A PAFC legyőzte a Betist, a Vidi ikszelt a Dinamo Moszkvával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.09. 18:53
A spanyolországi Marbellában rendezett felkészülési mérkőzésen a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton gól nélküli döntetlent játszott a Dinamo Moszkvával, a Puskás Akadémia FC 3–2-re nyert a Real Betis otthonában. Az Újpestet román, a DVTK-t kínai csapat verte meg, míg a Pécsi MFC döntetlenre végzett cseh ellenfelével.

Czvitkovics Péter készülődik szabadrúgáshoz a Puskás Akadémia mérkőzésén (Fotó: realbetisbalompie.es)
Czvitkovics Péter készülődik szabadrúgáshoz a Puskás Akadémia mérkőzésén (Fotó: realbetisbalompie.es)

REAL BETIS (spanyol)–PUSKÁS AKADÉMIA 2–3

A Puskás Akadémia góljait Szakály Dénes, Tóth László és Sztefan Denkovics szerezte, míg a Betisnél Molina és Juanma volt eredményes – számolt be róla a sevillai klub hivatalos honlapja. A spanyol élvonalbeli együttes szombaton bajnokit játszott, így a vasárnapi találkozón többnyire a tartalékok jutottak szerephez.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a lehetőséget a Real Betisnek, mert ez nem csak egy edzőmérkőzés volt a klubunk számára, hanem óriási lehetőség is, és persze köszönet jár Pacónak és Pepének is, hogy megszervezték ezt a találkozót – kezdte a mérkőzés utáni értékelését a pfla.hu-nak Benczés Miklós vezetőedző Gallardóra és Pepe Losada erőnléti edzőre utalva. – Jó iramú találkozón belekóstolhattunk a »spanyolos« futballba, az ellenfél mindegyik játékosán érződött, hogy technikailag mennyire képzett, ez is növeli a győzelmünk értékét, mint ahogy az is, hogy néhány játékos ellen most ellenfélként játszhattunk azok közül, akiket egy hete még az Espanyol elleni bajnokin csodálhattunk ugyanebben a stadionban. Edző, játékos és klubvezető ilyenkor együtt örül, még ha ez csupán egy felkészülési találkozó volt is. Természetesen nem megyünk el azok mellett a mozzanatok mellett sem, amelyekből tanulnunk kell, és persze, ami működik, azt át kell mentenünk a bajnoki rajtra.”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



REAL BETIS (spanyol)–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2–3
Sevilla
BETIS: Sara – Chica, Perquis, Nacho, Juan Carlos – Nono, Nosa – Cedrick, Salva Molina – Braian (Juanma)
PUSKÁS AKADÉMIA, 1. félidő: Hajdúch – Margitics, Vaskó, Vaszicsku, Farkas N. – Nagy Zs., Czvitkovics – Gallardo, Szakály D., Tóth L. – Lencse. 2. félidő: Somodi – Lorentz, Szekeres A., Tamás M., Fabio – Polonkai, Nagy Zs., Orbán G. – Denkovics, Berki – Tischler
Gólszerző: Molina, Juanma, ill. Tóth L., Denkovics, Szakály D. (11-esből)

Feszültségektől sem mentes mérkőzés volt (fcdynamo.ru)
Feszültségektől sem mentes mérkőzés volt (fcdynamo.ru)

VIDEOTON–DINAMO MOSZKVA (orosz) 0–0

Előzetesen délutáni kezdésben állapodtak meg a felek, ám az időjárási előrejelzések a nap folyamán erős szelet, vihart jósoltak, ezért hozták előrébb az összecsapást hat órával.

A szakadó esőben a Dzsudzsák Balázs nélkül felálló Dinamo kezdett jobban, de az oroszok nem igazán találták a rést a székesfehérvári védők között, így az első percek a saját térfélen való passzolgatásról szóltak. A 13. percben aztán Kevin Kurányi került helyzetbe és lőhetett kétszer, azonban a német csatár próbálkozásait blokkolták Juhász Rolandék.

Az első félidő második felére kezdett magára találni a Videoton, ráadásul a 40. percben kis híján a vezetést is megszerezték a fehérváriak, ám Brachi szabadrúgását a lécre tudta tolni Roman Berezovszkij.

A fordulás után is akadtak lehetőségei a Videotonnak, de ahogy a Dinamo támadói, úgy Nikolicsék sem tudták kihasználni a helyzeteiket, így az eredmény maradt 0–0.

„Remek meccset játszottunk egy nagyon jó csapat ellen. Ma az történt, amit már jeleztem az első edzőtábor után, vagyis hogy a másodikban pihentebben fogom pályára küldeni a csapatot. Fantasztikus játékosok szerepeltek a Dinamo csapatában, de szerintem ma mi voltunk a jobbak. Nagyon szervezett letámadást mutattunk be, veszélyes akciókat vezettünk, és több nagy helyzetünk is volt” – mondta a Videoton vezetőedzője, José Gomes a vidi.hu-nak.

„Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és teljesítményével, ez a mérkőzés azt mutatta, helyes irányba haladunk. A csapatnak ugyanezzel a lelkesedéssel kell továbbra is dolgoznia, hogy elérhessük a céljainkat. Mindegyik poszton két játékos szerepelt ma, és jó volt látni, hogy mindenki megértette, amit kértem tőle, és megoldotta a feladatát. Harcolnak a helyekért a csapatban, ami jó visszajelzés számomra.”

A fehérváriak legközelebb szerdán 16.30 órakor lépnek pályára Marbellában, a kínai Kuangcsou Evergrande elleni felkészülési mérkőzésen.

VIDEOTON–DINAMO MOSZKVA (orosz) 0–0
Marbella.
VIDEOTON:
Calatayud – Brachi (Szolnoki, 62.), Juhász R. (Tar, 62.), Caneira (Vinícius, 62.), Mamadu (Stopira, 62.) – Papp (Sándor Gy., 30.), V. Gomes (Hudák, 62.) – Álvarez (F. Oliveira, 62.), Haraszti (Kovács I., 62.), Nildo (Gyurcsó, 62.) – Zé Luis (Nikolics N., 62.). Vezetőedző: José Gomes
DINAMO MOSZKVA:
Berezovszkij (Sunyin, 46.) – L. Fernández, Wilkshire (Ionov, 61.), Lomics, Samba (Granat, 46.) – Juszupov, Kaszajev (Zsirkov, 46.), Florescu (Zobnyin, 61.), Katrics – Kurányi (Kokorin, 46.), Gyagyun (Gyenyiszov, 61.). Vezetőedző: Dan Petrescu


Forrás: vidi.hu.

ÚJPEST–RAPID BUCURESTI (román) 0–1

A lila-fehér klub hivatalos Twitter-oldalán olvasható közvetítés alapján kiegyenlített mérkőzést játszottak a csapatok. A másodosztályú románok az 51. percben szerezték meg a vezető találatot Catalin Paun fejes góljával, majd az Újpest került fölénybe, és rohamozott az egyenlítésért.

A 77. percben az Újpest hatalmas helyzetet puskázott el, Kabát Péter passza után Lázár Bence fejelt a kapu mellé, majd az utolsó percben a fiatal védő, Hammer Róbert is ígéretesszituációban hibázott.

Legközelebb szerdán lépnek pályára Nebojsa Vignjevics vezetőedző fiai, ellenfelük a dán Bröndby lesz.

ÚJPEST–RAPID BUCURESTI (román) 0–1
Belek.
ÚJPEST: Balajcza – Ngawa (Ligot, 77.), Litauszki (Hammer, 77.), Molnár S., Antón (Balogh B., 57.) – Proesmans (Lázár B., 57.), Vasziljevics (Eninful, 77.) – Nagy J., Koszovics (Sztaniszavljevics, 64.), Simon K. – Bavon Tshibuabua (Kabát, 57.)

DVTKHANGCSOU GREENTOWN (kínai) 0–2

A törökországi Antalyában edzőtáborozó miskolciak Belekben léptek pályára, és 2–0-ra kikaptak a Hangcsou Greentowntól, a kínai élvonal 12. helyezettjétől.

A DVTK hiába játszott mezőnyfölényben a meccsen, helyzeteit nem tudta gólra váltani, a kínaiak pedig remekül váltották gólra az adódó lehetőségeiket.

A találkozón nem lépett pályára Augusto Batioja, akit az FK Asztana elleni találkozón lecseréltetett a játékvezető, valamint a harmadik kapus, Gelei Vince. A kispadon kezdő játékosok közül ezúttal Vadász Viktor sem kapott lehetőséget, míg a többieket becserélte Szivics Tomiszlav vezetőedző.

„Az elején sem volt különbség a két csapat közt, de kaptunk két gólt, a második félidőben pedig uraltuk a mérkőzést, azonban a kapura nem voltunk igazán veszélyesek – nyilatkozta a Diósgyőr vezetőedzője a dvtk.eu-nak. – Az egyforma terhelés miatt most elsősorban azok a játékosok kezdtek, akik pénteken csereként álltak be, és azok voltak a cserék, akik a múltkor kezdtek. Eddig csak a minél több munkáról szóltak a napok, innentől jöhet egy kis frissítés is, kedden már nem az egyforma terhelés, hanem a kezdőcsapat megtalálása lesz a cél. A hátra lévő két találkozó lesz az igazán értékmérő.”

A Diósgyőr legközelebb kedden lép pályára, az ellenfél a román élvonal 12. helyezettje, az FC Botosani lesz.

DVTKHANGCSOU GREENTOWN (kínai) 0–2
Belek.
DVTK:
Rados (Rajics, 65.) – Vági (Eperjesi, 65.), Debreceni (Elek, 65.), Kádár, Gohér (Husic, 65.) – Marjanovics (Boros G., 75.), Abdouraman (Kosztics, 65.), Egerszegi (W. Alves, 46.) – Nikházi (Bacsa, 46.), Gosztonyi (Barczi, 46.) – Futács


PÉCSI MFC–MLADÁ BOLESLAV (cseh) 1–1

A PMFC NB I-es labdarúgócsapata 1–1-es döntetlent ért el a cseh FK Mladá Boleslav ellen a törökországi Belekben lejátszott felkészülési meccsen.

A cseh élvonalban ötödik helyezett Mladá Boleslav a szünet előtt néhány perccel szerezte meg a vezetést, amikor Martin Nespor jobb oldali beadást követően volt eredményes.

A pécsiek azonban a lefújás előtt öt perccel egyenlítettek: Pölöskey Péter két csel után középre lőtte a labdát, és Wittrédi Dávid közelről talált be.

A Pécsnek ez volt a második beleki tesztmeccse, az elsőn 3–2-es vereséget szenvedett a bosnyák Olimpic Sarajevótól.

„A mai mérkőzés méltó lezárása volt ennek a remek hangulatú edzőtábornak. Fantasztikusan játszottunk, bár ez az eredményben nem mutatkozik meg. A csapat minden játékosa megérdemli a maximális tiszteletet és dicséretet az elvégzett munkáért, és annak minőségéért" – nyilatkozta a PMFC-t irányító Márton Gábor a klub honlapjának.

PMFC–FK Mladá Boleslav (cseh) 1–1 (0–1)
Belek.
PMFC: Gőcze (Steer, 80.) – Nagy, Romic (Lantos, 77.), Balogh (Fodor, 63.), Mohl – Márkvárt, Koller – Kővári (Beke, 73.), Wittrédi, Szatmári (Zsdrál, 75.) – Városi (Pölöskey, 75.)
FK Mladá Boleslav: Divis – Kúdela, Janícek, Dosoudil, Kysela – Jarolim, Scuk – Sultes (Elias 56.), Chramostra, Stajner (Boril 73.) – Nespor (Magera 59.)
G: Wittédi (85.), ill. Nespor (41.)
Forrás: pmfc.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik