NHL: elképesztő potyagól Dallasban és Washingtonban – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.17. 06:42
null
Volt miért vigasztalni Steve Masont Washingtonban
Az alapszakaszgyőztes Washington Capitals 4–1-re legyőzte a Philadelphiát, és 2–0-ra növelte az előnyét az NHL rájátszásának első körében. A találkozón óriási potya gólt kapott a Flyers: Jason Chimera, a Washington játékosa a felezővonalnál tette bele a botját csapattársa saját gólvonaláról adott passzába, és Steve Mason nem tudta hárítani! A Dallas és a San Jose is 2–0-ra vezet a Minnesota, illetve a Los Angeles ellen, míg a New York Rangers egyenlített Pittsburghben.

Szegény Steve Mason elintézte, hogy az idei NHL-rájátszásról szóló összefoglalókból ne maradjon ki a második Washington–Philadelphia meccs. A második harmad elején, 1–0-s hazai vezetésnél Karl Alzner a saját gólvonaláról mentett, az előre passzolt korongba Chimera betette az ütőjét, és mindenkit meglepett, hogy a korong kapura ment. Még Masont is.

Az sem menti fel a kapust, hogy percekkel korábban egy washingtoni akciót követően a jégen maradt, és nagyon nehezen állt talpra. „Beszélhetünk róla a végtelenségig, ez egy sz.r gól volt. Nagyot hibáztam, és ami a legrosszabb, kiszolgáltatott helyzetbe hoztam a társaimat” – ismerte el Mason.

Ez volt ugyanis a Capitals második találata a meccsen, amelyről később kiderült, hogy hivatalosan a győztes találat, a Flyers ugyanis csak egyszer talált be a 41 védést bemutató Braden Holtby kapujába. „Nem akartam megnézni a gól ismétlését. Ez akkor is rosszulesik, ha az ellenfél kapusa kap ilyet. A csapatunk is büszkébb a góljára, ha szép akció végén szerzi, nem ilyen rosszul megpattanó korongból” – mondta együttérzőn Holtby.

A Rangersnél Henrik Lundqvist tudta vállalni a játékot a Pittsburgh ellen, és ha már beállt a kapuba, 29 védéssel győzelemhez segítette csapatát, amely kiegyenlítette a párharcot, és elvette a Penguins pályaelőnyét. Lundqvistnak az első meccsen csapattársa, Marc Staal botja ütötte meg a szemét úgy, hogy a svéd hálóőr további szereplése veszélybe került. Szerencsére jobban van. Mellette a gólt és két gólpasszt jegyző Derick Brassard és a három asszisztot kiosztó J. T. Miller volt a Rangers vezére a Jevgenyij Malkint újra a soraiban tudó Pittsburgh ellen.

A Dallas furcsa gólt szerzett a Minnesota ellen: egy Wild-felszabadítás után a pakk Ales Hemsky, majd Antoine Roussel korcsolyáján (!) is megpattant a kapu mögött, mielőtt a kapu felett átszállva Devan Dubnyk kapus sisakjáról az elmozduló kapuba pattant. Ennél csak az jelentett nagyobb döbbenetet, amikor hosszas videózás után megadták a gólt. A Dallas 2–1-re nyert, és összesítésben 2–0-ra vezet.

A San Jose Los Angelesben növelte az előnyét, idegenben aratott második sikerével nagyon közel került a továbbjutáshoz. A Sharks első gólját szerző Joe Pavelski két meccs után már három találatnál tart a rájátszásban, ráadásul Logan Couture győztes góljához is asszisztált.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT
Washington Capitals
–Philadelphia Flyers 4–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 2–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

NYUGATI FŐCSOPORT
Dallas Stars
–Minnesota Wild 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik