NHL: két ízben is szétlövés döntött, nyert a Minnesota és az Islanders is

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.16. 08:33
null
Pavel Bucsnyevics triplája sem volt elég a Bluesnak a sikerhez (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapján a Colorado és a Washington is szétlövéssel tudott csak nyerni a Toronto, illetve a Buffalo rovására. A Minnesota Wild nyolc gólt lőve gálázott St. Louisban, míg a New York Islanders simán nyert az Anaheim Ducks otthonában. 

Nem bírt egymással a Maple Leafs és az Avalanche, így 1–1-es állás után jöhetett a szétlövés. A coloradói Nathan MacKinnon kivételével mindenki hibázott, így a vendégcsapat szurkolói örülhettek a győzelemnek.

Ennél egy fokkal drámaibb küzdelemben torkollott szétlövésbe a Capitals–Sabres ütközet. A buffalóiak két ízben is két góllal vezettek, de Ovecskinék az utolsó harmad végén 4–4-re mentették a mérkőzést. A hosszabbítás nem hozott gólt, míg a szétlövésben a Sabres játékosai nem tudtak túljárni Lindgren kapus eszén, ellenben Kuznyecov és Oshie betalált, így a washingtoniak örülhettek a győzelemnek.

 

Története során harmadszor szerzett 8 gólt egy idegenbeli meccsen a Minnesota Wild (korábban 2004-ben és 2019-ben volt erre példa). A sötétzöld franchise továbbá rekordot döntött azzal, hogy sorozatban a 14. meccsén tudott pontot szerezni (az NHL-ben győzelem esetén 2, míg a hosszabbításban elszenvedett vereség esetén egy pontot szerez az adott csapat). A mesterhármast jegyző Pavel Bucsnyevics vezette Blues sem vallott szégyent azonban, 5 lőtt góllal méltó ellenfele volt a Minnesotának.

 

A New York Islanders gyengén kezdett, de hozta a kötelezőt Anaheimben, ahol a Ducks kétszer is vezetett, ám harmadszor már csak 6–2-es New York-ki vezetésnél tudott gólt szerezni. A vendégcsapat vezére Kyle Palmieri volt, aki gólja mellett három gólpasszal segítette csapatát a megérdemelt 2 ponthoz.

NHL
ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs–Colorado Avalanche 1–2 – szétlövéssel
Washington Capitals–Buffalo Sabres 5–4 – szétlövéssel
St. Louis Blues–Minnesota Wild 5–8
Anaheim Ducks–New York Islanders 3–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik