi-csapat tagja lesz.

A magyar drukkerek televízión is figyelemmel kísérhetik a gálát a hazai és az európai sportcsatorna közvetítésének köszönhetően.

A Manchester United 1956. szeptember 12-én az Anderlecht vendégeként lépett először pályára európai kupamérkőzésen: a BEK-ben 2-0-s vendégsiker született Taylor és Viollett góljával. A visszavágón az MU 10-0-ra (!) diadalmaskodott, az eredmény a mai napig klubcsúcsnak számít.

A Vörös Ördögök az elmúlt fél évszázadban három jelentős trófeát gyűjtöttek be: 1968-ban a BEK-, 1991-ben a KEK-, míg 1999-ben a BL-serleg került a klubhoz. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik