Brett Favre ultimátumot kapott a Minnesota Vikings vezetőitől

Vágólapra másolva!
2009.07.13. 22:36
Könnyen lehet, hogy Brett Favre ismét visszatér, a legendás irányítót ugyanis már korábban hírbe hozták a Minnesota Vikings csapatával. Azóta van új fejlemény az ügyben: a quarterback két hetet kapott a Vikingek vezetőitől, hogy eldöntse, valóban folytatni akarja-e karrierjét.
Favre még gondolkodik, hogy visszatér-e a pályára
Fotó: Action Images (archív)
Favre még gondolkodik, hogy visszatér-e a pályára
Favre még gondolkodik, hogy visszatér-e a pályára
Fotó: Action Images (archív)
Favre még gondolkodik, hogy visszatér-e a pályára

Már megint a Brett Favre-sztori. Lassan megszokhatjuk, hogy az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) holtidényében évek óta a kiváló irányító éppen aktuális visszavonulása, illetve esetleges visszatérése a slágertéma.

Úgy tűnik ugyanis, hogy az egyszeres Super Bowl-győztes játékos ismételten bejelenti visszatérését. Az eset pikantériáját az adja, hogy Favre 1992 és 2007 között a Green Bay Packers játékosa volt, és most a Sajtfejűek ősi riválisa, a Minnesota Vikings szeretné megszerezni a legendás négyest.

A szerződéskötés legnagyobb akadálya (nevezetesen a játékost az elmúlt szezon második felében hátráltató sérülés) már elhárult az útból, ugyanis Favre megműtette a dobókarját, és a Vikingek vezetői többször is ellenőrizték a quarterback állapotát – a hírek szerint a csapat offensive coordinatora, Darrell Bevell elégedett volt a látottakkal.

De a türelem Minnesotában is fogytán van, a vezetők ugyanis ultimátumot adtak Favre-nak: a 39 éves irányítónak július 29-ig el kell döntenie, hogy valóban folytatja-e pályafutását. A Vikingek ekkor vonulnak edzőtáborba, így a játékosnak nagyjából két hete van a döntés meghozatalára.

Az 1991-ben még az Atlanta Falcons által draftolt „Brett apó” 1992 és 2007 között volt a Green Bay játékosa. Első packersös évében a csapat negyedik meccsén már kezdő irányítóként kapott szerepet, s 2008-as (első) visszavonulásáig kirobbanthatatlan volt ebből a pozícióból. A gárda valamennyi tétmérkőzésén ott volt, sohasem hiányzott – még sérülés miatt sem.

A Packers után egy szezont lehúzott a New York Jetsnél is, de itt már saját maga sem volt elégedett teljesítményével, és a szurkolók is többet vártak tőle. A New York-i kitérőt a Green Bay szurkolói valószínűleg még megbocsátották a csapat élő legendájának, de ha Favre valóban Minnesotában folytatja, azzal saját „szobrát” rombolja le.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik