FA: nincs fegyelmi vizsgálat a „letarolt kapusok” ügyében

Vágólapra másolva!
2006.10.19. 15:59
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) nem indít fegyelmi eljárást a Chelsea két kapusát „letaroló” Reading-játékosok ellen, így Stephen Huntot és Ibrahima Sonkót sem büntetik meg.
Carlo Cudicini hamarosan visszatérhet
Reuters
Carlo Cudicini hamarosan visszatérhet
Carlo Cudicini hamarosan visszatérhet
Reuters
Carlo Cudicini hamarosan visszatérhet

Az FA közleményben tudatta, hogy a döntést a televíziós felvételek megtekintése és Mike Riley játékvezető meghallgatása után hozta meg. A szövetség szerint a bíró jól látta a két esetet és megfelelően reagált, így nincs szükség további vizsgálatra.

Petr Cech a szombati bajnoki legelején vetődött ki egy labdára, majd a méterekről érkező Hunt térddel eltalálta. A cseh kapus szinte azonnal elterült, majd az elsősegélynyújtás után a kórházba szállították. A 24 éves klasszis koponyatörést szenvedett, s édesapja elmondása szerint akár egy évig is eltarthat a rehabilitáció.

A cseh futballista helyére Carlo Cudicini állt, aki a 90. percben egy beívelés után mentett, majd ütközött a nagy lendülettel érkező Sonkóval. A földre zuhanó eszméletlen olasz kapust oxigénmaszkban és nyakmerevítőben vitték le hordágyon a pályáról, de még aznap este ki is engedték a kórházból. Reményei szerint hamarosan visszatérhet a pályára.

Petr Cech koponyatörést szenvedett
Reuters
Petr Cech koponyatörést szenvedett

Hunt azóta már elnézést kért Cechtől, s azt állította, véletlen baleset történt. Klubja védelmébe vette.

Jose Mourinho a találkozó után szigorú vizsgálatot követelt, s azt is állította, hogy a Reading-stadionjában szolgálatot teljesítő mentő rosszul végezte dolgát, a sérült játékost csak félóra elteltével vitték kórházba. Az FA most azt állapította meg, hogy a portugál tréner észrevétele súlyos tévedésen alapul.

A bajnokin kiállított Andre Bikey (Reading) és John Obi Mikel (Chelsea) figyelmeztetést kapott, mindketten szidták Riley-t, s csak nehezen hagyták el a pályát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik