NFL: folytatódik a takarítás, újabb Gruden-áldozat a Raidersnél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.11. 11:17
Az NFL-ben szereplő Oakland Raiders hét év után menesztette vezérigazgatóját, Reggie McKenzie-t.

A lépés mondjuk nem meglepő, Jon Gruden idény eleji „hatalomátvétele” után ugyanis rengeteg pletykát lehetett hallani, miszerint McKenzie és Gruden sok dologban nem ért egyet – többek között voltak itt találgatások a még McKenzie révén draftolt, viszont már Gruden révén elcserélt Khalil Mack, Amari Cooper párossal kapcsolatban is –, előbbi pedig szinte biztosan elhagyja az Oaklandet. Jon Gruden idény eleji „hatalomátvétele” után ugyanis rengeteg pletykát lehetett hallani, miszerint McKenzie és Gruden sok dologban nem ért egyet – többek között voltak itt találgatások a még McKenzie révén draftolt, viszont már Gruden révén elcserélt Khalil Mack, Amari Cooper párossal kapcsolatban is –, előbbi pedig szinte biztosan elhagyja az Oaklandet.

A hírek szerint a Raiders vezetősége szerette volna, ha az 55 esztendős McKenzie a szezon végéig marad a csapatnál, ám ő ebből nem kért, így a Fosztogatók hétfő este hivatalosan is menesztette Reggie McKenzie-t. A szakember 2012 óta töltötte be a Raidersnél a vezérigazgatói (General Manager) posztot, s Mack és Cooper mellett az ő nevéhez fűződik többek között Derek Carr kiválasztása is a 2014-es játékosbörzéről.

Az Oakland a regnálása alatt 39–70-es mérleget tud felmutatni, igaz, a 2016-os idényben 2002 után először a rájátszásba jutott a gárda, miután az alapszakaszban 12–4-es mutatóval zárt.

Hogy ki veszi át az általános igazgatói szerepkört a Raidersnél, azt egyelőre nem tudni, ám az szinte nyílt titok, hogy Jon Gruden lesz „a főnök”, s ő dönt majd mindenről az együttes háza táján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik