Hajszálon múlott a Florida és a Texas veretlensége

MÉSZÁROS GERGŐMÉSZÁROS GERGŐ
Vágólapra másolva!
2009.10.19. 23:40
null
Sam Bradford korai kiválása után az Oklahoma becsülettel küzdött, de kikapott (Fotó: Action Images)
Címkék
Drámai összecsapásokat láthattunk az egyetemi amerikai futball-liga (NCAA) éllovasainak mérkőzésein: a Délkeleti Konferencia (SEC) csúcsmeccsén az éllovas Florida a hullámzó teljesítményt nyújtó Arkansast látta vendégül és az eddig megbízhatóan játszó hazai támadófal hibáit kihasználva a vendég Razorbacks az utolsó másodpercekig kiélezett csatára késztette a bajnoki címvédő Gatorst és vezérét, Tim Tebowt.

A találkozón 20–20-as állásnál az Arkansas mezőnygól kísérletet hibázott, a végén hibátlan drive-ot vezető Alligátorok viszont nem, így a Florida Gators hárompontos (23–20) győzelmével az első helyen kezdte 2009-es BCS (Bowl Championship Series) ranglistaszereplését.

A délnyugati Big 12 Konferencia Texas-Oklahoma örökrangadója, a Red River Rivalry a védelmek tündöklését és az irányítók összeomlását hozta: a Texas Longhorns Heisman-díjra esélyes quarterbackje, Colt McCoy mindössze 21–39-es passzmutatót, 127 yardot és 1 touchdownt volt képes felmutatni, ráadásul egyszer a labdát is sikerült eladnia.

Oklahomai posztriválisa, Sam Bradford azonban még nála is rosszabbul járt: mindössze nyolc játékot töltött a pályán, amikor egy sacknél olyan szerencsétlenül ért földet, hogy kiújult az első fordulóban elszenvedett vállsérülése, így kénytelen volt elhagyni a pályát.

A vezérét vesztett Sooners így is derekasan állta a sarat és a dallasi Cotton Bowl stadion gyepszőnyegén alaposan megnehezítette a veretlen Hosszúszarvúak dolgát. A csereirányító Landry Jones 24–43-as passzaránnyal, 250 yarddal és 2 interceptionnel fejezte be a mérkőzést, az utóbbi számra tekintve elmondható, hogy a Texas jobb turnover mutatójával kerekedett felül gyűlölt riválisán, a mérkőzésen mindössze három pont döntött (16–13).

A Nagy Tavak környéki egyetemi futballcsapatokat tömörítő Big Ten Konferencia Purdue-Ohio State meccsén a labdaeladások már a toronymagas esélyes vendégcsapatot sújtották. A mérkőzés előtt a hazai Boilermakers irányítója, Joey Elliott rövid üzenetet kapott az egyetem korábbi sztárjától, a New Orleans Saints vezérétől, Drew Breestől: „Fuss ki a pályára és nyűgözd le a világot. Én nézni foglak."

Elliott kifutott és győzött: 281 yardos, 2 TD-s teljesítménye a vendég Buckeyes-t teljesen a padlóra küldte. Terrelle Pryor Ohio State quarterback egyetemi karrierje leggyengébb játékát nyújtva négyszer adta el a labdát (2 INT, 2 fumble), így csapata nemzeti nagydöntős esélyei a nyolcpontos vereséggel (26–18) teljesen elszálltak.

A bajnokság (BCS) élcsoportjának eredményei:

Florida Gators-Arkansas Razorbacks 23-20
Texas Longhorns - Oklahoma Sooners 16-13
Purdue Boilermakers-Ohio State Buckeyes 26-18
Alabama-South Carolina 20-6
Tulsa-Boise State 21-28
South Florida-Cincinnati 17-34
Wisconsin-Iowa 10-20
Notre Dame-USC 27-34
TCU-Colorado State 44-6
UCF-Miami 7-27

A TOP 10 állása: 1. Florida Gators (6-0), 2. Alabama Crimson Tide (7-0), 3. Texas Longhorns (6-0), 4. Boise State Broncos (6-0), 5. Cincinnati Bearcats (6-0), 6. Iowa Hawkeyes (7-0), 7. USC Trojans (5-1), 8. TCU Horned Frogs (6-0), 9. LSU Tigers (5-1), 10. Miami Hurricanes (5-1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik