Felkészülés: kétgólos diósgyőri vereség a kazah ezüstérmestől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.07. 15:45
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK az első törökországi felkészülési mérkőzésén 3–1-es vereséget szenvedett a 2013-as kazah bajnokság ezüstérmesétől, az FK Asztanától, amelyben kezdőként lépett pályára a KTE korábbi légiósa, Foxi Kethevoama. A találkozón esett négy gól közül három tizenegyesből született.

Az első félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, itt is, ott is adódtak gólszerzési lehetőségek, de a legnagyobb helyzetet a magyar szurkolók számára jól ismert Foxival felálló Asztana dolgozta ki, ám a tíz méterről, éles szögből leadott lövést Nenad Rajics hárította.

A játékrész hajrájában azonban már a szerb kapus sem segíthetett, egy szöglet utáni kavarodás végén Szergej Osztapenko góljával vezetést szerzett a kazah bajnokság legutóbbi ezüstérmese. 0–1

A DVTK hivatalos honlapjának beszámolójából kiderül, hogy a második félidő elején futballpályán ritkán tapasztalható jószívűséget tapasztalhattak a főszereplők: a lengyel játékvezető megkérte Tomiszlav Szivics vezetőedzőt, hogy cserélje le a már korábban besárgult Augusto Batioját – mindezt vélhetően azért, mert „érett” az ecuadori csatár újabb sárgája.

A félidő közepén aztán felpörögtek az események, a bíró hét perc alatt három tizenegyest is megítélt, a játékosok pedig éltek a lehetőségekkel. Az 59. percben Damir Koszajevics növelte az Asztana előnyét (0–2), három perccel később Futács Márkó szépített (1–2), majd újabb három perc elteltével Sissero találatával 1–3-ra módosult az eredmény, amely már annak ellenére sem változott, hogy a DVTK gyakorlatilag végigtámadta a hátralévő bő húsz percet.

A Diósgyőr legközelebb vasárnap, a kínai Hangcsou Greentown ellen lép pályára.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Diósgyőri VTK–FK Asztana (kazah) 1–3
(0–1)
Antalya.
DVTK:
Rajics (Rados, 60.) – Eperjesi (Vági, 66.), Vadász (Debreceni, 66.), Kádár (W. Alves, 66.), Husic (Gohér, 60.) – Elek (Abdouraman, 66.), Kosztics (Nikházi, 60.) – Gosztonyi (Boros, 76.), Bacsa (Futács, a szünetben), Barczi – Batioja (Marjanovics, 51.).
Gólszerző: Futács (62. – 11-esből), ill. Osztapenko (45+2.), Kojaszevics (59. – 11-esből), Sissero (65. – 11-esből)
Forrás: dvtk.eu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik