Felkészülés: a DVTK legyőzte a Torpedo Moszkvát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 18:48
null
Futács (középen) gólpasszt adott, majd gólt lőtt a Torpedo Moszkva ellen (Fotó: NS-archív)
A DVTK Miroszlav Grumics és Futács Márkó góljával 2–1-re legyőzte az orosz másodosztályú Torpedo Moszkvát Törökországban.

 

A hatalmas viharok közepette a Torpedo Moszkva késve érkezett a meccs helyszínére, ezért félórás késéssel kezdik meg a mérkőzést. A várakozás közbeni esőszünet a meccs 10. percében ért véget. Hatalmas zivatar kerekedett, az Angliában is megforduló Futács Márkó a mérkőzés után elmondta, hasonlót a szigetországban sem tapasztalt.

Még a zuhé érkezése előtt Futács gólpasszt adott Grumicsnak, majd hat perccel később, már hatalmas esőben Eperjesi Gáborról egy beívelést követően a magyar kapuba pattant a labda. A zuhéban a DVTK kontrákból és pontrúgásokból is veszélyeztetett, de 1–1 maradt az állás az első félidő végére.

Fordulás után Nikházi fejese a kapu fölé szállt, Barczi Dávid védőn megpattanó lövése után azonban a szabad labdát Futács egy méterről a hálóba lőtte – majd túlzott gólörömért sárga lapot kapott. Futács nem sokkal később kiharcolt egy tizenegyest, majd sértettként magára vállalta az ítélet végrehajtását, de fölé lőtt.

Az utolsó negyedórára játékra alkalmatlanná vált a pálya, de azért befejezték a csapatok a találkozót.

„Úgy terveztük, hogy ez lesz a törökországi edzőtábor csúcsa, és így is lett. Szeretnék gratulálni a fiúknak, mert a zord időjárási körülmények közt is egy nagy iramú, nagyon jó mérkőzésen sikerült nyerni. A góljainkon kívül további ziccereket alakítottunk ki, kihagytunk egy büntetőt is. Biztató játékot mutattunk a jövőre nézve” – mondta a DVTK honlapjának Tomiszlav Szivics vezetőedző.

A DVTK-nak ez volt az utolsó törökországi mérkőzése, kedden a Kassa elleni mérkőzéssel zárja a felkészülést.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, ANTALYA
Diósgyőri VTK–Torpedo Moszkva (orosz II.) 2–1
(1–1)
DVTK:
Rajics – Eperjesi (Vági, 83.), Vadász, Kádár, Husic – Nikházi (Batioja, 78.), Elek (Egerszegi, 81.), Kosztics, Gosztonyi (Bacsa, 55.) – Grumics (Barczi, 55.), Futács. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
G:
Grumics, Futács, ill. Eperjesi – öngól
Forrás: dvtk.eu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik