Felkészülés: futballháború 5 kiállítással, ETO-győzelemmel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.11. 15:57
A Törökországban edzőtáborozó Győri ETO labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen előbb 2–1-re legyőzte a kínai Hangcsou Greentownt, majd egy góllal kikapott a grúz Szioni Bolniszitól. A két találkozón összesen hat kiállítással sújtották a győrieket. A Puskás Akadémia mindkét mai meccsét megnyerte – a Sevilla B-nek négy gólt vágott, a Betis B ellen egy találat is elég volt a sikerhez –, a DVTK a hajrában egyenlített a Botosani ellen, míg az MVM-Paks két góllal múlta felül a Rapid Bucuresti-et.

GYŐRI ETO–HANGCSOU GREENTOWN (kínai) GYŐRI ETO–HANGCSOU GREENTOWN (kínai)

A finoman fogalmazva sem hétköznapi mérkőzés ragyogóan kezdődött a Győr számára, hiszen Pátkai Máté góljával már az ötödik percben megszerezte a vezetést. A magyar válogatott középpályás Nemanja Andrics beadása után lőtt közelről a kapuba. 1–0

A folytatásban is a Győr játszott veszélyesebben, amit a kínaiak nehezen viseltek, és a 41. percben a Hangcsou egyik játékosa – az etofc.hu tudósításának beszámolója szerint – akkorát rúgott Dudás Ádámba, hogy még a szomszéd edzőpályán is megállt a játék. A Greentown azonban nem került emberhátrányba, mert a kiállított játékos helyett beállhatott egy másik futballista.

A második félidő elején az Andrics buktatásáért megítélt tizenegyest Völgyi Dániel váltotta gólra (2–0), ezt követően azonban már nem a labdarúgásé, hanem a játékvezetőé és a piros lapoké volt a főszerep.

Az 59. percben érthetetlen okokból Lipták Zoltán jutott a kiállítás sorsára, aki helyett nem léphetett pályára másik győri játékos – érdekes.

A hajrához közeledve a Hangcsou lesgyanús szituáció után szépített (2–1), majd az orosz bíró visszavette az uralmat a pályán. A 79. percben Lang Ádámot is leküldte a pályáról, helyette azonban beállhatott Rudolf Gergely, aki öt perccel később ismét a partvonalon túl találta magát, mert őt is kiállította a játékvezető.

A lefújás előtt még Kalmár Zsolt is piros lapot kapott – de nem tudni, miért –, így az ETO végül nyolc emberrel fejezte be a találkozót, ennek ellenére „megnyerte a futballháborút”, 16.30 órától pedig a grúz Szioni Bolniszivel mérkőzik.

Horváth Ferenc utóbbi mérkőzésen azoknak a játékosoknak szavaz bizalmat, akik a kínaiak ellen nem kaptak lehetőséget.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri ETO FC–Hangcsou Greentown (kínai) 2–1
(1–0)
Belek, Arcadia Sportcentrum
GYŐR: Kamenár – Svec (Tokody, a szünetben), Lipták, Lang (Rudolf, 81.), Völgyi – Kamber, Pátkai, Kalmár – Dudás, Rudolf (Burgos, 67.), Andrics
A győri gólszerzők:
Pátkai (5.), Völgyi (54. – 11-esből)
A győri kiállítottak: Lipták (59.), Lang (79.), Rudolf (86.), Kalmár (89.)
Forrás: eto.hu

GYŐRI ETO–SZIONI BOLNISZI (grúz)

Az első percekben a mezőnyjáték dominált, majd a grúzok az első adódó alkalommal megszerezték a vezetést. A Bolniszi támadója a tizenhatos vonaláról, kissé jobbról kilőtte a bal alsó sarkot. 0–1

A folytatásban a Győr birtokolta többet a labdát, de igazán nagy helyzetig nem jutott, a 29. percben pedig tíz főre fogyatkozott, Patrick Mevoungout ugyanis kakaskodásért kiállította a játékvezető.

A magyar csapat létszámhátránya annyiban érződött, hogy kevés lehetőséget tudott kialakítani, a mezőnyben ugyanakkor egyenrangú ellenfele volt a grúzoknak, akik a második félidő elején hamar kettős emberfórba kerültek.

Az 53. percben Nikola Trajkovics kapott sárga lapot, egy percre rá ugyanőt buktatták, és ezt nem hagyta szó nélkül a sértettnél – a bíró a szerb középpályást is leküldte a pályáról.

A későbbiekben az ETO-nak nem jött össze az egyenlítés, de a klubhonlap beszámolója szerint akadtak kiváló egyéni teljesítmények a csapatban, ami biztató jel a jövőre nézve.

Győri ETO–Szioni Bolniszi (grúz) 0–1 (0–1)
Belek
GYŐR:
Pogacsics – Wolfe (Tokody, 71.), Sztanisics, Lenzsér, Dinjar – Mevoungou, Illés (Burgos, 63.), Trajkovics – Martínez, Strestík, Varga R.
Kiállítva: Mevoungou (29.), Trajkovics (54.)
Forrás: eto.hu

DVTK–FC BOTOSANI (román)

A mérkőzés több okból kifolyólag is később kezdődött: egyrészt a DVTK busza késve érkezett meg a helyszínre, másrészt a Botosani játékosai fehér mezben futottak ki a pályára – akárcsak a diósgyőri futballisták –, s miután a románok elismerték, hogy hibáztak, átöltöztek, és az előzetesen megbeszélt piros szerelésükben várták a kezdő sípszót.

Grumics a helyszínen (Fotó: DVTK/Twitter)
Grumics a helyszínen (Fotó: DVTK/Twitter)

Az első fontos esemény nem a zöld gyepen, hanem a hotelben történt, ahova a 10. perc körül megérkezett Miroszlav Grumics, a DVTK új szerzeménye, aki hétfőn este két és fél éves szerződést kötött az együttessel, majd első útja Törökországba vezetett, kisvártatva pedig megérkezett a helyszínre is, hogy megtekintse a találkozót.

A 11. percben aztán megszerezte a vezetést a Botosani egy hatalmas góllal (0–1), bő tíz perccel később pedig kettőre növelte az előnyét, miután a románok csatára közelről Nenad Rajics kapujába fejelt. 0–2

Az első félidő további szakaszában a DVTK-nak sem sikerült gólt szereznie, ahogy sokáig a második játékrészben sem, pedig ekkor már a diósgyőri csapat játszott fölényben.

A hajrá aztán a diósgyőri játékosok kedve szerint alakult, hiszen a 84. percben Futács Márkó tizennégy méteres lövése nyomán szépítettek (1–2), míg két perccel később Nikházi Márk gurítása után az egyenlítés is összejött. 2–2

A hátralévő percekben a Botosani labdarúgói már tördelték a játékot, kapusuk időhúzásért még sárga lapot is kapott, így 2–2-es döntetlennel zárult a mérkőzés. A DVTK legközelebb csütörtökön, a norvég Valerenga ellen lép pályára.

„Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit szerettünk volna. Az első félidőben a felkészülési időszak miatti fáradtság okozta koncentrációs hibából kaptunk két gólt. A második játékrész sokkal jobb volt, nagy tempóban, igazi bajnoki iramban küzdöttek a csapatok. Ahogy korábban mondtam, ez volt az első mérkőzés, ahol már ahhoz hasonlítottunk, amit éles körülmények közt is mutatni szeretnénk, ha még öt percig tart a mérkőzés, meg is nyertük volna. Ez azt mutatja, hogy jó erőben vagyunk, eddig erre helyeztük a hangsúlyt. Jó úton járunk, a rajtig hátralévő időszakban a finomhangolást kell elvégezni, hogy játékban is megfelelőt tudjunk nyújtani” – nyilatkozta a lefújás után Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának.

DVTK–FC Botosani (román) 2–2 (0–2)

Antalya
DVTK:
Rajics – Eperjesi, Vadász, Kádár, Husic – Barczi (Nikházi, a szünetben), Elek, Kosztics, Gosztonyi (Marjanovics, 82.) – Bacsa (Batioja, a szünetben), Futács
A DVTK gólszerzői: Futács (84.), Nikházi (86.)
Forrás: dvtk.eu

Francisco Gallardo régi ismerőseivel (Fotó: sevillacf.es)
Francisco Gallardo régi ismerőseivel (Fotó: sevillacf.es)

PUSKÁS AKADÉMIA–SEVILLA B (spanyol)

A Spanyolországban edzőtáborozó Puskás Akadémia FC 4–2-es győzelmet aratott a helyi harmadosztályban érdekelt Sevilla B ellen.

A Puskás Akadémia hivatalos honlapjának, valamint a spanyol internetes portálok beszámolója szerint a spanyol csapat mindkét gólját tizenegyesből szerezte, míg a PAFC egy büntetőt elhibázott.

Benczés Miklós csapata azonban így is megnyerte a meccset, Polonkai Attila, Nagy Zsolt, Tóth László és Tischler Patrik góljainak köszönhetően 4–2-es győzelmet aratott negyedik spanyolországi felkészülési mérkőzésén.

A spanyol források szerint egyébként a helyiek nagy szeretettel köszöntötték korábbi játékosukat, a jelenleg a Puskás Akadémiát erősítő Francisco Gallardót.

A PAFC számára ezzel a találkozóval nem ért véget a keddi program, hiszen a délutáni órákban a Betis B-vel is összecsapott, s Lencse László korai góljának köszönhetően 1–0-ra győzött, így százszázalékos teljesítménnyel zárta spanyolországi edzőtáborát..

SEVILLA B (spanyol)–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2–4 (1–1)
Sevilla.

PUSKÁS AKADÉMIA FC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Vaskó, Tamás M. – Nagy Zs., Polonkai – Szakály D., Gallardo, Tóth L. – Tischler.
G: Gonzalo (11-esből), Eugeni (11-esből), ill. Polonkai, Nagy Zs., Tóth L., Tischler

REAL BETIS B (spanyol)–PUSKÁS AKADÉMIA 0–1 (0–1)
Sevilla.
PUSKÁS AKADÉMIA:
Papp M. – Lorentz, Szekeres A., Fabio, Farkas N. – Tóth II B., Orbán G. – Denkovics, Czvitkovics, Berki I. (Tóth L.) – Lencse.
G:
Lencse

MVM-PAKS–RAPID BUCURESTI (román)

A végig mezőnyfölényben játszó paksiak a 25. percben egy formás akció végén Bartha László találatával szereztek vezetést, aki Kecskés Tamás átadását váltotta gólra (1–0). Az első félidő hajrájában már kétgólos előnynek örvendhetett Csertői Aurél együttese, miután Tóth Bence szöglete, és Éger László csúsztatása után a hosszú oldalon érkező Simon Attila fejelt a kapuba (2–0).

A második félidő elején Délczeg Gergely is betalált, de az ő találatát les miatt – jogtalanul – érvénytelenítette a játékvezető, aki több alkalommal sem állt a helyzet magaslatán.

MVM-PAKS–RAPID BUCURESTI (román) 2–0 (2–0)
Belek
PAKS:
Csernyánszki – Heffler T. (Báló), Éger, Horváth G. (Kovács G.), Szabó J. (Nagy R.) – Bartha (Kulcsár D.), Windecker (Szekszárdi), Kecskés (Lázok), Tóth B. (Kiss T.) – Simon A. (Könyves), Délczeg (Nagy O.)
G: Bartha (25.), Simon A. (45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik