A végén csak létrejött a Gallas-Cole csere

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2006.09.01. 09:17
Címkék
Augusztus 31-én éjfélkor lezárult a nemzetközi átigazolási időszak. Cikkünkben az angol labdarúgó-bajnokság mozgásait vettük górcső alá.
Gallas (jobbra) a Chelsea-ből az Arsenalba került...
Gallas (jobbra) a Chelsea-ből az Arsenalba került...
Gallas (jobbra) a Chelsea-ből az Arsenalba került...
Gallas (jobbra) a Chelsea-ből az Arsenalba került...

A bajnoki címvédő Chelsea ezúttal is nagyhalakat fogott az átigazolási időszakban: a korábbi aranylabdás Andrij Sevcsenko a Milant hagyta ott, míg Michael Ballack a Bayern Münchentől érkezett. Mellettük nagy fogásnak tekintik még Londonban Khalid Boulahrouzt, a Hamburgtól érkezett védő több poszton is bevethető, a Chelsea-nek pedig éppen egy ilyen játékos kellett.

Persze a távozók listáján is tekintélyes nevek vannak: Hernan Crespo a Milan helyett az Interbe tért vissza, míg a helyét elvesztő Damien Duffot odaadták a Newcastle-nek. Tavaly nagy reményekkel érkezett Asier del Horno is, de különböző okok miatt nem igazán vált be, és most már nem a keret tagja. A határidő zárása előtti órákban pedig létrejött a már hosszú ideje beharangozott csere William Gallas és Ashley Cole között.

A Manchester Unitednél nem kellett sok új embert bemutatni a szurkolóknak, mindössze a nagy pénzért leigazolt válogatott középpályás, Carrick, valamint a West Bromtól kölcsönkapott hálóőr, Kuszczak érkezett. A távozók közül egyedül Ruud van Nistelrooy számít nagy veszteségnek, a többiek az utóbbi időben kiegészítő szerepet kaptak (vagy még azt sem). Szintén nagy erősítés a csapatnál, hogy Ronaldo végül mégis maradt.

Az utolsó napig úgy tűnt, hogy az Arsenalnak a cseh játékmesteren, Tomas Rosickyn kívül nem lesz számottevő igazolása (aztán Gallas és Julio Baptista még érkezett), három rutinos futballista ellenben már nem lesz ott a bajnokság hátralévő részében: Sol Campbell elvesztette a Senderosszal vívott csatát a kezdőben, így Portsmouthba távozott, Pires az utolsó évben inkább kispados volt, majd a Villarrealban súlyosan megsérült, míg Dennis Bergkamp szögre akasztotta a stoplist.

...Ashley Cole pedig épp az ellentétes utat járta be
...Ashley Cole pedig épp az ellentétes utat járta be
Bíztató ellenben a Liverpool újoncainak névsora: a hatalmas bombáiról híres Fabio Aurelio, a száguldozó Pennant (nemcsak a jobbszélen, néha ittasan London belvárosában is), a gólerős Dirk Kuyt és Craig Bellamy egyaránt komoly erősítés lehet. A távozók közül talán senkiért nem ejtenek könnyeket a Pool hívői, bár Morientesnek, Cissének is voltak jó meccsei. Talán Didi Hamann fog nekik hiányozni, bár a német középpályás az utóbbi időben jobbára csak csere volt.

A magyar érdekeltségű csapatokról szót ejtve: az újonc Watford jól erősített, megszerezték Priskin Tamást Győrből, a rutinos, volt válogatott védőt, Chris Powellt a Charltontól, a Manchester United pedig továbbra is átengedi Foster kapust.

A Reading a debreceni Máté Péterrel erősítette meg hátsó alakzatát, a magyar védő mellett a jobbhátvéd helyére az ecuadori Ulises de la Cruz érkezett, aki az Aston Villát hagyta ott. A támadósorban Gyepes Gábor és Rósa Dénes egykori csapattársára, Szol Ki-Hjonra vár a góllövés.

Fülöp Mártont nem engedte el a Tottenham, a korábban említett Michael Carricket viszont igen, a távozók közül talán őt lehet komoly veszteségként említeni. Több olyan játékos is érkezett, aki alapember lehet, gondolunk itt Berbatovra, Malbranque-ra, Midóra, vagy Zokorára.

Az átigazolási időszak legnagyobb nyerteseinek a Portsmouth-t valamint a West Hamet lehet tekinteni. Előbbi rutinos játékosokkal (Sol Campbell, Andy Cole, David James, Nwankwo Kanu) próbál a tavalyinál sokkal jobban szerepelni, míg a Kalapácsosok megszerezték a Corinthians két argentin sztárját, a középpályás Javier Mascheranót és a csatár Carlos Tevezt.

Gyengülni látszik a Bolton: Sam Allardyce elengedte Katarba Jay-Jay Okochát, mellette olyan rutinos játékosok távoztak még, mint Jared Borgetti, Rádi Dzsáidi, vagy Bruno Ngotty. A „bevételi oldalon” Nicolas Anelkát lehet nagy fogásnak nevezni, kérdés, a sokáig sérült Fortune megtalálja-e régi formáját új állomáshelyén. ---- & ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik