Visszavonul a kínai torony, Jao Ming

Vágólapra másolva!
2011.07.08. 23:18
null
Jao Ming már korábban érezte, nem térhet vissza sérülése után (Fotók: Action Images – archív)
Amerikai sajtóértesülések szerint befejezi aktív sportpályafutását az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Houston Rockets kínai centere, Jao Ming, aki hosszú ideje sérülésekkel küszködik.

Egybehangzó amerikai lapértesülések szerint visszavonul Jao Ming. A hírről elsőként a Yahoo! Sports számolt be, de már az NBA honlapján is megjelent a beszámoló arról, hogy a kínai center befejezi karrierjét.

A 30 éves, 229 centiméter magas kosarast nem kímélték a sérülések pályafutása során, a legutóbbi két szezonban mindössze öt meccsen lépett pályára.

A Houston Rockets centere 2009. május 8-án egy Los Angeles Lakers elleni playoff-meccsen sérült meg. A térdében keletkezett hajszálrepedés a sorozatos kezelések ellenére sem gyógyult meg.

Az orvosa már egy hónappal később arról beszélt, hogy a játékosnak ki kell hagynia a 2009–2010-es idényt, sőt, azt sem zárta ki, hogy véget ér a pályafutása. Maga a center csak 2009. július végén nyilatkozott bővebben a témában, nem túl optimista felhanggal.

Azt mondta, ha a lába nem jön helyre a novemberi idénykezdetre, komolyan fontolóra kell vennie, hogy van-e értelme folytatni a karrierjét. Már ekkor érezte, hogy várhatóan nem lesz képes sorozatban tétmérkőzéseken pályára lépni. Ki is kellett hagynia az egész 2009–2010-es szezont.

A 2010–2011-es évad elejére azonban rendbejött a térde, és a Rockets első öt mérkőzésén pályára is lépett, azonban november 10-én a Washington elleni meccsen eltört a bokája, ami szinte borítékolta, hogy felhagy a profi játékkal.

Azt mondta, az újabb rehabilitáció során lesz ideje átgondolni, hogy mitévő is legyen a jövőben.

Jao Ming az NBA 2002-es draftjának első választottja volt, és 19.0 pontos, 9.3 lepattanós és 1.9 blokkolt dobásos meccsenkénti átlaggal zárja a pályafutását. Sokáig úgy tűnt, hogy a 2008–2009-es lesz karrierje legjobb idénye (19.7 pontos és 9.9 lepattanós átlagot ért el 77 találkozó alatt), de aztán jött a Lakers elleni találkozó a májusi playoffban...

JAO MING – EGY IGAZI HŐS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik