Devin Booker 45-öt dobott Phoenixben, Andre Drummond megsérült

GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2021.04.01. 09:05
null
Devin Booker 45-öt dobott Phoenixben (Fotó: Getty Images)
Az első meccsén megsérült a Lakers új centere, míg a Kelet első helyét megszerző Brooklynnál James Harden dőlt ki – ismét győzött a Heat és a Blazers, nem hibázott kalandos utazása után a Jazz, a Dallas is nyert Bostonban, nincs kiút a Toronto számára.

 

Detroit Pistons–Portland Trail Blazers 101–124

Egy félidőn át tartotta magát a Pistons. Nem a hazaiak számítottak a találkozó esélyeseinek, de azt követően, hogy legyűrték a Raptorst, most 24 percen keresztül a Trail Blazers dolgát is megnehezítették, és a parádézó Jerami Grant (30 pont, 3 blokk) vezérletével egy ponttal vezettek a nagyszünetben. A fordulást követően aztán fokozatosan léptek el a vendégek, kihasználták, hogy a Pistons kezdőjéből Grant mellett csak Mason Plumlee (18 pont) képes pontot szerezni, míg Josh Jackson, Saben Lee és Saddiq Bey triója megállt 2 pontnál és 1/17-es összesített mezőnymutatónál. A kispadról jól szállt be a közelmúltban megszerzett Hamidou Diallo (19 pont, 7 lepattanó) és Cory Joseph (11 pont, 9 gólpassz), de ők sem tudták ellensúlyozni a gyengén játszó kezdők teljesítményét, ahogyan azt sem, hogy csak 9/27 triplát küldtek a helyére csapatszinten, bár utóbbin sokat segíthetett volna az is, ha Wayne Ellington pályára lép. A Pistons legközelebb a Wizards ellen próbálhat meg javítani.

Jól sikerült a keleti túra. Azt követően, hogy az utolsó két hazai meccsét elveszítette a Blazers, a 4 meccses keleti túrájukat hibátlanul hozták le, és közben egyre inkább kezd formába lendülni a sérüléséből visszatérő CJ McCollum (24 pont, 6 gólpassz), aki 26 pontot és 6.5 gólpasszt átlagolt ezen a 4 összecsapáson. A vezér ugyanakkor most is Damian Lillard volt, aki 33 ponttal és 10 gólpasszal dupla-duplázott, és McCollum 8/16 jó dobása mellé további 9/19 sikeres kísérletet, valamint 10/11 büntetőt is hozzá tudott tenni, a Pistons egyiküket sem tudta lassítani. Mellettük Robert Covington (16 pont, 6 lepattanó, 3 labdaszerzés) és Norman Powell (14 pont, 3 labdaszerzés) is tette a dolgát a kezdőben, míg Carmelo Anthony (16 pont) és Enes Kanter (10 pont, 8 lepattanó) valamennyire igyekezett azt ellensúlyozni, hogy a Pistons cseréi 51 pontig jutottak, összességében minden klappolt a 16/30 triplát helyére küldő vendégeknél. A Blazers keleti túrája ezzel véget ért, és hazatérve rögtön rangadót játszanak, a Bucks látogat majd Portlandbe.

A Pistons legjobb dobói: Grant 30/9, Diallo 19/6, Plumlee 18
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 33/15, McCollum 24/12, Covington 16/12, Anthony 16/3

Indiana Pacers–Miami Heat 87–92

Válaszolt a Heat. A floridaiak nemrég otthon kaptak ki a Pacerstől, de ezúttal vissza tudtak vágni riválisuknak és nagyon fontos idegenbeli győzelemmel reagáltak arra a vereségre. A Heat támadójátéka most is lassú és pontatlan volt a meccs jelentős részében, ennek köszönhetően végig hátrányban is voltak a vendégek, a második negyedben egy 11–0-s rohammal tudtak csak visszajönni a kétszámjegyű különbségből, majd a harmadik játékrészben ugyanezt meg kellett ismételniük, hogy partiban maradjanak. Innentől viszont már nem szakadtak le nagyon, majd a záró etap derekán Duncan Robinson két triplájával a vezetést is át tudták venni. Itt még egy ideig ide-oda billegett a találkozó, aztán Robinson és Jimmy Butler kulcsfontosságú pontjaival sikerült némi előnyt kiharcolnia a Miaminak, amihez persze az is nagyon kellett, hogy éppen a legfontosabb időszakban bő öt percig (!) ne kapjanak pontot – ismét egészen elképesztő védekezést mutattak be, ami most győzelmet ért számukra. Egyénileg a 20 pontos, 6/11 triplás, 4 gólpasszos, hátul is nagyot hajtó Robinsont érdemes kiemelni, de Butler, Adebayo és Herro is igyekezett – a sorozatban hat vereség után most újra 50 százalékon állnak, amellyel feljöttek a keleti ötödik helyre.

Nem volt pont a Pacersben. Ezen az estén mozdulni sem tudtak a hazaiak támadásban, Domantas Sabonist kilenc, Malcolm Brogdont hét ponton tartotta a Heat, csapatszinten 40 százalékkal dobtak mezőnyből és 30 százalék alatt tripláztak, ez azért jelzi, hogy mi volt a vereség oka. Ugyan ők is tették a dolgukat hátul, emiatt a mérkőzés nagyobb részében vezettek, de nem tudták eldönteni a küzdelmet, a Miami mindenre válaszolt, majd jött az a bizonyos negyedik negyed és a kulcsfontosságú leolvadás, amikor 82–81-es vezetés után hosszú percekig bedeszkázták a gyűrűt az Indy-játékosok számára. Ez nem fért bele, ennél sokkal jobb támadójátékra képesek – így egyelőre kilencedikek Keleten, következőleg pedig a Charlotte ellen játszanak ki-ki meccset.

A Pacers legjobb dobói: Turner 15/9, LeVert 14, McDermott 14/12
A Heat legjobb dobói: Robinson 20/18, Butler 18, Herro 17/6

Boston Celtics–Dallas Mavericks 108–113

Most sem volt elég a nagy hajrá. Egy héttel ezelőtt a Bucks ellen került a 3. negyed közepére 25 pontos hátrányba a Celtics, és a hajnali, Mavericks elleni ütközetük kísértetiesen hasonlóan alakult, ezúttal 23 pontos hátrányban voltak szűk 20 perccel a vége előtt. Akkor a győzelemért is dobhattak, és most is egészen 107–109-ig zárkóztak, ezt követően viszont Jalen Brunson higgadtan büntetőzött, és innentől már megoldotta a Mavericks. A hazaiaknál egyedül Jaylen Brown (24 pont, 4 labdaszerzés) teljesített egyenletesen, míg Jayson Tatum (25 pont, 9 lepattanó, 3 labdaszerzés), Kemba Walker (22 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) és Marcus Smart (17 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) is csak a nagyszünet után kezdett el jobban játszani, az első félidőben csak 7/26 dobását süllyesztette el ez a trió, míg a fordulás után 15/29-et, a tripláik viszont később sem estek, 5/24-et hoztak ők távolról. Rajtuk kívül nem akadt más, aki elő tudott volna lépni legalább egy félidőn keresztül, Evan Fournier megállt 6 pontnál, míg a betegség miatt hiányzó Robert Williams III sokoldalú játékát Moritz Wagner és Luke Kornet sem tudta pótolni. A Boston ezzel ismét két meccsel 50 százalék alá került, a Rockets ellen kötelező lesz javítaniuk.

Doncic parádés első félideje elég volt. Ellenállhatatlanul kezdte a mérkőzést a Dallas szlovén mindenese, egy félidő alatt 5/6 bedobott triplával jutott el 24 pontig, és úgy tűnt, hogy a vezérletével teljesen az irányításuk alatt tartják a mérkőzést. A fordulás után már neki sem ment ilyen jól, bár összességében így is fantasztikus számokkal zárt, 11/17 dobással, közte 7/11 triplával ért el 36 pontot, amihez hozzátett 8 lepattanót és 5 gólpasszt is, viszont eladott 8 labdát. Doncic mellé ezúttal Jalen Brunson tudott fellépni a leginkább, aki 8/10 jó dobással ért el 21 pontot, illetve a végén higgadtan büntetőzött, és a vezérletével 34–18-ra megnyerték a második sorok csataját. Kristaps Porzingis (19 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) kevésbé találta a dobását, csak 6/15 kísérlete ért célba, de így is nagy volt a kontraszt közte és a Celtics magasai között. A vendégek csapatszinten bebombáztak 19/39 triplát, miközben a hazaiak csak 11/47-tel zártak a hárompontos vonalon túlról, és ennek is köszönhetően már 2–1-re áll a Mavericks az idegenbeli túráján, amit a Knicks otthonában folytat majd.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 25/3, Brown 24/12, Walker 22/6
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 36/21, Brunson 21/3, Porzingis 19/9

Brooklyn Nets–Houston Rockets 120–108

Harden megsérült, de így is Kelet élére állt a Brooklyn. Furcsa meccset játszott a Nets, hiszen a hazaiak számára abszolút kötelező volt a győzelem, de az első negyedben olyan „kényelmes” volt a társaság, hogy 42 pontot kapott és kétszámjegyű hátrányt szedett össze a Houstonnal szemben. Ezen ráadásul a nagyszünetig nem is nagyon tudott javítani az együttes, még félidőben is a Rockets vezetett 11 egységgel, majd a fordulás után sikerült változtatni a dolgok menetén és előbb a harmadik negyedben visszajöttek egálra, majd a záró etapban a maguk javára fordították a mérkőzést a hazaiak. Itt viszont már nem számíthattak James Hardenre, aki combhajlító-fájdalmak miatt meccs közben kivált, bár Steve Nash vezetőedző szerint talán nem komoly a sérülés – majd ma meglátják, hogy hogyan érzi magát a játékos. A Netsnél így Kyrie Irving (31 pont, 12 gólpassz) volt a vezér és Joe Harris (28 pont, 7/12 tripla) a másodhegedűs, a negyedik negyedben futott 12–0-juk után pedig már nem adták ki a kezükből a vezetést – a vártnál sokkal-sokkal nehezebben, de valahogy kibrusztolták a kötelezőt, ezzel a sikerrel pedig fél meccsel megelőzték a Sixerst és 2003 óta először ők vezetik Keletet.

Dicséret a Houstonnak. Abszolút felülteljesíti a várakozásokat mostanában a Rockets, győzelme is akad, a vereségek során is sokáig vezetni tud és így volt ez most is, hiszen a Brooklyn csak a harmadik negyed utolsó percében tudta magához ragadni a vezetést, egészen addig a Houston járt előrébb. A texasiaknál Kevin Porter Jr. (20 pont, 6 gólpassz) és Danuel House Jr. (18 pont, 4/8 tripla) is kitett magáért, de összességében hatan érték el náluk a tízpontos határt, csapatszinten 50 százalékkal dobtak mezőnyből és egészen extra teljesítménnyel kezdtek, konkrétan 8/9 jó dobással nyitották a találkozót és az első negyedben megállíthatatlannak bizonyultak. A jó forma nem tartott ki a meccs végéig, a második félidőben már elöl-hátul visszaestek és végül érvényesültek az előzetes erőviszonyok, de így sem lehetnek elégedetlenek a teljesítményükkel – nyomás nincs rajtuk, következőleg ezzel a mentalitással léphetnek pályára a Boston ellen is.

A Nets legjobb dobói: Irving 31/9, Harris 28/21, Harden 17
A Rockets legjobb dobói: Porter Jr. 20/6, House Jr. 18/12, Wood 14/3, Olynyk 14

Memphis Grizzlies–Utah Jazz 107–111

Nagy ijedtségre győzelem. A Jazz repülője technikai hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre, amikor elindultak erre a mérkőzésre, a meghibásodó hajtómű híre és az egész incidens pedig eléggé megviselte a játékosokat, a meccs utáni nyilatkozatokban is ezt emlegették fel a pályán történtek helyett. Szerencsére senkinek nem lett semmi baja, a pilóták megoldották a feladatot, a csapat pedig később ugyan, de megérkezett a találkozóra, Donovan Mitchell viszont személyes okok miatt kihagyta a derbit, pedig az elromló repülőn még ott volt az együttessel. Mindenesetre a Jazz kiizzadta az újabb győzelmet: a listavezető nem tudott igazán meglépni ellenfele elől, a második negyedben ugyan kiharcolt egy kisebb fórt, de a harmadik játékrészben a Grizzlies az egészet eltüntette és onnantól egál meccset vívtak - majd a záró etapban jött Mike Conley, egymaga beszórt 13 pontot és egy-két jó védekezéssel bebiztosították a sikerüket. Így is a legvégéig szoros volt az állás, de a Utah egy fokkal pontosabbnak bizonyult és a végül 26 egységig jutó Conley, a 24-et szóró Jordan Clarkson, valamint a szintén 20 felett záró Bojan Bogdanovic vezetésével életben tartották sikerszériájukat – zsinórban hetedszer nyertek és tovább haladnak előre.

Hiába Morant remeklése. Egy héten belül harmadszor találkoztak a felek és ebből csak egy meccs alakult simán, de a Memphis végül egyiket sem tudta megnyerni, ezúttal is elmaradt a bravúr. Pedig Ja Morant folyamatosan büntette a Jazzt, 11/18 dobása a gyűrűben landolt, 15 büntetőt harcolt ki, volt 7 gólpassza és eljutott 36 pontig, az ő betöréseivel, sebességével nehezen boldogultak a vendégek, de ez mégsem ért győzelmet a Grizzlies számára, mert a végjátékban túl sokat hibázott a hazai alakulat. Négy és fél perccel a vége előtt még csak egy pont volt közte, de innentől folyamatosan szétcsúszott a memphisi védekezés, Conley szétszedte őket, majd az utolsó percben Morant is elrontott két clutch büntetőt – utána egy kosárral még visszahozta csapatát két pontra, de a Jazz már lemenedzselte a hátralévő időt. Az elmaradó bravúr után a Minnesotát fogadják, majd elmennek egy keleti túrára, ott kell majd javítaniuk.

A Grizzlies legjobb dobói: Morant 36/6, Anderson 18/3, Brooks 17/3
A Jazz legjobb dobói: Conley 26/6, Clarkson 24/12, Bogdanovic 23/15

Minnesota Timberwolves–New York Knicks 102–101

Önbizalomnövelő győzelem. Jó védekezéssel és clutch játékok bemutatásával húzta be ezt a mérkőzést a Wolves és mindegyik sokat jelent az egész szezon során szenvedő csapat számára, úgyhogy érthetően boldogok voltak a hazaiak a találkozó után. A meccs nagyon hullámzóan alakult, de inkább a New York vezetett, a Minny pedig futásokkal próbált visszajönni, majd az utolsó negyedben megérkezett Anthony Edwards és Malik Beasley, az ő párosuk pedig szállította a győzelmet. Az újonc folyamatosan meg tudta bontani a Knicks védekezését és eljutott a festékbe, sorra dobálta a kosarait, az utolsó nyolc percben egymaga 12 pontot tett hozzá, majd bő fél perccel az órán egy ilyen betörésből kiosztotta a labdát Beasley-nek, aki beverte a clutch triplát – ő ezzel kilenc pontot tett hozzá a záró etapban és ez a dobás jelentette a győzelmet a csapat számára. Most belefért Karl-Anthony Towns harmatosabb játéka és az is, hogy az utolsó fél percben két labdát is elveszítsenek, Edwards és Beasley remeklése meghozta a sikert, úgyhogy magabiztosabban utazhatnak el Memphisbe.

Megnyerhette volna a Knicks. Bosszantó vereség ez a New York számára, hiszen a playoffért hajtó vendégeknek nyerni kellett volna a ligautolsó otthonában, az első félidőben vezettek már 18 ponttal is, de sosem tudták stabilizálni az előnyüket, az ismét gyengébb támadójáték miatt folyamatosan visszaengedték a Minnesotát. A végén aztán két dobásuk is volt a győzelemhez Beasley triplája után, előbb a remek meccset játszó Julius Randle (26 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz) hibázott, majd a szintén jól teljesítő (23 pont, 3/4 tripla) RJ Barrett kapta a labdát és hagyta ki a lehetőséget – itt állítólag a Wolves vele nem is foglalkozott, csak azt akarták elkerülni, hogy Randle dobhasson megint. Ezzel a vereséggel újra 50 százalékon állnak, egálban vannak a Heattel, a Dallas elleni meccsük után pedig három idegenbeli találkozón kell helytállniuk.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 24/6, Beasley 20/15, McDaniels 18/12, Towns 18/6
A Knicks legjobb dobói: Randle 26/6, Barrett 23/9, Payton 17/3

Oklahoma City Thunder–Toronto Raptors 113–103

Tartalékosan is jobb volt az OKC. A hazaiaknál Gilgeous-Alexander, Bazley, Dort, Muscala, Jerome és Pokusevski sem állt rendelkezésre, így verték meg a Torontót, méghozzá Moses Brown (20 pont, 12 lepattanó) és Svy Mykhailiuk (22 pont, ebből 10 a negyedik negyedes futás során, 9 lepattanó) vezetésével. A Thunder játékosai abszolút elnyomták ellenfelüket a palánk alatt, 64–35-re nyerték meg a lepattanózást, 19–7 volt a támadópattanók aránya, ezzel ellensúlyozni tudták azt, hogy ők 20 labdát adtak el, míg a Raptors csak hetet. Az első félidőben még sok gondjuk volt ezzel és a védekezéssel, a nagyszünetben nyolcpontos hátrányban voltak, de aztán a fordulás után összeszedték magukat hátul, a harmadik negyedben visszajöttek, aztán a negyedikben már ők diktáltak: azt 26–14-re nyerték meg és volt egy olyan háromperces időszak, amikor csak Mykhailiuk tíz pontot dobott, itt vették a kezükbe a meccset. A vezetést már nem is adták vissza, onnantól végig remek védekezéssel kordában tartották a Torontót és egy szép győzelemmel ajándékozták meg magukat - Mark Daigneault vezetőedző büszke a játékosaira, mert nagyot harcoltak, nagyon akarták ezt a győzelmet és amíg ez így van, addig nincs probléma.

Nem Trent Jr. dobásain múlt. Kyle Lowry megint nem játszott a Raptorsnál, de az első félidőben így sem volt gondjuk, a nemrég megszerzett Gary Trent Jr. ugyanis egymaga 20 pontot dobott a nagyszünetig, rá építve pedig egyben volt a támadójáték. Ez aztán a fordulás után bedőlt, a harmadik negyedben 30 százalékkal dobtak és a záró etapban is csak szenvedtek, összesen 36 pontot tudtak szerezni a második félidőben, ez pedig nem lett elég az üdvösséghez, pedig Trent végül 31-ig jutott és 6/11 tripláját is elsüllyesztette. Hiába, Siakam 2/9-cel, Anunoby 7/18-cal, Baynes 0/3-mal, VanVleet pedig 5/17-tel zárt és bár utóbbinak irányítóként volt 5 labdaszerzése, valamint 4 blokkja (!), de ezzel sem tudott eleget segíteni. A kanadaiak az utóbbi 14 meccsük során a 13. vereségüket szenvedték el és tényleg csak Kelet gyengesége miatt nem kellett még végleg lemondaniuk a playin-helyekről...

A Thunder legjobb dobói: Mykhailiuk 22/12, Brown 20, Roby 17/3
A Raptors legjobb dobói: Trent Jr. 31/18, Anunoby 20/12, VanVleet 18/9

San Antonio Spurs–Sacramento Kings 120–106

Fordított szereposztás. Két napja parádés támadójátékkal gázolt át ellenfelén ebben a csarnokban a Kings, a Spurs azonban azóta rendezte a sorait és teljesen más védekezéssel bontotta le a sacramentói gépezetet. A texasiak ezúttal nyerni tudtak a leindításoknál, megnyerték a lepattanózást és elvették a Kings kedvenc dobásait, arról nem is beszélve, hogy 15-tel több büntetőt harcoltak ki – az első félidőben abszolút domináltak és 16 pontos előnyt építette fel, de vezettek 23-mal is, nem forgott veszélyben a sikerük. Egyénileg DeMar DeRozan (26 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) villogott leginkább, de Pöltl például dupla duplát gyártott és összesen heten jutottak náluk tíz pont fölé – végig kézben tartották ezt a találkozót és nagyon meggyőző teljesítménnyel vágtak vissza a legutóbbi vereségért.

Megborult a Kings rendszere. A vendégek gondjait alapvetően az adta, hogy az eddig parádézó Fox-Haliburton páros játékszervezését el tudta venni a Spurs, a két hátvéd ugyan dobott 38 pontot halovány hatékonysággal, de az együtt kiosztott hat gólpasszuk mutatta meg igazán, hogy mi volt a baj – nem járt kellően a labda, nem volt meg a megfelelő ritmus, így a többiek dobásai sem jöttek. Richan Holmes is kevésbé tudott alkotni elöl, Harrison Barnes alig tett hozzá dobásban, Buddy Hield is csak erőlködött, ráadásul folyamatosan megbüntették őket az eladott labdák után, erre sem tudtak odafigyelni – nem tudtak a saját tempójukban játszani és képtelenek voltak ezen változtatni. Öt győzelem után kicsit kijózanító pofonként érkezett ez a vereség, meglátjuk, hogy most mi következik számukra, visszatérnek-e a győztes útra, vagy ezzel a vereséggel ismét elsüllyednek.

A Spurs legjobb dobói: DeRozan 26, White 18/6, Gay 16/9
A Kings legjobb dobói: Fox 20/3, Haliburton 18/9, Wright 16/6

Los Angeles Lakers–Milwaukee Bucks 97–112

Drummond nem sokat bírt. Alig 14 percet töltött parketten a Lakers most debütáló centere, ennyi idő alatt 4 pont, 1 lepattanó, 2 gólpassz és 1 blokk került a neve mellé 2/6-os mezőnymutatóval, 0/2 büntetővel, 3 eladott labdával és 4 faulttal – majd lábujj-sérülés miatt be is fejezte a meccset és bement az öltözőbe. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a röntgen negatív lett, de a centernek komoly fájdalmai voltak, ami az utóbbi másfél hónap kihagyása után, rögtön az első meccsen mentálisan sem egyszerű, ma meglátjuk, hogy mennyire súlyos a dolog. A Lakersnek innentől nem nagyon volt reális esélye, az első negyedben még vezetni tudtak a hazaiak, aztán fokozatosan érvényesült a papírforma és a LeBron James, Anthony Davis párost eleve nélkülöző címvédő egyértelmű vereséget szenvedett – most sem érte el a száz pontot a gárda, amely alig 40 százalékkal dobott mezőnyből, 28 százalékkal triplázott és 22 labdát adott el.

Kellett ez a Bucksnak. Az előző három meccsét elvesztette a Milwaukee, ráadásul éppen a húzóemberek játszottak gyengébben mostanában, úgyhogy kellett nekik ez a találkozó, ahol az első negyed után nagyrészt az történt a pályán, amit ők akartak és a záró etapban már nem forgott különösebb veszélyben a sikerük. Ezúttal Jrue Holiday villogott leginkább (28 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés), de Jannisz Adetokunbo (25 pont, 10 lepattanó, 3 blokk) és Khris Middleton (17 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) is hozta magát, úgyhogy bár az eladott labdákkal ők is hadilábon álltak, de csapatszinten remek hatékonysággal dobáltak, a második negyedet már 14 ponttal nyerték meg és magabiztosan hozták a győzelmet. Ezzel megvan az idei 30. sikerük és továbbra is harmadikak Keleten, hátrafelé nem kell nézniük már, előttük pedig két meccsre van a Sixers, míg a Nets 2.5-lel áll jobban a konferencia élén.

A Lakers legjobb dobói: Harrell 19, Schröder 17/9, Kuzma 16/3
A Bucks legjobb dobói: Holiday 28/9, Adetokunbo 25/3, Middleton 17/3

Phoenix Suns–Chicago Bulls 121–116

A megállíthatatlan Devin Booker. A mérkőzés és a játéknap legjobbja is Devin Booker volt, a Suns dobógépe ugyanis ihletett formában szedte ízekre a chicagói védekezést: úgy dobott 45 pontot, hogy csak öt triplába állt bele, a 9/10 büntetőjét összesen 17/24 mezőnydobással egészítette ki, folyamatosan eljutott a gyűrűig és látványos megoldásokkal szerezte a kosarait. A középtávolijaira egyszerűen nem volt ellenszere a Bullsnak és nem egy-egy megőrüléssel jutott el idáig, hanem folyamatosan megvolt a részéről a nyomás – az első félidőben 22 pontot szórt 10/14-gyel, aztán a másodikban 23-at 7/10-zel, alig-alig hibázott ezen az estén. Vezetésével a Suns szinte végig előrébb járt, volt már 16 pontos előnyben is, de eldönteni nem tudta a mérkőzést, a védekezés nem volt az igazi és a Chicago egészen a legvégéig partiban tudott lenni - az utolsó percbe lépve is csak három pont volt közte, de itt jött Booker utolsó villanása, az újabb kosarára pedig már nem érkezett komoly válasz. Mellette Chris Pault (19 pont, 14 gólpassz, 4/4 büntető az utolsó fél percben) is ki kell emelnünk, de Dario Saric is tíz pont fölé jutott, a Suns pedig zsinórban negyedik sikerével tovább távolodik a Clippers, Lakers párostól a nyugati második helyen.

A magas Bulls. Zach LaVine és Coby White sem volt ott a Bullsban ezen az estén és az utóbbi meccseken szenvedő csapatnál egy egészen különleges magas felállást választott Billy Donovan vezetőedző: csak (az egyébként szintén magas, de posztját tekintve irányító) Tomas Satoransky volt az első ötösben mezőnyposztos játékos, rajta kívül Patrick Williams, Thad Young, Lauri Markkanen és Nik Vucsevics alkotta a kezdőt, vagyis négy magasember egyszerre kapott szerepet. Ennek végül megvoltak az előnyei, 50–32-re nyerték a lepattanózást, 18–4 volt a támadópattanók aránya és a festékben is győzni tudtak, a négy magasemberből hárman is dupla-dupláztak és támadásban is javult a csapat a korábbi meccsekhez képest – az, hogy egy ilyen Bookerrel megverte őket a ligamásodik Suns, az a „belefér” kategória, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy milyen szerkezettel, rotációval folytatják majd, amikor LaVine-ék visszatérnek.

A Suns legjobb dobói: Booker 45/6, Paul 19, Saric 16/9
A Bulls legjobb dobói: Vucsevics 24/6, Young 19, Valentine 19/9

NBA, ALAPSZAKASZ
Detroit Pistons–Portland Trail Blazers 101–124
Indiana Pacers–Miami Heat 87–92
Boston Celtics–Dallas Mavericks 108–113
Brooklyn Nets–Houston Rockets 120–108
Memphis Grizzlies–Utah Jazz 107–111
Minnesota Timberwolves–New York Knicks 102–101
Oklahoma City Thunder–Toronto Raptors 113–103
San Antonio Spurs–Sacramento Kings 120–106
Los Angeles Lakers–Milwaukee Bucks 97–112
Phoenix Suns–Chicago Bulls 121–116

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik