Rajon Rondo 20 gólpasszal tért vissza

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.18. 09:40
null
Rondo volt a Boston nyerőembere (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra 8 mérkőzést rendeztek meg, s most az öldöklő végjátékok helyett inkább néhány fantasztikus egyéni teljesítmény került a fókuszba. A Boston Celtics egymeccses kényszerpihenő után visszakapta vezérét, Rajon Rondót, aki 20 gólpassz kiosztásával jelezte, hogy már jól van a pár napja kifordult bokája, míg a Denvert nagyon megverő San Antonio Spurs argentin ásza, Manu Ginobili először jutott el idén 20-ig – igaz ő pontokban. A csapatsikereket illetve a Miami megint nyert Wade nélkül idegenben, a Los Angeles Clippers pedig esélyt sem hagyott a Chicagónak. Nézzük, hogyan alakultak az egyes találkozók!

 

 

Boston Celtics–Toronto Raptors 107–89

A visszatérő Rondo 20 gólpasszával már zsinórban 33. meccsén jutott el legalább 10 asszisztig, míg az újonc Sullinger (12 pont, 11 lepattanó) először dupla duplázott rövidke NBA-pályafutása alatt, a Boston pedig simán verte az idén meglepetésre megint nagyon gyengélkedő Torontót - a vendégek mentségére legyen mondva, hogy legjobbjuk, Kyle Lowry még most sem térhetett vissza sérüléséből. A "20-as szám napján" Jason Terry éppen eddig jutott pontokban, kezdőként nagyon megy neki új klubjában, pedig alapvetően cserének érkezett.

A Celtics legjobb dobói: Terry 20, Pierce 19, Garnett 15

A Raptors legjobb dobói: Bargnani, Lucas 15-15, DeRozan, Calderon, Kleiza, Ross 10-10

Washington Wizards–Utah Jazz 76–83

Nagy gondok vannak Washingtonban - és ez nem csak John Wall és a brazil Nené hiányzása miatt van így: a Wizards nyolcadik idei alapszakasz-meccsén sem talált olyan csapatot, melyet le tudott volna győzni, pedig a Jazz pocsék idegenbeli mérleggel érkezett a fővárosba. A vendégeknél Corbin mester jól érezte, hogy egy kis változtatás szükséges, s Derick Favorst a kezdőbe nevezte, ezzel extra magas ötöst küldött a pályára a feldobásnál, a lepattanó-harcot ennek megfelelően 60-44-re nyerte is a Jazz, s a találkozót is hozta, megszerezvén második győzelmét idén otthonától távol. A 21 pontos, 13 lepattanós dupla duplát szállító Al Jefferson kiváló formája tart, de a legutóbb megsérülő Mo Williams is bírta az iramot (12 pont, 6 gólpassz) - amerikai kifejezéssel élve talán a Utah is ledobta ezzel a győzelemmel "a majmot a hátáról".

A Wizards legjobb dobói: Jo. Crawford 20, Ariza 16, AJ Price, Okafor 8-8

A Jazz legjobb dobói: Al Jefferson 21, Hayward 15, Mo Williams 12

Charlotte Bobcats–Memphis Grizzlies 87–94

Lehetett sejteni, hogy hiába jelenlegi ligaelső a Memphis és hiába volt tavaly a bajnokság legrosszabb alakulata a Charlotte, most a szintén pozitív mérleget magáénak tudó keleti kiscsapat otthonában nagy harc lesz a győzelemért. Így is lett, a 20-at szóró Mike Conley viszont megnyerte a kulcspárharcot Kemba Walkerrel szemben, bár a hazaiak vezére a második félidőben még egyszer el tudott indulni és szépen felhozta övéit, de a fordításra már nem maradt idő és energia, zsinórban nyolcadszor is célba ért a Grizzlies, Bobcats pedig visszaesett 50 százalékra.

A Bobcats legjobb dobói: Mullens 18, K. Walker 17, Sessions, Kidd-Gilchrist 12-12

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 20, Z. Randolph 18, Gay 16

Cleveland Cavaliers–Dallas Mavericks 95–103

Rengeteget profitál abból idén a továbbra is Dirk Nowitzki nélkül felálló Dallas, hogy Rick Carlisle mester szót ért az új szerzeménnyel, OJ Mayóval, ugyanis a Memphisből érkezett hátvéd ezen az estén is kevés, de minőségi dobásból ért el 19 pontot. Mellette a társak is csipkedték magukat, heten jutottak el legalább 9 egységig as vendégeknél, ez pedig egy gyengélkedő Varejaóval (4 pont, 7 lepattanó) és egy (Booby Gibsont leszámítva) nem túl termelékeny kispaddal rendelkező Cleveland ellen idegenben is elég volt az üdvösséghez, pláne, hogy a 26-ot szóró Kyrie Irving egy ideig kényszerből az öltözőben tartózkodott, ugyanis megfájdult a keze, igaz, visszatérte után még fel tudta egyszer éleszteni a Cavaliers, de a végén tapasztaltabb volt a Mavericks.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 26, Waiters, D. Gibson 16-16

A Mavericks legjobb dobói: Mayo 19, Kaman 15, D. Collison, V. Carter 14-14

Milwaukee Bucks–New Orleans Hornets 117–113

A Bucks kicsit döcögősen hozta ezt a kötelező győzelmet, ennek pedig legfőbb oka a túloldalon játszó 1/1-es, Anthony Davis 28 pontos karriercsúcsa, az újonc ráadásul 11 pattanót is lekapott, igazi úr volt a festékben az ifjonc, bár a Bucks veterán centere, Samuel Dalambert (15 pont, 8 lepattanó) is kezdi visszanyerni tavalyi formáját. Ugyanakkor az Ellis-Jennings-Dunleavy shooter-trió szét dobta, illetve futotta az ellenfelet, 61 pont és 24 gólpassz érkezett a három tűzkezűtől, erre már nem volt válasza az Eric Gordon nélkül érkező New Orleansnak.

A Bucks legjobb dobói: Ellis, Jennings 22-22, Dunleavy 17

A Hornets legjobb dobói: A. Davis 28, R. Anderson 20, Vasquez 13

San Antonio Spurs–Denver Nuggets 126–100

PLUSZ-MÍNUSZ

A nap hőse: Rajon Rondo, aki 6 pontja mellett 20 gólpasszt osztott ki és 33. alapszakasz-mérkőzésén jutott el egyhuzamban legalább 10 asszisztig, mellyel a liga történetében a harmadik legjobb jelenleg a vonatkozó rangsorban Magic Johnson és John Stockton mögött.

A nap lúzere: A Phoenix Suns belső duója, Marcin Gortat és Luis Scola. Az arizonaiak egy ponton verhették volna meg a címvédőt, méghozzá a palánk alatt, ehhez képest 7 pont és 7 lepattanó érkezett összesen(!) ettől a duótól.

Hogyan reagál a San Antonio, ha kiesik az egyik kezdőembere (Kawhi Leonard), illetve a második legjobb cserejátékosa (Gary Neal)?! 126 dobott ponttal! A texasiak támadógépezete lassan a félelmetes jelzőt is „kevesli", hiszen Gregg Popovich mester sok év védekezés-előtérbe helyezés után az elmúlt szezonokban és idén is egyre inkább a sok dobott pontra épít, ezt pedig most alaposan megemlegette a remek védőkkel felvértezett Nuggets is, mely már csak 40 százalékos mérleget tudhat magáénak, ami a nehéz sorsolás ismeretében is kiábrándító. Manu Ginobili kicsit nehézkesen rázódott vissza a ritmusba, miután az évet egy apró sérüléssel kezdte, de már a csúcson van, jelezte ezt 20 dobott pontjával és 4 gólpasszával.

A Spurs legjobb dobói: Ginobili 20, Blair 19, D. Green 15

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 15, Faried 14, Lawson, C. Brewer 13-13

Los Angeles Clippers–Chicago Bulls 101–80

A nagy küzdelem elmaradt Los Angelesben is, a kicsit bizonytalanul startoló Clippers immáron a Nyugati Főcsoport harmadik helyén áll, pedig Chauncey Billups és Grant Hill még le sem ütötték idén a labdát. A kalkulálható vereség ellenére is még pozitív tartományban tanyázik a Bulls, s legalább Carlos Boozer (22 pont, 12 lepattanó) is dolgozik azért, hogy a csapat vezetése ne használja fel az ő elküldésére az amnesztia-kiskaput az idény végén, bár a túloldalon Blake Griffin (26 pont, 10 lepattanó) brillírozását ő sem tudta megakadályozni...

A Clippers legjobb dobói: Griffin 26, Ja. Crawford 22, M. Barnes 13

A Bulls legjobb dobói: Boozer 22, Deng, R. Hamilton 14-14

Phoenix Suns–Miami Heat 88–97

A Suns sem tudta megfékezni a Dwyane Wade-et be sem vető Heatet, pedig még LeBron James is pihenőt kért egy kis időre, ugyanis erősen küzd az influenzával a tavalyi MVP, ugyanakkor 21 pontjával és 7 lepattanójával ezen az estén is remekelt, de kellett ehhez a sikerhez Chris Bosh is, aki 11-ből 9-es mezőnymutatóval ért el 24 pontot, valamint leszedett 9 lepattanót is. A 4 pontos, 6 lepattanós Marcin Gortat kisebb gödörben van, de az argentin Scola is csupán 3 pontot tudott összekaparni, a magasemberek ennyire gyenge teljesítményével pedig nem lehetett reális sansza a Sunsnak.

NBA
ALAPSZAKASZ, 19. JÁTÉKNAP
Washington Wizards–Utah Jazz 76–83
Charlotte Bobcats–Memphis Grizzlies 87–94
Cleveland Cavaliers–Dallas Mavericks 95–103
Milwaukee Bucks–New Orleans Hornets 117–113
San Antonio Spurs–Denver Nuggets 126–100
Phoenix Suns–Miami Heat 88–97

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik