Horváth Ferenc döntetlennel nyitott a Győr kispadján

Vágólapra másolva!
2014.01.18. 14:13
A Győri ETO 1–1-et játszott a szlovákiai Bős együttesével, az OFC Russel Gabcíkovóval, míg a Pécsi MFC 5–1-re legyőzte az NB II-es Kozármislenyt. A KTE Phoenix-Mecano Pálhalmán kikapott a másodosztályú Dunaújvárostól.  A csütörtökön elhunyt Rakaczki Bencét gyászoló DVTK és a második vonalban szereplő Vasas 1–1-es döntetlenre végzett.

A FERENCVÁROS–SOROKSÁR MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATA FERENCVÁROS–SOROKSÁR MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT

GYŐRI ETO–OFC RUSSEL GABCÍKOVO

Horváth Ferenc a szlovák negyedosztályban szereplő Bős elleni első téli felkészülési mérkőzésen ült először az ETO kispadján, és akadozott még csapata játéka. Aki azt gondolta, hogy a Spartak Trnava (január 25.), és a Slovan Bratislava (január 31.) elleni mérkőzésekre könnyed győzelemmel melegít a magyar bajnok, csalódnia kellett, a szlovák élvonalban szereplő besztercebányaiakat 2–0-ra legyőző OFC Russel Gabcíkovo a gól nélküli első félidő után vezetést szerzett.

A Rudolf Gergelyt, Varga Rolandot, Völgyi Dánielt és a sérült Takács Ákost is nélkülöző Győr hat percen belül Dudás Ádám góljával (őt Kalmár Zsolt játszotta meg) egyenlített, de a győzelmet nem sikerült kiharcolnia (1–1).

DVTK–VASAS

A diósgyőri mérkőzés egyperces megemlékezéssel kezdődött, a Vasas a napokban elhunyt Rakaczki Bence emlékére koszorút adott át a DVTK csapatkapitányaként játszó Mohamadou Abdouramannak.

Szomorú hangulatban játszott egymással a DVTK és a Vasas (Fotó: Tumbász Hédi)
Szomorú hangulatban játszott egymással a DVTK és a Vasas (Fotó: Tumbász Hédi)

A találkozó elején Gosztonyi András szerzett vezetést a Diósgyőrnek büntetőből, miután a próbajátékon lévő Marko Milicset lerántották. A vendégek a félidő közepén Remili Mohamed kiugrása és pontos befejezése után egyenlítettek.

Pár perccel később ráadásul emberhátrányba került a DVTK, amikor Eperjesi Gábor rántotta le a gólhelyzetben kitörő Remilit, és ezért piros lapot kapott. A Vasas akár a győzelmet is megszerezhette volna, ám a második félidőben előbb nagy helyzetet, majd a hajrában tizenegyest hibázott – a büntetőjét Ivan Rados kiütötte –, így maradt az 1–1.

„Ma az volt a legfontosabb, hogy lássuk, mire képesek a próbajátékosok, akikről nem szabad elfelejteni, hogy szabadon igazolhatók. Teljesen senki nem győzött meg, de lesznek olyanok, akik tovább maradnak, míg másoknak megköszönjük, hogy eljöttek Diósgyőrbe" – mondta a meccs után Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője a klub Facebook-oldalának.

DVSC–BOTOSANI

A 18 csapatos román bajnokság 12. helyén álló Botosani ellen játszott a Debrecen felkészülési mérkőzést. Az NB I éllovasa a klub honlapjának beszámolója szerint már a 4. percben vezetést szerezhetett volna, de a Dalibor Volasszal szemben történt szabálytalanságért nem ítéltek tizenegyest. A 15. percben megszerezte a vezetést a Loki, Volas Kulcsár Tamáshoz passzolt, aki közelről talált a kapuba.

A szünetben sort cserélő Debrecen nem tudta megőrizni előnyét, a 77. percben egyenlített a Botosani.

A DVSC-ben kezdőként lépett pályára a háromszoros szlovén válogatott Rene Mihelic, aki próbajátékon szerepel Kondás Elemér csapatában. A 25 éves támadó középpályás jelenleg az ukrán élvonalban szereplő Voliny Luck játékosa, korábban a portugál Nacionalnál is megfordult.

DUNAÚJVÁROS–KTE

Bekő Balázs, a KTE vezetőedzője már a Dunaújvárosi meccs előtt elmondta, hogy nem feltétlenül számít eredményes játékra, mert az alapozás kellős közepén tart a csapatával.

„Minden felkészülés kezdetén a legfontosabb, hogy olyan alapot szerezzünk meg erőnlétileg, amelyre a későbbiekben lehet építkezni. Az első edzőmeccsen nincs még semmilyen konkrét elvárásom. Sok fiatal kap bizalmat, a mérkőzés leginkább azt a célt szolgálja, hogy játékkal szakadjunk ki egy kicsit az edzések monotóniájából" – mondta Bekő Balázs, akinek nélkülöznie kellett Gyagya Attila, Leo, Nagy Patrik és Gréczi Gábor játékát, s a kezdőcsapatban öt utánpótláskorú játékosnak adott lehetőséget.

Negyed óra sem telt el a találkozóból, máris gólnak örülhettek a dunaújvárosi szurkolók. Bal oldali támadás után a Balmazújvárosból frissen igazolt Urbin Péter lapos beadását Samuel Ato ballal, kapásból vágta a jobb alsó sarokba. A hazai rohamok tovább folytatódtak, míg a kecskemétiek alig-­alig lépték át a félpályát. Nem kellett sokat várni az újabb PASE­-találatra, egy jobb oldali szöglet után Urbin mértani pontossággal csúsztatott a jobb felső sarokba. A dunaújvárosiak a szünet előtt háromgólosra növelték az előnyüket (3–0).

A Dunaújváros ellen gólt sem szerzett a fiatal kecskeméti csapat (Fotó: Mirkó István)
A Dunaújváros ellen gólt sem szerzett a fiatal kecskeméti csapat (Fotó: Mirkó István)

A második félidőben mindkét csapat teljes sort cserélt, többségében a fiataloknak szavaztak bizalmat az edzők, Kecskeméten az U18-as csapatból Kitl Miklós is beállt. Bár a pálhalmai pálya talaja nem kedvezett a gyors passzos játéknak, a dunaújvárosiak és a kecskemétiek is kialakítottak néhány helyzetet.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

PÉCSI MFC–KOZÁRMISLENY

Az első félidőben kifejezetten jól tartotta magát a Kozármisleny Pécsen, sőt Nagy Krisztián révén a vezetést is megszerezte. Aztán a szünetben felforgatott csapatok közül PMFC volt hatékonyabb, a fordulás után négy percen belül megfordította a mérkőzést.

A vezetést Városi Viktor szerezte meg, az előző szezonban éppen a Kozármislenynek kölcsönadott csatár a 75. percben már a Pécs ötödik, önmaga harmadik gólját szerezte meg, és beállította az 5–1-es végeredményt.

MEZŐKÖVESD–CIGÁND

Véber György, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője kettéosztotta az első csapat keretét a szombati felkészülési mérkőzésekre. Tíz órától az egyik csapat a klub U21-es együttesével találkozott, és 6–1-es győzelmet aratott. Délben a másik csapat az NB III-as Cigánddal csapott össze, s szintén hat gólt szerezve, ám egyet sem kapva diadalmaskodott.

PAKS–PAKS U21

A paksiak házon belül oldották meg a szombati felkészülést, az első csapat az U21-esekkel játszott. Csertői Aurél alakulata az első félidőben Lázok János és Simon Attila akciója végén szerzett vezetést, majd a szünetben történt sorcserét követően Könyves Norbert és Tóth Bence góljával növelte az előnyét, végül 3–0-ra nyert.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

GYŐRI ETO–GABCIKOVO (szlovák) 1–1 (0–0)
Győr, 400
néző. V: Böcskei
ETO: Kamenár – Svec (Wolfe), Lipták (Djordjevics), Lang (Had), Dinjar (Pilibaitis) – Trajkovics (Kronaveter), Pátkai (Kalmár), Kamber (Mevoungou) – Martínez (Dudás), Strestík (Burgos), Andrics (Koltai)
G: Dudás, ill. Petrás

PÉCSI MFC–KOZÁRMISLENY 5–1 (0–1)
Pécs, 200
néző. V: ifj. Botló
PMFC, 1. félidő: Steer – Fodor F., Romic, Deutsch, Katona M. – Mohl, Koller – Kővári, Wittrédi, Szatmári L. – Grumics. 2. félidő: Steer (Homolya) – Nagy J., Lantos, Balogh B., Katona M. – Horváth A., Márkvárt – Beke, Wittrédi, Rácz F. – Városi.
KOZÁRMISLENY: Helesfay (Molnár P.) – Kiss M., Fellai (Tar), Vattai, Gaál M. (Szabó B., Reitz) – Kovács T., Nagy E., Fenyvesi – Nagy K., Cziráki (Schneider B.), Varga B. (Pap R.)
G: Városi (3), Beke, Rácz F., ill. Nagy K.

Diósgyőri VTK–Vasas (II.) 1–1 (1–1)
Diósgyőr, 600
néző. V: Kátai (Varga Zs., Márkus)
DVTK: Rajics (Rados) – Eperjesi, Milics (Miloszavljevics), W. Alves, Husic – Abdouraman (Sosták) – Nenadovics (Sztojanovics), Bouwman, Marjanovics, Gosztonyi (Bacsa) – Batioja
VASAS: Németh G. (Hermány) – Fitos (Izing), Görgényi, Tamás L. (Pál D.), Piller (Erős R.) – Berecz (Birtalan B.), Gál M. (Szedlár), Vida (Kiss R.) – Cseke (Nagyházi), Ádám (Ferenczi I.), Remili (Menyhért)
G: Gosztonyi (11-esből), ill. Remili
Kiállítva: Eperjesi (gólhelyzetben lerántotta Remilit) a 27. percben

DUNAÚJVÁROS PASE–KTE-PHOENIX MECANO 3–0 (3–0)
Dunaújváros, 150
néző. V: Jakab
DUNAÚJVÁROS, 1. félidő: Milinte – Villám, Farkas V., Burucz, Csehi – Sárközi, Petneházi – Ato, Böőr, Thiago – Urbin. 2. félidő: Dániel – Szauter, Beleuc, Hajdók, Galambos – Lázár Zs., Kocsis G. (Sárközi) – Sóron, Jakab, Perovics – Tóth T.
KECSKEMÉT, 1. félidő: Polekszics – Virágh B., Póti, Varga R., István – Nagy D., Forró – Csillag, Pekár, Csima – Vékes. 2. félidő: Verebélyi – Szabó T., Karan, Sztehlik, Farkas A. – Patvaros, Kitl – Szalai D., Bulajics, Szári – Balázs Zs.
G: Urbin (2), Ato

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–MEZŐKÖVESD U21 6–1 (3–0)
Mezőkövesd, 50
néző. V: Szlezák
MEZŐKÖVESD: Ficsór – Búrány, Menyhért, Szilvási, Gévay – Sigér, Bogdány, Csirmaz, Csirszki – George, Olasz D.
G: George (2), Olasz D., Csirmaz, Bogdány, Gévay, ill. Fucpler

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–CIGÁND SE 6–0 (3–0)
Mezőkövesd, 200
néző. V: Nagy R.
MEZŐKÖVESD: Horváth T. (Szántai) – Hegedűs Cs., Szalai V., Velicky, Fotyik – Takács P., Dobos, Bognár I., Melczer – Balajti, Harsányi
G: Balajti (3), Harsányi (2), Melczer

MVM-Paks–Paksi FC U21 3–0
Paks, 100
néző. V: Lacza
PAKS. 1. félidő: Molnár P. – Heffler T., Éger, Horváth G., Szabó J. – Bartha, Windecker, Kecskés – Nagy O., Simon A., Lázok. 2. félidő: Csernyánszki – Kulcsár D., Kovács G., Horváth G., Báló – Tóth B., Nyári, Kiss T. – Könyves, Délczeg, Tóth D
G: Simon A., Könyves, Tóth B.

DVSC-TEVA–FC BOTOSANI (román) 1–1 (1–0)
Debrecen-Pallag, zárt kapuk mögött. V:
Karakó
DVSC, 1. félidő: Novakovics – Bernáth, Máté P., Mészáros N., Ferenczi J. – Szécsi M., Zsidai, Mihelic, Se. Bouadla – Kulcsár T., Volas. 2. félidő: Verpecz – Lázár P., Króner, Brkovics, Korhut – Dombi (Rezes 77.), Spitzmüller, Ludánszki B., SzakályP. (Sl. Bouadla 82.) – Sidibe, Kovács Á.
G: Kulcsár T., ill. Cirjan

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–LÉTAVÉRTES SC '97 (NB III) 0–0
Debrecen, 100
néző. V: Nazsa
KAPOSVÁR, 1. félidő: Jahic – Okuka, Diallo, Badish, Kovács O. – Seong, Balázs B., Florean, Acassio – Thian, Alves. 2. félidő: Sengelia – Földes, Kwon Jun, Zámbó, Hadaró – Seong, Albert Á., Coroian, Bőle, Acassio – Murai

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik