Itt van Amerika
P. SZ.
M. B.
2023.06.10 20:20 Frissítve: 2023.06.10 20:37

ELF: a Frankfurttól is kikapott a Fehérvár Enthroners

Az európai amerikaifutball-ligában (ELF) érdekelt Fehérvár Enthroners 48–13-ra kikapott a Frankfurt Galaxytől a kontinentális sorozat második fordulójában.

Hiába szerzett a Berlin elleni meccshez képest több pontot az Enthroners, ismét alulmaradt (Fotó: Facebook/Fehérvár Enthroners)

A székesfehérvári First Fielden megrendezett találkozó első perceiben touchdownt szerzett, s ezzel megadta a meccs alaphangját a több fontos játékost nélkülöző, a sorozatot 2021-ben megnyerő Frankfurt Galaxy. A hazai együtteshez képest teljesen más súlycsoportban levő német csapat még egy touchdownt szerzett, míg a magyar próbálkozásokat hatástalanította a frankfurti védelem.

A második játékrészben az Enthroners is megmutatta, miért kapott helyet az európai élmezőnyben – Jaime Hill csapata 13 pontot (közte két touchdownt) csinált, így képes volt kozmetikázni az eredményen. 

A nagyszünet után bedarálta ellenfelét a Galaxy, a harmadik negyedben szerzett hat pontot további 16-tal fejelte meg a záró játékrészben – az Enthroners helytállt, de komoly gondot nem tudott okozni a német sztárgárdának. A fehérváriak legközelebb a Leipzig Kings vendégeként folytatják ELF-es szereplésüket. 

Vélemények
 „Fejlődtünk az elmúlt héthez képest, jobban koncentráltunk, agresszívabb hozzáállással érkeztünk a pályára. Jól álltunk neki a mérkőzésnek, de sajnos nem az számít, hogyan kezdünk, hanem az, hogyan fejezzük be a találkozót. Bár mindkét touchdownunkban kulcsszerepet játszottam, sosem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel, ha nem párosul győzelemmel. Hosszú út áll még előttünk, de néhány pillanatig megmutattuk, mire vagyunk képesek, ha mindenki végrehajtja a rá bízott feladatot.”
Jerod Evans, a Fehérvár irányítója
„Jól sikerült a felkészülés, és ennek megfelelően erősen vágtunk bele a találkozóba. Nem leptek meg, milyen játékokat húzott elő a Frankfurt támadósora a kalapból, de mivel csak a második meccsünkön szerepeltünk a ligában, kicsit félve játszottunk, a saját játékunk is óvatoskodó volt. De ahogy belelendültünk, megnyugodtunk, letisztultak a részletek. Persze, így is voltak pillanatnyi kihagyások, nagy hibák, amiket a Galaxy mindig meglátott és kihasznált. Ez a szint ilyen – limitálni kell a saját hibák számát. Okosabban kell belőni, passzjátéknál melyik elkapónak mennyi teret adunk, futójátékoknál pedig jobban kell felvennünk a blokkokat. Nem fér bele, hogy lazázzunk. Mindemellett úgy érzem, van mire büszkének lennünk, bár én egy – a Berlin ellen összeszedett, mostanra nem teljes mértékben meggyógyuló – lábfejsérülés miatt nem játszhattam végig a mérkőzést.”
Zilai János, Fehérvár linebackerje

AMERIKAI FUTBALL
EUROPEAN LEAGUE OF FOOTBALL (ELF)
2. FORDULÓ
Fehérvár Enthroners–Frankfurt Galaxy 13–48
(0–12, 13–14, 0–6, 0–16)

2023.05.25 22:43:01

Amerikai sportok nemzetisport.hu

2023.04.17 08:15:40

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Denver Nuggets hozta a kötelezőt és esélyt sem adott a Minnesotának.

2023.04.10 08:59:30

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Timberwolves paprikás hangulatú meccset nyert meg a Pelicans ellen, a Lakers pedig hozta a kötelezőt.

2023.04.07 08:46:18

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Miami rájátszásba jutott, míg a Jazznek már biztosan az alapszakasz lesz az idény vége.

NBA