Favre egyéni csúcsa: az irányító hat TD-passzt adott egy mérkőzésen

Vágólapra másolva!
2008.09.29. 07:03
A New York Jets 56–35-re verte meg az Arizona Cardinals együttesét az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 4. fordulójában. Brett Favre a találkozón egyéni karriercsúcsnak számító hat touchdownpasszt dobott. LaDainian Tomlinson két futott TD-vel segítette az Oakland Raiders otthonában 28–18 nyerő San Diego Chargerst.
Jó az öreg a háznál: Favre 38 évesen ért el egyéni csúcsot
Fotó: Imago
Jó az öreg a háznál: Favre 38 évesen ért el egyéni csúcsot
Jó az öreg a háznál: Favre 38 évesen ért el egyéni csúcsot
Fotó: Imago
Jó az öreg a háznál: Favre 38 évesen ért el egyéni csúcsot

Brett Favre visszatérésével kapcsolatban megosztott az amerikaifutball-társadalom. Sokan gondolják úgy, hogy az irányító egy, a Green Bayben remekül sikerült idény után csak saját nimbuszát rombolja új csapatában, a New York Jetsben. Magyar idő szerint vasárnap este azonban Favre hat indokot sorolt fel, hogy miért is van szüksége neki a ligára, s miért van a ligának szüksége őrá.

Leginkább persze a Jets örülhetett, hogy soraiban tudhatta a legendás irányítót ezen az estén. A New York-i csapat az Arizona Cardinals ellen nyert 56–35-re, a meccsen Favre hat touchdownpasszt adott.

A megannyi rekordot már megdöntő quarterback Cardinals elleni hat passzolt TD-je pedig szintén rekordnak számít, korábban Favre egyszer sem volt előkészítő ennyi hatpontos akciónál – legalábbis egy mérkőzésen.

Brett apó teljesítménye természetesen kihatott a többiek játékára is. Laveranues Coles szintén karrierrekordot állított föl három elkapott touchdownjával, sőt Jerricho Cotcherynek sem kell szégyenkeznie a maga két TD-jével.

„Megkérdeztem tőle, hogy ezzel beállította-e az egyéni rekordját, mire ő azt válaszolta: sosem dobott még ennyit. Na itt volt a vége a beszélgetésnek, mert ezután csak a fejemet vakartam. Valóban? Létezhet, hogy ő egyszer sem adott még hat TD-passzt egy mérkőzésen?” – csodálkozott rá a világra, no meg persze Favre (most már létező) teljesítményére Cotchery.

A QB egykori csapatának szurkolói azonban nem lehetek ennyire boldogok a játéknapon. A Packers a Tampa Bay ellen játszott, s bizony 30–21-es vereséget szenvedett. A találkozón Favre utódja, Aaron Rodgers háromszor az ellenfélhez passzolta a labdát (interception), ráadásul a végén vállsérülése miatt le is kellett jönnie a pályáról.

Matt Bryant, a Buccaneers rúgójátékosa három mezőnygóllal és három touchdownt követő jutalomrúgással állított emléket szerdán, három hónapos korában elhunyt kisgyermekének, Trysonnak.

A JaMarcus Russell (22/37, 277 yard 1 TD 1 INT) vezette Oakland Raiders már 15–0-s előny birtokában is volt a San Diego ellen, de a Chargers megfordította az állást, és végül 28–18-ra nyert. A találkozón LaDainian Tomlinson – akárcsak egy héttel ezelőtt a Jets ellen – két futott tochdownnal vétette észre magát.

A szokásos hétfő esti összecsapáson (Monday Night Football) a Pittsburgh Steelers fogadja majd a Baltimore Ravens együttesét.

NFL

4. FORDULÓ
Carolina Panthers–Atlanta Falcons 24–9
Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 12–20
Jacksonville Jaguars–Houston Texans 30–27 – hosszabbítás után
Kansas City Chiefs–Denver Broncos 33–19
New Orleans Saints–San Francisco 49ers 31–17
New York Jets–Arizona Cardinals 56–35
Tampa Bay Buccaneers–Green Bay Packers 30–21
Tennessee Titans–Minnesota Vikings 30–17
Oakland Raiders–San Diego Chargers 18–28
St. Louis Rams–Buffalo Bills 14–31
Dallas Cowboys–Washington Redskins 24–26
Chicago Bears–Philadelphia Eagles 24–20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik