A statisztika a Loki aranyát ígéri, a Vidi még nem igazolt a BL-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2014.02.27. 14:33
null
2010 után ismét a Debrecen és a Videoton futhat versenyt az aranyért? (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Nemzeti Sport Online hagyományos, négyrészes felvezető sorozattal jelentkezik, amelynek befejező fejezetében az 1–4. helyezett csapatokkal foglalkozunk: a Rakaczki Bencét végleg elveszítő Diósgyőrrel, az új edzővel, Horváth Ferenccel készülő címvédő Győrrel és a két legfőbb aranyesélyessel, a második helyen telelő, új játékost nem igazoló Videotonnal és a támadósorát szélesítő, éllovas Debrecennel. 

 

 

4. DVTK: MINÉL JOBB SZEREPLÉS RAKACZKI BENCE EMLÉKÉÉRT

Menekülj, amíg nem késő! – NB I-es tavaszi szezonfelvezetés I.
Újpesten és Kispesten a jelen a légiósoké, a jövő Hammeré, Darué? – felvezetés, II. rész
A Fradival lesz még munka bőven, a Lombard verhetetlen? – felvezetés, III. rész

Szomorúsággal és mély fájdalommal indult a diósgyőriek felkészülése: január 16-án, 20 esztendős korában elhunyt Rakaczki Bence, a fiatal kapus szervezete feladta a küzdelmet a halálos kórral szemben.

A csapattársak két nappal később játszották le az idei első felkészülési mérkőzésüket – a kezdés előtt természetesen Bencére emlékeztek, az ellenfél, a Vasas koszorút adott át a DVTK csapatkapitányának –, az első edzőmeccset aztán további tizenegy követte, ezek közül öt Törökországban, hiszen február elején másfél hétig Antalyában edzőtáboroztak. Ezekből a DVTK összesen hatot megnyert három döntetlen és három vereség mellett, majd tegnap a Ligakupában kikapott 3–1-re a Mezőkövesdtől.

A felkészülés során jó néhány labdarúgót (elsősorban külföldit) tesztelt a Diósgyőr szakmai stábja, de csak egynek kínált szerződést a klub: Lazar Marjanovicsnak, aki az FC Botosani ellen gólt is szerzett. A szerb bal oldali középpályáson kívül érkezett még Egerszegi Tamás (akit Kovács Zoltán sportigazgató még Újpestről ismert jól), majd február elején a nehéz helyzetben lévő pécsiektől megszerezték Miroszlav Grumicsot. A szerb csatár hamar bizonyította a piros-fehéreknél is, hogy gólerős labdarúgó, hiszen a Valerenga és a Torpedo Moszkva elleni felkészülési mérkőzésen is eredményes volt. Egy negyedik játékossal is szerződést kötött a klub a téli átigazolási időszakban, ám Antal Botond csupán a nyáron érkezik a DVTK-hoz, a tavaszi szezont Kaposváron tölti a KTE-től távozó kapus.

NSO-adatbank: tabellák, program, csapatok, góllövőlista
Téli átigazolások – NB I
Téli átigazolások – NB II
Folyamatosan frissülő átigazolási hírek
Az NB I-es csapatok felkészülési programja

A távozási oldalon a legnagyobb név kétségtelenül Tisza Tiboré: a körön kívülre kerülő támadó nevelőegyesületéhez, a DVSC-hez tért vissza. Mezőkövesdre szerződött az utánpótlás-válogatott Takács Péter, valamint Menyhért Ádám, míg a szlovák Michael Hanek visszatért a hazájába. Szivics mester egyikükkel sem számolt igazán, a klub nem is gördített akadályt a távozásuk elé.

A DVTK játékoskerete tehát nem ment keresztül nagy átalakuláson, a patinás klubnál azonban történtek változások. A távozó Dudás Hunor helyett január 17-én a helyi kötődésű (miskolci születésű) közgazdászt, Szabó Tamást bízták meg a tulajdonosok az ügyvezetői teendők ellátásával, az ő feladata lesz továbbfejleszteni a diósgyőri sportéletet. Az első lépések egyikeként február 24-én bejelentették, hogy a Borsodi Sörgyár Kft. lett a DVTK főszponzora, és egyre biztosabbá válik, hogy a nyáron elkezdődhet a diósgyőri stadion újjáépítése.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen zárja a szezont a DVTK?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A feltételek tehát adottak ahhoz, hogy a DVTK történetének egyik legjobb eredményét érje el, és az esély is megvan erre, hiszen a csapat még mind a három „hadszíntéren" érdekelt. A Magyar Kupában a négy közé jutásért a Lombarddal mérkőzik meg (előbb Pápán, majd Diósgyőrben), a Ligakupában a nyolc közé kerülésért a megyei rivális Mezőkövesd az ellenfele (az első mérkőzésen, szerdán 3–1-re kikapott idegenben), míg a bajnokság folytatását a negyedik helyről várja. Az NB I-ben a Győrrel és az MTK-val már nem játszik, otthon hétszer lép pályára, a DVSC-n és a Haladáson kívül nem fogad erős csapatot. Vendégségbe csak hatszor megy, többek között a Videotonhoz, a „szomszédvár" Mezőkövesdhez, valamint a fővárosi riválisokhoz: Újpestre, Kispestre és a Ferencvároshoz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Egerszegi Tamás (Újpest FC, az ősszel kölcsönben Gyirmóton szerepelt), Miroszlav Grumics (szerb, Pécsi MFC), Lazar Marjanovics (szerb, Radnicski 1923 Kragujevac – Szerbia). A nyáron érkezik: Antal Botond (szabadon igazolható – tavasszal a Kaposvári Rákócziban szerepel)
Távozott/távozhat: Michal Hanek (szlovák, MSK Fomat Martin – Szlovákia), Menyhért Ádám (Mezőkövesd), Takács Péter (Mezőkövesd), Thiago Bonfim dos Santos (brazil, Tököl VSK – kölcsönből vissza), Tisza Tibor (Debreceni VSC)
Kiszemelt:
A DIÓSGYŐRI VTK TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 15.
Edzőtábor: Törökország (Antalya), február 5–15.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 18.: DVTK–Vasas 1–1 (Gosztonyi)
01. 22.: DVTK–Balmazújváros 2–1 (Barczi, Gosztonyi)
01. 26.: DVTK–FC Botosani (román) 3–1 (Marjanovics, Boros, Barczi)
01. 29.: DVTK–MSK Rimavská Sobota (Rimaszombat; szlovák II.) 1–0 (Kádár)
02. 01., DVTK–Felsőtárkány 0–1
02. 01., DVTK–Tatran Presov (Eperjes; szlovák II.) 2–0 (Kosztics, Debreceni)
02. 07., Antalya: DVTK–FK Asztana (kazah) 1–3 (Futács – 11-esből)
02. 09., Antalya: DVTK–Hangcsou Greentown (kínai) 0–2
02. 11., Antalya: DVTK–FC Botosani (román) 2–2 (Futács, Nikházi)
02. 13., Antalya: DVTK–Valerenga (norvég) 1–1 (Grumics)
02. 14., Antalya: DVTK–Torpedo Moszkva (orosz II.) 2–1 (Grumics, Futács)
02. 18.: DVTK–MFK Kosice (Kassa; szlovák) 2–1 (Futács, Batioja)


3. GYŐRI ETO: ÚJ VEZETŐEDZŐVEL A RÉGI CÉLOKÉRT

Az elmúlt években a Győri ETO-nál azt szoktuk meg, hogy egy adott átigazolási időszakban félig-meddig kicserélődött a keret, általában nagy volt a jövés-menés a klubnál. A nyáron is több mint fél tucat labdarúgó érkezett, és nagyjából ugyanannyi távozott, így egészen meglepő volt, hogy a téli szünetben csupán egy játékost igazolt a klub: a Romániából hazatérő kapust, Pogacsics Krisztiánt, aki gyakorlatilag az aktív pályafutását befejező, sportigazgatóvá előlépő Szasa Sztevanovics helyét foglalja el a keretben.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen zárja a szezont a Győri ETO?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Távozó sem sok volt, inkább kölcsönből visszatértek klubjukhoz (Lázok János, Tarmo Kink, utóbbi azóta az olasz Varesétől már Kaposvárra szerződött), vagy kölcsönbe mentek el (Simon András) játékosok. A szakmai stábban viszont történt változás, méghozzá jelentős: az ETO-val bajnoki címet nyerő Pintér Attilát az MLSZ elnöksége december 19-én szövetségi kapitánynak nevezte ki, a másodedző Farkas József pedig bekerült a válogatott stábjába. Pintér helyett az ősszel még Pakson dolgozó Horváth Ferenc lett a vezetőedző, míg a segítője Szamosi Tamás és Sütő Szilárd. Vincze Ottót utánpótlásért és pr-ért felelős klubigazgatónak nevezték ki, Tokody Tibor pedig – bár edzésben maradt – technikai vezető lett.

Horváth Ferenc „székfoglalójában" arról beszélt, az a célja, hogy „egy megalkuvás nélkül küzdő együttes alakuljon ki, amely mindhárom sorozatban sikeres tud lenni", míg Tarsoly Csaba tulajdonos többek között ezzel indokolta, hogy miért Horváthra esett a választásuk: „Kemény, határozott embernek tartom, olyan edzőnek, aki a második helyet kudarcként értékeli."

Hogy az új vezetőedzőnek az idén lesz-e alkalma „kudarcként értékelni egy második helyet", azt nem tudjuk. A felkészülési mérkőzések eredményeiből messzemenő következtetést nem érdemes levonni (bár az nem túl jó előjel, hogy a hét találkozójából csak egyet nyert meg az ETO), az már valamivel többet mond, hogy szerdán, a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a csapat 2–1-re legyőzte a Debrecent, és gólt szerzett az ősszel sérülése miatt sokat kihagyó, nemrég 2015 nyaráig szerződést hosszabbító Dudás Ádám.

Az ETO a Ligakupa mellett érdekelt a Magyar Kupában is, a negyeddöntőben az MTK ellen vív párharcot, A bajnokságban tavasszal a DVTK-val és a Haladással már nem kell megmérkőznie, otthon hatszor, idegenben hétszer játszik. Rögtön a 18. fordulóban FTC-hez utazik, a többi fővárosi csapatot (MTK, Újpest, Honvéd) viszont fogadja. A közvetlen riválisokhoz vendégségbe megy, Fehérvárra március 16-án, Debrecenbe április 5-én látogat.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Pogacsics Krisztián (FC Bihor, legutóbb Sagesta Navodari – Románia, kölcsönbe)
Távozott/távozhat: Tarmo Kink (észt, Varese – Olaszország, kölcsönből vissza, onnan Kaposvár), Lázok János (Paks – kölcsönből vissza), Linas Pilibaitis (litván, mezőkövesdi kölcsön után Zalgiris Vilnius – Litvánia), Simon András (Kecskeméti TE – kölcsönbe), Szasa Sztevanovics (szerb, visszavonult, sportigazgató lett)
Kiszemeltek:
A GYŐRI ETO TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: Törökország (Belek), február 6–16.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 18.: Győri ETO–OFC Russel Gabcíkovo (Bős; szlovák IV.) 1–1 (Dudás)
01. 25.: Győri ETO–Spartak Trnava (Nagyszombat, szlovákiai) – baleset miatt elmaradt
01. 31., Győri ETO–Slovan Bratislava (Pozsony; szlovák) 0–1
02. 08., Belek: Győri ETO–Radnicski Kragujevac (szerb) 2–2 (Kamber, Strestík)
02. 11., Belek: Győri ETO–Hangcsou Greentown (kínai) 2–1 (Pátkai, Völgyi – 11-esből)
02. 11., Belek: Győri ETO–Szioni Bolniszi (grúz) 0–1
02. 13., Belek: Győri ETO–Spartak Myjava (Miava; szlovák) 0–2
02. 15., Side: Győri ETO–Kuangcsou R&F (kínai) 0–0

 

2. VIDEOTON: ÚJAK NEM JÖTTEK, DE LÉGIÓS ÍGY IS VAN BŐVEN

„Már januárban el kell kezdenünk felkészülni a nyári, európai megmérettetésre is. Továbbra is feltett szándékom ugyanis, hogy a Videotont a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezessem. Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, már most tennünk kell lépéseket. Amennyiben elérjük a célunkat és indulhatunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, nem lesz időnk arra, hogy igazoljunk. Pontosan tudjuk, milyen játékosokra van szükségünk" – nyilatkozta még decemberben a vidi.hu-nak José Gomes, a Videoton vezetőedzője.

Ezek után a téli szünetben érkezett a csapathoz a dunaújvárosi kölcsönből visszatérő Papp Máté, a Puskás Akadémiától pedig Haraszti Zsolt és Uros Nikolics tért vissza, miközben Tóth II Balázs ellentétes utat járt be, ő Fehérvárról Felcsútra került kölcsönbe.

A fent idézett nyilatkozat után a fehérvári szurkolók nem biztos, hogy erre számítottak a téli átigazolási szezonban. Persze, a Videoton kerete már eddig is a legacélosabbak közé tartozott az NB I-ben, és a bajnoki címért további erősítések nélkül is harcban lehet.

A fehérváriak, egyedüliként a mezőnyből, kizárólag külföldi élvonalbeli csapatok ellen játszottak felkészülési meccseket, és a vegyes eredménysor (két győzelem, négy döntetlen, két vereség, 15 szerzett és 15 kapott gól) is jelzi, hogy kellően erős riválisokkal készültek a bajnoki rajtra. Itthon abban is egyedülálló a Videoton, hogy két alkalommal, összesen 33 napot töltött spanyolországi edzőtáborban, Marbellában.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen zárja a szezont a Videoton?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Jó hír a Vidi-drukkerek számára, hogy az első számú gól felelős, Nikolics Nemanja a külföldi érdeklődések ellenére maradt a csapatnál, és remek formában várja a tavaszt, ugyanis hat gólt is összehozott a felkészülési időszakban. Az egyik érdekes kérdés a fehérváriakkal kapcsolatban, hogy lesz-e megfelelő társa a gólszerzésben Nikolicsnak, aki ősszel 12-szer volt eredményes, míg a házi góllövőlistán második Zé Luís csak négyszer. Márpedig a bajnoki címhez aligha lesz elegendő egyetlen jó csatárteljesítmény. A felkészülési meccseken Nikolics mellett a támadók közül Arturo Álvarez (egyszer) és Zé Luís volt még eredményes (négyszer), míg tegnap a Ligakupában a Kaposvár ellen 3–0-ra megnyert meccsen Zé Luís mellett Nildo és Lupeta is betalált.

Érdekes kérdés lesz az is, hogy milyen arányban oszlik majd meg a Videotonban a külföldiek és a magyarok aránya a tavaszi szezonban, hiszen Szolnoki Roland, Kleinheisler László, Kovács István, Gyurcsó Ádám, Haraszti Zsolt, vagy éppen Papp Máté személyében magyar felnőtt- és utánpótlás-válogatottak sora erősíti a Videotont, ehhez képest a bajnoki főpróbának is tekinthető, Kaposvár elleni összecsapáson tíz légióssal állt fel a csapat. Az említett magyarok közül Haraszti kezdett, őt váltotta a 79. percben Kleinheisler.

A legfontosabb fehérvári kérdés persze így szól: képes lesz-e ledolgozni a csapat a négypontos hátrányát a Debrecennel szemben és megnyerni a klub történetének második NB I-es bajnoki aranyát? Ennek megválaszolására most még nem vállalkoznánk, de az Juhász Rolandék mellett szólhat, hogy a közvetlen riválisok közül mindegyikkel – a Győrrel, a Debrecennel és a DVTK-val (ebben a sorrendben) – hazai pályán játszanak majd.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Puskás Akadémia FC, kölcsönből vissza), Uros Nikolics (Puskás Akadémia FC, kölcsönből vissza), Papp Máté (Dunaújváros PASE, kölcsönből vissza)

Távozott/távozhat:Gyepes Gábor (Sarawak Crocs – Malajzia), Milan Perics (szerb, Pécsi MFC – kölcsönbe), Torghelle Sándor (MTK Budapest), Tóth II Balázs (Puskás Akadémia FC, kölcsönbe), Zsótér Donát (Szolnoki MÁV FC – kölcsönbe)
Kiszemeltek:
A VIDEOTON TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 11.
Edzőtábor: Spanyolország (Marbella), január 13–30.; Spanyolország (Marbella), február 7–23.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 19., Benahavis: Videoton–Rijeka (horvát) 2–2 (Nikolics, Oliveira)
01. 22., Marbella: Videoton–Lokomotiv Plovdiv (bolgár) 1–1 (Nikolics)
01. 25., Marbella: Videoton–Dnipro (ukrán) 0–4
01. 28., Algeciras: Videoton–Otelul Galati (román) 3–3 (Nikolics 2, Álvarez)
02. 09., Marbella: Videoton–Dinamo Moszkva (orosz) 0–0
02. 12., Benahavis: Videoton–Kuangcsou Evergrande (kínai) 5–1 (Vinícius, Nikolics, Papp, Álvarez, Zé Luis)
02. 17., Marbella: Videoton–CSZKA Moszkva (orosz) 1–2 (Nikolics)
02. 20., Sotogrande: Videoton–Strömsgodset (norvég) 3–2 (Zé Luís 3)

1. DVSC-TEVA: A STATISZTIKÁK A DEBRECENNEK KEDVEZNEK

A DVSC-Teva 2005-ben nyerte az első bajnoki címét. Azóta összesen háromszor fordult elő, hogy a naptári évet élen zárták a debreceniek: a 2008-as és a 2011-es elsőség után az új esztendőben aztán mindkétszer bajnoki címet nyertek, a harmadik alkalom pedig 2013 – a tavaszi folytatást vasárnap Diósgyőrben kezdi meg a listavezető Loki.

Emellett másik két statisztika is a Debrecen sikerét jósolja. A legutóbbi három szezonban mindig az a csapat lett a bajnok (2013: Győr, 2012: Debrecen, 2011: Videoton), amelyik az előző naptári évet az első helyen fejezte be. A Debrecen és a Videoton másodszor vág neki az első és a második helyről a folytatásnak: a 2009–2010-es évadban tavasszal a Videoton rajtolt az első helyről, de a Debrecennek sikerült előznie.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen zárja a szezont a DVSC-Teva?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ugyanakkor a Debrecen nem csak a statisztikákban bízhat. Az őszt élen záró együttesből ugyanis egyetlen kulcsember sem távozott, miközben Kondás Elemér vezetőedzőnek Kovács Ádámmal, a szlovén Rene Miheliccsel és Tisza Tiborral tovább bővültek a variációs lehetőségei a támadósorban. Utóbbi Debrecenben született, és hosszú idő után tért vissza szülővárosába, ahol pályafutása első bajnoki aranyát nyerhetné.

A DVSC azzal együtt is a legfőbb aranyvárományosnak számít, hogy a felkészülési időszakban néhány totógyilkos vereség is becsúszott (0–1 a Kisvárda, 4–6 a Kecskemét ellen), és összesen négyszer kapott ki négy győzelem és három döntetlen mellett. Ráadásul tegnap a Ligakupában Győrben is alulmaradtak a hajdúságiak, igaz, a válogatott kerettagok ezen a találkozón nem játszottak.

A Debrecen egyébként hamar dűlőre viheti a dolgot, ugyanis hat forduló alatt az összes közvetlen riválissal találkozik a csapat. Sorrendben a DVTK-val (idegenben), a Haladással (otthon), a Ferencvárossal (i), a Péccsel (o), a Videotonnal (i) és a Győrrel (o) csap össze a DVSC – ha mind a hat találkozót hozza (erre valószínűleg még a debreceni drukkerek sem mernének fogadni), akkor tulajdonképpen le is zárhatja a szezon érdemi részét.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Kovács Ádám (szabadon igazolható, legutóbb Nyíregyháza Spartacus), Rene Mihelic (szlovén, NK Zavrc – Szlovénia), Tisza Tibor (szabadon igazolható, legutóbb Diósgyőri VTK)
Távozott/távozhat: Slimane Bouadla (francia, ?), Burics András (Kecskeméti TE – kölcsönbe), Vukasin Polekszics (montenegrói, Kecskeméti TE – kölcsönbe), Rezes László (Nyíregyháza Spartacus), Szécsi Márk (Kecskeméti TE – kölcsönbe), Alekszandar Trninics (szerb, Vardar Szkopje – Macedónia)
Kiszemelt:
A DEBRECENI VSC-TEVA TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 13.
Edzőtábor: Törökország (Belek), február 3–13.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 18.: DVSC–FC Botosani (román) 1–1 (Kulcsár)
01. 25.: DVSC–Kisvárda 0–1
02. 01.: DVSC–KTE 4–6 (Volas 4)
02. 01.: DVSC–Balmazújváros 3–0 (Brkovics, Sidibe, Kertész)
02. 05., Belek: DVSC–CSZKA Szófia (bolgár) 2–2 (Kulcsár T. 2)
02. 08., Belek: DVSC–Pohang Steelers (dél-koreai) 0–2
02. 08., Belek: DVSC–Sahtyor Karagandi (kazah) 0–1
02. 12., Belek: DVSC–Gaz Metan Medias (Medgyes; román) 3–1 (Ludánszki B, Sidibe 2 – az elsőt 11-esből)
02. 12., Belek: DVSC–Sonan Bellmare (japán II.) 2–2 (Volas 2 – az elsőt 11-esből)
02. 19.: DVSC–Békéscsaba 3–2 (Seydi, Morozov, öngól)
02. 22.: DVSC–Mezőkövesd 2–1 (Volas, Kulcsár T.)
LABDARÚGÓ NB I, 18. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Február 28., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–MVM-Paks (Tv: Sport1)Erdős József
Március 1., szombat
14.00

Budapest Honvéd–Újpest FC (Tv: M1)

Kassai Viktor
16.00
Kaposvári Rákóczi–Lombard Pápa Fábián Mihály
16.00
Szombathelyi Haladás–MTK Budapest (Tv: Sport1)Farkas Ádám
18.00
Pécsi MFC–Videoton FC (Tv: Sport1) Andó-Szabó Sándor
20.00
Mezőkövesd–KTE-Phoenix Mecano (Tv: Sport1)Iványi Zoltán
Március 2., vasárnap
16.30
Ferencváros–Győri ETO FC (Tv: M1)Solymosi Péter
18.30
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC-Teva (Tv: Sport2) Vad II. István
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA 17 FORDULÓ UTÁN
1. Debreceni VSC-Teva 17 11 4 2 41–19 +22 37
2. Videoton FC 17 10 3 4 33–15 +18 33
3. Győri ETO 17 8 6 3 27–19 +8 30
4. Diósgyőri VTK 17 7 7 3 29–21 +8 28
5. Ferencváros 17 8 3 6 27–26 +1 27
6. Haladás 17 7 6 4 27–21 +6 27
7. Pécsi MFC 17 7 4 6 27–27 0 25
8. Lombard Pápa FC 17 7 2 8 21–24 –3 23
9. Budapest Honvéd 17 6 5 6 23–21 +2 23
10. Újpest FC 17 5 6 6 30–31 –1 21
11. Kecskeméti TE 17 5 6 6 24–31 –7 21
12. Mezőkövesd 17 5 3 9 21–31 –10 18
13. MVM Paks 17 4 5 8 21–29 –8 17
14. Puskás Akadémia FC 17 4 5 8 21–32 –11 17
15. MTK Budapest 17 3 6 8 18–21 –3 15
16. Kaposvári Rákóczi 17 2 3 12 15–37 –22 9
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek