A Detroit megállította a Washingtont

Vágólapra másolva!
2011.03.17. 10:37
null
Zetterberg, Franzén és Bertuzzi örülhetett: a Red Wings legyőzte a Capitalst (fotó: Action Images – archív)
A kétgólos Henrik Zetterberg vezette Detroit Red Wings hazai pályán 3–2-re legyőzte az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) egyik legjobb formában lévő csapatát, a Washington Capitalst, és ezzel megtörte a fővárosiak kilenc mérkőzést számláló győzelmi sorozatát.

 

Ha egyszer Henrik Zetterberg beindul… A Detroit Red Wings svéd csatára február 22. után szerzett ismét gólt, rögtön kettőt is, a Vörös Szárnyak pedig megállították az utóbbi időben menetelő Washington Capitalst.

Zetterberg kezdte a gólgyártás a Joe Louis Arenában, a vendég fővárosiak azonban kétszer is egalizáltak. A második harmadban Alekszander Ovecskin váltott gólra egy eladott korongot, sőt Mike Knuble akár a vezetést is megszerezhette volna a vendégeknek, ám szólója után Jimmy Howard védett.

A harmadik harmad közepén aztán ismét Zetterberg került a középpontba. Detroiti emberelőnyben a svéd húzott befelé a jobb oldalon, majd parádés csuklómozdulattal, fonákkal emelt Michal Neuvirth válla felett a hálóba. A február 24. után ismét pályára lépő Brian Rafalski visszatérése is kiválóra sikerült: a védő mind a három hazai találatnál assziszttal jeleskedett.

A Washington nem győzni jár Detroitba: legutóbb 2003. november 24-én győzött az autóvárosban.

A Vancouver különösebb nehézség nélkül, az első harmad kétgólos hátrányából talpra állva is nyert a Colorado Avalanche ellen, és ezzel a liga éllovasa elsőként biztosította a helyét a rájátszásban. Henrik Sedin két – közte a győztes – találattal tette emlékezetessé pályafutása 800. NHL-mérkőzését és Alain Vigneault vezetőedző 400. Canucks-találkozóját.

A Toronto Dion Phaneuf két góljával győzte le a Carolinát, s gyűjtött be ezzel egyrészt fontos két pontot a rájátszásért való versenyfutásban – másrészt elvett a Hurricanestől kettőt. Az Anaheim a szintén duplázó Jason Blake vezetésével győzte le a St. Louis Bluest.

NHL
ALAPSZAKASZ, 150. JÁTÉKNAP
Anaheim Ducks–St. Louis Blues 2–1
Vancouver Canucks–Colorado Avalanche 4–2
Detroit Red Wings–Washington Capitals 3–2
Carolina Hurricanes–Toronto Maple Leafs 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik