Tíz gól és Loki-vereség a KTE elleni meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.01. 17:40
null
A Honvéd jó iramú meccset játszott – legalábbis volt, akinek a rövid ujjú is belefért (Fotó: Mirkó István)
Nagyüzemben zajlottak az NB I-es csapatok felkészülési mérkőzései szombaton. A leglátványosabb összecsapáshoz – és az egyik legnagyobb meglepetéshez – Debrecenbe kellett utazni: a KTE 6–4-re győzött a Loki vendégeként, majd a piros-fehérek a második meccsükön már nyertek a Balmazújváros ellen. Két meccset játszott a DVTK is, kikapott Détári Lajos csapatától, a Felsőtárkánytól, nyert ugyanakkor a Tatran Presov ellen. Győzött az Újpest, a Paks, a Kaposvár és az MTK, döntetlent játszott egymással a Lombard és a Honvéd, valamint a Mezőkövesd és a Békéscsaba.

 

DEBRECEN–KECSKEMÉT

A DVSC-Teva–KTE-Phoenix Mecano az eredetileg tervezettnél fél órával később, 12.30-kor kezdődött. A szurkolóknak megérte várni, ugyanis közönségszórakoztató, tíz gólt hozó meccset játszottak a csapatok – más kérdés, hogy a hazaiak 6–4-es vereséget szenvedtek. A Loki a válogatottak nélkül lépett pályára, hiszen Verpecz István, Lázár Pál, Korhut Mihály és Szakály Péter Törökországba utazott a nemzeti csapattal.

A Debrecen rögtön magához ragadta a kezdeményezést, a Kecskemét kontrákkal próbálkozott, de Nenad Novakovicsnak nem sok dolga akadt. Nagy volt az iram, és helyzetekben sem volt hiány – tudósít a dvsc.hu.

Az első nagy lehetőség a téli szerzemény Kovács Ádám előtt adódott, a léc alá tartó lövését a Debrecenből Kecskemétre igazoló Vukasin Polekszics tolta szögletre. Nem sokkal később ismét Kovács próbálkozott, nagy erejű lövését a montenegrói kapus kiütötte, de érkezett Volas, aki a hálóba passzolta a labdát. A 33. percben ismét Kovács Ádám és Dalibor Volas volt a főszereplő: előbbi remek labdát adott középre, a szlovén támadó pedig öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt.

A második félidő elején szépítettek a vendégek, Pekár László lőtt 14 méterről a bal alsóba, majd a kecskemétiek középpályása hat perccel később szabadrúgásból is eredményesnek bizonyult. Alig telt el két perc, és visszaszerezte a vezetést a Debrecen: Kulcsár Tamás harcolt ki tizenegyest, amit Volas magabiztosan a jobb alsó sarokba helyezett. A 65. percben azonban ismét egyenlítettek a lila-fehérek és ezúttal is szabadrúgásból. Ezzel még koránt sem volt vége a gólgyártásnak.

A KTE rövid idő alatt háromszor vette be Novakovics kapuját, az egyik gólt tizenegyesből szerezte. 3–6-os állásnál a Lokinak két nagy helyzete volt, majd ismét büntetőhöz jutott a hazai csapat, amikor Kovács Ádámot buktatták a tizenhatoson belül. Volas állt a labda mögé, és nem hibázott, beállította a 4–6-os végeredményt. A vendégektől Pekár és Balázs Zsolt egyaránt három gólt szerzett.

A KTE elleni vereség után a másodosztályú Balmazújvárossal is megmérkőzött a Debreceni VSC-Teva, és 3–0-s győzelmet aratott. A DVSC irányította a játékot, és a 13. percben Dusan Brkovics révén a vezetést is megszerezte: Bouadla bal oldali szöglete után a szerb védő nyolc méterről a bal alsóba lőtt. Nagyon beszorultak a vendégek, csak ritkán lépték át a felezővonalat. Később csökkent a nyomás, de veszélyt ekkor sem jelentett a Balmazújváros. A 41. percen Sidibe 12 méterről talált a hálóba – olvasható a beszámoló a debreceni klubhonlapon.

A szünet után kezdetben kiegyenlített volt a játék, majd a Loki ismét átvette az irányítást. Az 56. percben növelte az előnyt a DVSC, Selim Bouadla ívelt Kertész Tamáshoz, aki 13 méterről, jobbról a kapus fölött a hálóba emelt. Uralta a meccset hazai csapat, a fiatalok is hajtottak, küzdöttek, de nagy helyzet már nem alakult ki. A találkozót a DVSC nyerte meg 3–0-ra.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–KTE-PHOENIX MECANO 4–6 (2
0)
Debrecen. Vezette: Solymosi
DVSC: Novakovics – Ludánszki, Máté P., Mészáros N., Vadnai (Ferenczi J., 62.) – Kovács Á., Zsidai, Mihelic, Szécsi M. – Kulcsár T., Volas
KTE: Polekszics – Szabó T. (Bulajics, 46.), Póti, Karan, Farkas A. – Forró (Dudás D., 73.), Patvaros, Pekár, Nagy P. – Simon A. (Eisenberg), Balázs Zs.
Gólszerző: Volas (8., 33., 58. – 11-esből, 85. – 11-esből), ill. Pekár (50., 56., 74.), Balázs Zs. (65., 72. – 11-esből, 78.)

DVSC-TEVA–BALMAZÚJVÁROS 3–0 (2–0)
Debrecen. Vezette:
Veizer
DVSC:
Slakta – Króner, Szatmári, Morozov (Györky, 69.), Brkovics (Suskó, a szünetben) – Bouadla, Spitzmüller, Berdó, Ferenczi J. (Kondás, 71.) – Seydi (Kertész, a szünetben), Sidibe (Balogh N., 71.)
BALMAZÚJVÁROS:
Mester – Vachtler, Papp F. (Sárközi, 64., Bakos, 78.), Forgács, Németh – Demjén, Kónya, Müller (Oláh, 64.), Virágh (Nagy R., 64.) – Pintér – Belényesi (Karacs, 68.)
Gólszerző:
Brkovics (13.), Sidibe (41.), Kertész (56.)
Forrás:
dvsc.hu

DVTK–FELSŐTÁRKÁNY

Két felkészülési mérkőzést is játszott ma a Diósgyőri VTK. A piros-fehérek egyik csapata 1–0-ra kikapott a harmadosztályú Felsőtárkánytól. Détári Lajos együttese Kasza Dániel tizenöt méteres lövésével az 51. percben szerezte meg a győztes gólt. A hét saját nevelésű fiatalt is bevető Diósgyőrben pályára lépett két próbajátékos is: Tamási Zsolt és Boskó Arnold.

Tomiszlav Szivics keretének másik fele – kivéve a válogatottal edzőtáborozó Elek Ákos, Futács Márkó, Kádár Tamás triót – a szlovákiai (eperjesi) Tatran Presovval csapott össze, a diósgyőriek Zoran Kosztics és Debreceni András egy-egy góljával 2–0-ra győztek.

A DVTK a tegnap érkezett portugál-zöld-foki-szigeteki csatárral, José Furtadóval, illetve az új szerzeménynek számító Lazar Marjanoviccsal a soraiban állt fel a szlovák másodosztályú Tatran Presov ellen. A diósgyőriek már a 7. percben megszerezték a vezetést. Furtado kipattanó labdájából közvetlen közelről Zoran Kosztics volt eredményes – derül ki a dvtk.eu tudósításából.

A szünet előtt Barczi Dávid jobb oldali beadásából Debreceni András fejelte nyolc méterről a DVTK második találatát. Az egyelőre még csak kiszemeltnek számító Furtado aktív volt, többször is helyzetbe került, de gólt nem szerzett. A második félidőben már más sem talált a kapuba, így 2–0-ra győzött a Diósgyőr.

DVTK–TATRAN PRESOV (szlovákiai) 2–0 (2–0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, műfüves edzőpálya. Vezette: Nagy R. (Márkus T., dr. Varga Zs.)
DVTK, a kezdőcsapat: Rados – Eperjesi, Vadász, Debreceni, Husic – Nikházi, Kosztics – Marjanovics, Barczi, Gosztonyi – Furtado
Gólszerző: Kosztics (7.), Debreceni (45.)

DVTK–FELSŐTÁRKÁNY (NB III) 0–1 (0–0)

DVTK: Gelei – Vági, Abdouraman, Gohér, W. Alves, Tamási, Leskó Z., Boskó (Mahalek, a szünetben), Batioja, Boros, Hornyák (Oláh B., a szünetben)
Gólszerző: Kasza D. (51.)
Forrás: Twitter/DVTK

ÚJPEST–DUNAÚJVÁROS PASE

Az Újpest FC az idei második felkészülési meccsén 2–0-ra győzött az NB II-es Dunaújváros PASE ellen. Miközben a téli felkészülés első felében még egyetlen új játékos sem csatlakozott az újpesti kerethez, a mai meccsen már pályára is lépett a héten szerződtetett szenegáli El Hadji Sidibe és Lansana Sagna, valamint a próbajátékon szereplő cseh Martin Hála is, a találkozó közben pedig a klub a hivatalos honlapján a montenegrói Nebojsa Koszovics megszerzését is bejelentette.

Az első félidőben azonban az új emberekkel felálló Újpest nem tudta áttörni a korábban a Ferencvárossal 3–3-as döntetlent játszó dunaújvárosiak védelmét. Az első játékrész legnagyobb helyzetét Sagna hagyta ki, aki Balogh Balázs beadása után öt méterről kapufát fejelt – derül ki az Újpest FC tudósításából.

A második félidőben már ellenfele fölé tudott nőni az Újpest, és Bavon Tshibuabua, illetve Simon Krisztián egy-egy góljával 2–0-ra győzött. A kongói-belga légiós a szigetszentmiklósi kölcsönből visszatérő Nagy János remek beadását követően csúsztatott a kapuba. Hét perccel később a válogatott törökországi edzőtáborába meghívott, de klubja kérésére az Újpesttel maradó Simon előbb labdát szerzett, majd 15 méterről a kapufát is érintve lőtt a kapuba.

A Ferencváros ellen háromszor is eredményes Petneházi Márk az NB II-es Dunaújvárosban ezúttal nem villogott, és a vendégeknek végül a szépítésre sem futotta az erejükből. Az Újpest holnaptól Törökországban folytatja a felkészülést.

ÚJPEST FC–DUNAÚJVÁROS PASE 2–0 (00)
Budapest, Tábor utca, zárt kapuk mögött
ÚJPEST FC, 1. félidő: Balajcza – Ngawa, Litauszki, Sagna, Hála – Simon, Balogh Sztaniszavljevics, Vasziljevics, Suljic – Sidibe
2.félidő: Dimitrovics – Hála (Ligot, 68.), Sagna, Hammer, Antón – Simon K., Sztaniszavljevics, Nagy, Tshibuabua – Abdallah, Zamostny
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Burucz, Farkas, Sárközi – Böőr, Csehi, Petneházi, Ato – Godslove, Urbin
Csereként pályára léptek: Bartus, Perovics, Szauter, Thiago, Kocsis, Urbán, Beleuc
Gólszerző: Tshibuabua (63.), Simon K. (70.)

PAKS–KOZÁRMISLENY

Az MVM-Paks 2–1-re győzött a másodosztályú Kozármisleny ellen. A paksiak a 35. percben szereztek vezetést, amikor Lázok János bal oldali szabadrúgásába Nyári Tibor ért bele, és a labda a kapuban kötött ki. A szünet után egyenlített a Kozármisleny: Nagy Mihály volt eredményes. Ám a 73. percben Bor Dávid, a paksiak U21-es csapatának tagja győztes gólt szerzett Nagy Olivér beadásából.

MVM-PAKS–KOZÁRMISLENY 2–1 (1–0)
Paks
Paks, 1. félidő:
Molnár P. – Kulcsár D., Nyári, Horváth G. (Kovács G., 12.), Báló – Windecker, Tóth Bence, Kecskés T. – Könyves, Délczeg, Lázok. 2. félidő: Molnár P. – Bori, Nyári, Kovács G., Szabó J. – Szekszárdi, Kiss T., Báló – Nagy O., Simon Attila, Bor D. Kozármisleny: Helesfay – Kiss M., Szabó B., Vattai, Fenyvesi, Kovács T., Kovács D. (Vituska, 46.), Nagy E. (Varga B., 53.), Nagy M., Cziráki (Fitos L., 46.), Oláh L. (Pap R., 71.)
Gólszerző: Nyári (35.), Bor D. (73.), ill. Nagy M. (51.)
Forrás: paksifc.hu

BP. HONVÉD–LOMBARD PÁPA

Döntetlent játszott egymással a Budapest Honvéd és a Lombard Pápa: a hazaiak gólját Prosser Dániel, míg a vendégekét Jagodics Bence szerezte. A vendégek edzője, Tóth Bálint a lefújás után a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, nem kínálnak szerződést a próbajátékon lévő kameruni gólkirálynak, Louis René Zomének. „Köszönjünk, nem kérjük” – fogalmazott a szakember, aki lecserélte a támadót a mérkőzésen. Tóth Bálint ugyanakkor elmondta, hogy Georges Griffiths-szel megegyeztek, az elefántcsontparti játékos marad a pápaiaknál.

A Honvédban ezúttal is szerepelt a panamai próbajátékos, Azmahar Ariano Navarro, a francia Emmanuel Francoise ugyanakkor nem volt ott a pályán.

BUDAPEST HONVÉD–LOMBARD PÁPA 1–1
BP. HONVÉD–LOMBARD PÁPA 1–1
(1–0)
Bozsik-stadion, 100
néző. V: Berke
HONVÉD:
Kemenes (Czuczi) – Botka, Lovric (Kovács J.), Navarro, Alcibiade (Polyák) – Csábi M. (Kozma R.), Hidi (Gazdag), Lőrinczy (Koszta) – Prosser (Zsivanovics), Daru, Job (Kapacina)
LOMBARD:
Szűcs L. (Horváth G.) – Tóth G. (Venczel Z.), Struhár, Présinger, Németh M. – Csizmadia (Jagodics B.), Nagy T. (Rodenbücher) – Radics (Dóczi), Tajthy, Király B. – Zome
G:
Prosser, ill. Jagodics B.

TATABÁNYA–KAPOSVÁR

A Kaposvári Rákóczi 2–0-ra győzött a másodosztályú Tatabánya ellen. „Nagy hidegben és erős szélben játszottuk a mérkőzést – értékelt a meccs után Selymes Tibor, a kaposvári csapat edzője a rakoczifc.hu-nak. – Tegnap két kemény edzésünk volt, így örülök, hogy sérülés nélkül megúsztuk. Láttam pozitív dolgokat, de volt sok olyan is, ami nem tetszett. Ezeket kell kijavítanunk a bajnokság kezdetéig.”

FC TATABÁNYA–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–2
(0–0)
Tatabánya, 50
néző. Vezette: Gyarmati II T.
TATABÁNYA:
Dombai – Almási, Páles, Papizsanszkij, Juhász (Wágner D.) – Ludánszki I., Bakos, Kis – Besztercei, Batizi-Pócsi, Weitner (Horváth Sz.)
RÁKÓCZI – 1. félidő:
Jahic – Okuka, Kovács O., Badis, Mulemu – Balázs B., Coroian – Firtulescu, Ella, Florean – Haruna. 2. félidő: Antal B. – Földes, Kwon, Hadaró, Bőle – Tzedi, Albert Á. – Thiam, Acassio, Dominic – André Alves
Gólszerző:
André Alves, Acassio

MTK–ZLATÉ MORAVCE

Az MTK a szlovák élvonalbeli FC Zlaté Moravce (Aranyosmarót) ellen játszott. A 16. percben Csiki futotta le a védelmet a bal szélen, majd középre adott az érkező Torghellének, aki higgadtan a bal alsóba lőtt. A szünet előtt Nagy futott el a jobb szélen, szépen adott középre, Torghelle átlépte a beadást, így Csiki ziccerben lőhetett kapura, és ugyan a kapus bravúrral hárított, de Torghelle közelről bepofozta a labdát.

Az 57. percben Bese végzett el gyorsan egy szabadrúgást, amivel Horváth Zsolt lépett ki, önzetlenül középre tálalt, ahol Eppel érkezett és lőtt a kapuba. A 61. percben tizenegyesből szépített a Zlaté Moravce, ám a 89. percben Pintér András kiugratása Eppel egy pattanás után ismét a kapuba lőtt, és kialakította a végeredményt.

MTK BUDAPEST–FC ZLATÉ MORAVCE (szlovákiai) 4–1 (2–0)

Budafok, 100 néző. Vezette: Erdős J.
MTK: Hegedűs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Kelemen D., Hajdu – Vukmir (Pintér A.), Kanta J. – Bese – Horváth Zs., Torghelle, Csiki (Eppel)
Az MTK gólszerzői: Torghelle (2), Eppel (2)

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–BÉKÉSCSABAI ELŐRE FC 0–0
Mezőkövesd, 300 néző. Vezette: Kátai
MEZŐKÖVESD: Szántai – Búrány (Hegedűs Cs.), Szalai V. (Szilvási), Gévay, Fótyik – Velicky (Sigér), Takács P. (Dobos), Bognár I. (Olasz D.), Melczer (George) – Balajti (Bogdány), Harsányi
BÉKÉSCSABA: Póser (Slekics) – Tombaye (Albert I.), Koszó, Balog Zs. (Pataki), Király P. (Horváth T.) – Gajdos (Juhász Gy.), Bagi (Tölgyesi), Lucas, Leucuta (Balogh M.) – Prasler (Pantovics), Károly B. (Pozsár)
Kiállítva: Pantovics (68.), Pozsár (88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik